FONTOS


 

Cegléden tavaly még nem, idén már vállalták
Tíz év után újra az OB I-ben


Az OB I B-s bajnokságot hatalmas fölénnyel, pontveszteség nélkül nyerte a Ceglédi VSE-Geosaurus gárdája, így tíz év után ősztől újra a sportág legjobb együtteseinek küzdelemsorozatában szerepelhet. A létszám emelése miatt egyébként a ceglédiek harmadik helyezettként már egy évvel korábban is résztvevői lehettek volna az OB I-nek, akkor azonban nem vállalták az indulást.
- A sportágban jártasak számára közismert, hogy nincs fedett uszodánk, ami nemcsak az edzésmunkát, hanem a hazai bajnoki mérkőzéseink megrendezését is hátráltatja. Ezenkívül az anyagiak terén sem láttuk biztosítottnak az első osztály megnövekedő igényeit -  emlékezett vissza az elmúlt nyári döntésre Bóbis Károly edző, a tíz évvel korábbi OB I-es gárda csapatkapitánya.
- Mi változott egy év alatt?
- Elkezdődött, és jól halad a várostól öt kilométerre lévő szabadidőközpont építése, amelyben a tervek szerint nemzetközi találkozók megrendezésére is alkalmas fedett medencét létesítenek. Várhatóan az év vége felé már üzemképes lesz. Kiköltözésünket követően - az időjárástól függően mihamarabb - megkezdik a jelenlegi strand korszerűsítését is. Sikerült bővíteni a szponzorok körét, miközben a már korábban is meglévők ígéretük szerint növelik támogatásukat. És számíthatunk az önkormányzat segítségére is.
- Hol játsszák hazai találkozóikat?
- Amíg nyitva tart, és az időjárás is engedi, a városi strandon. Amennyiben ellenfeleinkkel sikerül megállapodnunk, a pályaválasztói jogot úgy szeretnénk felcserélni, hogy az első fordulóktól addig, amíg a nyitott medence alkalmas a játékra Cegléden játszunk.
- Változott a játékoskeret?
- Szinte alig. Nem örültünk, hogy a bajnoki cím megszerzésében nagy részt vállaló kapusunk, Kiss Tamás eltávozott tőlünk. Helyére a KSI-ből Gáti Tamást, az Egerből pedig Kovács Róbertet igazoltuk le. Rajtuk kívül hiányposztjainkra szeretnénk igazolni. Azt már segítőmmel, a szakosztály utánpótlás-szakágvezetőjével, Czigány Károllyal eldöntöttük, hogy Jankovics Gábor, Jankovics István, Ványi Zoltán és Türei Viktor személyében négy saját nevelésű ifjúsági pólós lesz a felnőttkeret tagja.
- Mit várnak a szakosztály második OB I-es évétől?
- Bízunk abban, hogy most nem átszállójegyet váltottunk, vagyis reménykedünk a bennmaradásban.

Ungureán László, Nemzeti Sport 2002.08.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK