FONTOS


 

Férfi Világliga
Kásás Tamás nélkül, egy cserével


Aligha kétséges, hogy a Világliga mezőnyének legjobb győzelem-vereség mutatójával (11-1) bíró magyar válogatott a 12 csoportmeccsen látottak alapján az egyik legfőbb esélyes a patraszi négyes döntőben, jóllehet - amint az várható volt - Kásás Tamás Görögországban sem lesz ott a többiekkel. A négy amerikai mérkőzést a hivatalos indoklás szerint derék- és vállbántalmai miatt kihagyó, az utolsó hetekben egyre kimerültebb sztár tehát nem tagja az utazó keretnek, amelyben Kemény Dénes - az amerikai túrához képest - egy helyen változtatott. E szerint a bal szélen játszók közül Vindisch Ferenc ezúttal nem tart a kompániával, helyette Katonás Gergő szállhat vízbe. "Mint a csapatépítés során eddig is, ezután sem szeretném külön indokolni, mikor melyik fiatalt szerepeltetem" - szögezte le a szövetségi kapitány a vonatkozó kérdést hallván. Kemény egyébiránt úgy döntött, az eredetileg szünnapnak szánt kedden mégiscsak tart tréninget. Ha másért nem, hát a megnyugvás végett, elvégre Patraszban négy egymást követ napon négy kutyakemény derbi vár a mieinkre - azaz elkél majd az erő.

A patraszi döntőre utazó magyar csapat:
Szécsi Zoltán, Kovács Zoltán (kapusok), Fodor Rajmund, Székely Bulcsú, Katonás Gergő, Steinmetz Barnabás, Vári Attila, Biros Péter, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Bárány Attila, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Kiss Csaba, Madaras Norbert (mezőnyjátékosok).

Nemzeti Sport 2002.07.31.

Alig jöttek, már mennek
Patraszban cél a végső győzelem

Alig érkezett haza az Egyesült Államokból férfi vízilabda-válogatottunk, ma délben indul is tovább Patraszba. A holnap kezdődő Világliga négyes döntőjében az orosz, a görög és a világbajnok spanyol válogatott vár a mieinkre.

Kaliforniában kilenccel kevesebb, míg Görögországban egy órával többet mutatnak az órák Budapesthez képest, tehát az akklimatizálódással is meg kell birkóznia válogatottunknak. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint ha kikapunk, nem lehet majd az időeltolódásra fogni a vereséget.

- Az első meccsünk a spanyolokkal lesz, akiket régóta nem láttam játszani - mondja Kemény. - Az olaszok elleni mérkőzésük videofelvételét ugyan megkapom, de majd csak a patraszi első edzésen tudjuk gyakorolni az ellenük alkalmazandó játékmódot. S persze a végső célunk a Világliga-diadal.

Az akklimatizálódásra a legjobb módszer a sok munka - közli a kapitány, a fáradtságtól jól alszanak a pólósok.

- Egy kicsit megzavart az időeltolódás - nyilatkozza Vári Attila, akinek az amerikaiak elleni második meccsen felrepedt a szemöldöke. - Sérülésem nem komoly. A spanyolok elleni találkozó döntőnek is beillik. Nem szabad elfelejteni, hogy hosszabb a játékidő, ezért minden csapat játéka más, mint a megszokott. Ráadásul a nagyszünet megtöri a játékot, ezért még jobban oda kell figyelni.


Mesteri magyarázat

A Világliga-döntő műsora, csütörtök: Magyarország-Spanyolország, 18 óra, Görögország-Oroszország, 19.30, péntek: Spanyolország-Oroszország, 18, Görögország-Magyarország, 19.30, szombat: Magyarország-Oroszország, 18, Görögország-Spanyolország, 19.30, vasárnap, helyosztók: 3. helyért, 18 óra, döntő, 19.30.

Buda Balázs, A színes Sport 2002.07.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK