FONTOS


 

A csúcstartó visszavonul, egy ausztrál érkezik
Vidumansky az Eger edzője


Toborzó a Dominónál

BUDAPEST. A Domino-BHSE kétszeres bajnok vízilabdacsapata toborzót tart 1989 és 1993 között született, jól úszó gyerekek részére 2002. szeptember 2-től a Kőér utcai uszodában. Jelentkezni a jelzett dátumot követően minden nap Kiss Attilánál lehet, úszófelszereléssel, délután fél hattól.
Edzőt váltott, továbbá felfrissítette játékoskeretét a ZF Hungária Egri Vízilabda Klub. A hevesi együttest, amint arról Halmos R. Péter ügyvezető elnök beszámolt, Ladislav Vidumansky irányítja a továbbiakban. A magyarul remekül beszélő szlovák sportember játékosként már megfordult Egerben, ahová most edzőként tér vissza - megannyi tapasztalattal felvértezve, elvégre több éven át ült másodedzőként a szlovák válogatott kispadján, s így számos világversenyen is megfordult. Elődjét, Gyulavári Zoltánt az ifjúsági csapatnál foglalkoztatják ezentúl.
Ami a csapatot illeti, a legutóbbi játékos keretből Seress Tibor az FTC-hez, Máthé Balázs a Vasashoz, Szabó Gergő pedig Új-Zélandra igazolt. Az OB I-es szereplések számát tekintve magyar csúcstartó Áncsán András bejelentette: immáron véglegesen visszavonul. Egerben azt tartják a legnagyobb erősítésnek, hogy a válogatott kapujában is bemutatkozott Jászberényi Gábort sikerült megtartani. Új játékosként került Egerbe az ausztrál válogatott Andrew Gott, továbbá biztosra vehető egy jó képességű szlovák pólós igazolása is, míg néhány további pólós megszerzése ügyében folynak a tárgyalások. Az ügyvezető elnök úgy véli, a következő bajnokságban legalább a hetedik hely elérését tűzhetik ki reális célként. A női gárda sem lesz mostohagyerek a jövőben, miután az előző idénybelihez képest másfélszeresére nőtt költségvetésből mindenre több jut majd.
Mindebből az is kiderülhet, hogy a háttér szilárdnak mondható. Nagy Imre, a hevesi megyeszékhely polgármestere úgy ítélte meg, hogy az önkormányzat, valamint a főszponzor cég összefogása stabil alapot nyújt az előrelépéshez. A város első emberének meggyőződése, hogy ebben az esetben további támogatókat is megnyerhetnek a még kedvezőbb anyagi feltételek biztosítása érdekében.
Ulrich Diller, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, egyben a klub társadalmi elnöke azt hangoztatta, hogy a vízilabdát azért tartja fontosnak, mert általa jelentős szerep jut a csapatszellemnek, s ez a sportág szép hagyományokkal rendelkezik Egerben. Az elnök tiszta viszonyokat szeretne tapasztalni a jövőben is, mindenkitől profi gondolkodást vár el. Nem feledkezett meg az utánpótlás-nevelés fontosságáról sem, megítélése szerint az uszodai feltételek minden igényt kielégítőek a városban.

Fesztbaum Béla, Nemzeti Sport 2002.08.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK