FONTOS


 

3. Dreher országos bajnokság
Finálé a magyar tengerben

Az emlékképek szinte még tökéletesen élesek, amint az olimpiára készülő férfiválogatott az első strandvízilabda-bajnokság felvezetéseképp egy a tervezettnél saccra négyszerte hosszabb, 70 perces bemutatómérkőzésbe bonyolódott a Club Aliga jachtkikötőjében. A gárda egyik fele sem akart veszíteni, megesett, hogy az egyedül kapura úszót hínárral dobálták az ellenfél cserejátékosai - az egész jó kis bulinak hatott, nem többnek.
Ehhez képest immáron a harmadik idény fináléjára készülnek ugyanott, amelyig minden korábbinál élesebb összecsapások után lehetett eljutni. Idén először csak a végjáték zajlik majd a Balaton vizében, a selejtezőket Egerben, Orfűn, Gyulán, Hajdúszoboszlón rendezték meg, a középdöntőt pedig a Velencei-tóban. Az északi strandon - ott a legmélyebb a tó partközelben, másutt sajnos csak gyalogolni lehet, pólózni nem - nyolc együttes mérkőzött, közülük került ki a legjobb négy, amely Aligán mérkőzik az érmekért.
A kispályás változatot legeredményesebben művelők meccsei remek szórakozást ígérnek szombaton 11 órától, elvégre egy sor kiváló játékos zuhan a vízbe a mólóról. Az Avanglion együttesében a volt és jelenlegi honvédosok (Sugár, Gombos, Takács, Pelle) két "nagydarabbal" (Regőssel és Binderrel) kiegészítve vonulnak fel. A Budatours a hagyományok szerint az idősebb, minden hájjal megkent generáció gyülekezőhelye, találni soraiban olimpiai bajnokot (Märcz), Európa-bajnokot (Vincze, Tóth F.), és igazi, régi motorost (Bíró). A Körkutyák a Szentesről elszármazott ászokra épül (Matajsz, Komlósi, Dongó), míg a Drink Team gerince afféle "vidék-vegyes" (Csányi, Kovács R., Lehmann, Ágner).
A döntőt követően ökörsütés esedékes, a szervezők pedig csak azért imádkoznak, hogy az idő nem romoljon el túlzottan. Persze, a játékosoknak sem mindegy, mennyire hideg a Balaton vize, hiszen igazán jól csak ideális hőmérsékletben lehet vízilabdázni - márpedig a Dreher és a sportminisztérium jóvoltából felajánlott pénzdíj sokkal nagyobb annál, hogy bárki komolytalankodjék a kötelek között: az első helyezett például egymilliót tehet zsebre.

CSG, Nemzeti Sport 2002.08.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
Strandvízilabda-bajnokság 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK