FONTOS


 

Súlyos sérülést szenvedett a Domino kapusa
Gergely: szalagszakadás


Erős túlzás lenne azt állítani, hogy parádésan indult Gergely István magyarországi karrierje. A szlovák válogatott frissiben leigazolt klasszis kapusa három nappal a nyilvánosság előtti bemutatkozást követően máris kórházba került, mégpedig igen súlyos sérüléssel.

A Domino-BHSE, mint minden rendes vízilabdacsapat a szezon felvezetéseképp - afféle átkötésként a nyaralás és a komoly edzésmunka között - kispályás futballal indított. Ezek a labdakergetések annak ellenére sem mentek ki a divatból, hogy időről időre szedik áldozataikat: az elmúlt három évből említhetnénk Kiss Csaba kartörését, vagy Kovács Zoltán ujjtörését, hogy csak a válogatott két erősségét említsük.
Most Gergelynek jutott ki a jóból: egy lövésnél a jobb lába letapadt, a térde kiugrott - s bár rögtön vissza is, a keresztszalagjának ez sok volt, az menthetetlenül elszakadt.
"Bedagadt, s bár a térdem működött utána is, végül a műtét mellett döntöttünk - mesélte kórházi ágyán fekve. - Meg lehetett volna oldani úgy is, hogy kicsit kitisztítják, pihentetem, és így egy hét, tíz nap után már edzhetnék vele, csak szorítót kellett volna rátenni, miközben a vízben vagyok. Viszont ez azzal járna, hogy olyan kimozgásai lennének a térdemnek, amelyek néhány éven belül tönkreteszik a porcokat, és akkor többé nem lehetne csinálni vele semmit."
Hangody László professzor - akiről négy napja esett szó lapunk hasábjain két kézilabdázó, Bartók Csaba és Kotormán Attila "megmentőjeként" - végezte el az operációt, amelynek során rendbe tette a sérült részt (egy kis szalagpótlás, plusz kapcsok), "cserébe" Gergelynek három hétig mankóval kell járnia, majd újabb három hét rehabilitáció következik.
Ha minden jól megy, két hónap múlva lesz teljes értékű harcos a hálóőr, aki mostanság a lelkét próbálja elsősorban karbantartani - annál is inkább, mert még sohasem volt sérült. "Nem a fájdalom tört le, hanem az, hogy kiestem az edzésekből. Épp most, amikor ilyen nagy célok előtt állok. Ez így lelkileg nagyon lelombozó. Mondhatni, a sérülés nem zavar, azzal az orvosok foglalkoznak, meggyógyul - viszont a sportlelkem bajára nincs orvosság, ezt nekem kell megoldanom. Szerencsére a klubban nagyon rendesek velem, mindenki hív, ha bármire szükségem van, segítenek - ez nekem új, ez teljesen más, mint amiben eddig volt részem bárhol másutt."

CSG, Nemzeti Sport 2002.08.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK