FONTOS


 

Férfi junior Európa-bajnokság, Bari
Nápolyt látni és javítani


Nem véletlen, hogy a magyar köpenyekre fájt leginkább az olasz gyerekek foga ... A szombat késő esti finálét követően minden bizonnyal az élelmes labdaszedő srácok vették birtokukba, akik hétfőtől büszkén feszíthetnek bennük a barátok előtt.

A végeredmény
1. Jugoszlávia,
2. Magyarország,
3. Olaszország,
4. Horvátország,
5. Görögország,
6. Oroszország,
7. Spanyolország,
8. Törökország

Különdíjasok
Gólkirály: Létay Krisztián (Magyarország) 25 gól.
A legjobb játékos: Varga Dániel (Magyarország).
A legjobb kapus: Inaki Aguilar (Spanyolország)
Bariban is érezhettük, mekkora a respektje hazánknak a vízilabda-társadalomban, szinte nem volt olyan szakember, játékvezető, delegátus, aki ne gratulált volna juniorjaink ezüstérméhez. Ez persze nem hatotta meg néhány játékosunkat, Nagy Viktor és egy-két társa láthatóan nehezen, nagyon nehezen tette túl magát az elveszített döntőn - a BVSC remekül védő kapusának mindenesetre sokat segített egy klubtárstól, példaképtől érkező sms-üzenet. Szécsi Zoltán, a margitszigeti Unicum-kupán szereplő bajnok volt a "tettes," akinek gesztusa jó érzéssel töltötte el az embert ebben az eldurvult világban ...
"Papírforma, hogy ez a két csapat játszott az első helyért" - összegzett Kemény Ferenc, utalva arra, hogy a magyar és a jugoszláv válogatott láthatóan kiemelkedik a mezőnyből. Sajnos ezen a kontinensviadalon kétszer is a szerbek voltak a jobbak, kétség sem férhet hát sikerük jogosságához. Visszatérve a mieinkre, azaz a tavalyi ifi Eb-arany után junior Eb-ezüstöt szerző csapatra (amelynek tagjai: Nagy Viktor, Bajnogel Tamás, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Gulyás Ábel, Létay Krisztián, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Szirányi Balázs, Czigány Károly, Hegedűs Gábor, Szabó Nándor, Süveges Máté, Tóth Márton), remeklésüket a medália mellett mi más mutatná jobban, mint az, hogy háromból két különdíjat is hazavihettek. Az UTE balkezese, Létay Krisztián 25 találattal a gólkirályi címet, Varga Dániel, a Vasas több mint tehetséges pólósa a torna legjobb játékosának járó trófeát kapta kézbe. Mondani sem kell, ez nemcsak kettejük, hanem az egész gárda érdeme. Mellesleg csak azért a spanyol Inaki Aguilart választották a legjobb kapusnak, mert irtó furcsán vette volna ki magát, ha azt is magyar kapja, pedig higgyék el - minden elfogultság nélkül -, Nagy Viktornál jobban senki sem érdemelte volna meg ...
Godova Gábor és Derekas Szilárd nagyszerű munkát végzett az OB I-ben is egyre több szerepet kapó játékosokkal, a horvátok elleni elődöntőn mutatott, tanítani való játékot például bizonyosan nem felejtik el egykönnyen az érdekeltek. "A döntőt sem - tették hozzá együtt -, elvégre abból is sokat lehet tanulni." Mint mondták, mostantól új időszámítás kezdődött, amely ismét a munkáról szól. A munkában hisznek, abban, hogy jövő nyáron - visszatérve a napfényes Itáliába - Nápoly városában a dobogó legmagasabb fokára állhatnak, junior-vb-t nyerhetnek.
A köpenyekre mindenesetre biztosan jobban fognak vigyázni ...

Köszönet a szakembereknek

Ugyan Kemény Ferenc irányítása mellett ketten vezették, vezetik a juniorválogatottat, tudjuk, sok-sok ember munkája segítette a csapatot ehhez az ezüstéremhez. Godova Gábor és Derekas Szilárd közösen jelentette ki: "Külön köszönettel tartozunk minden nevelőedzőnek, trénernek, aki hozzásegített bennünket ahhoz, hogy Bariban a fiúkkal döntőt játszhassunk". Álljon hát itt a megannyi remek szakember névsora: Tóth Sándor, Merész András, Matusik Lajos, Ábrahám István, Kádas Géza, Sombor Zoltán, Petrovics Mátyás, Szabó Zoltán, Kádár József, Tóth Gyula, idősebb Czigány Károly, Kelemen Attila, Gyulavári Zoltán, Urbán Lajos.

AZ, Nemzeti Sport 2002.08.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12

 
LINKEK