FONTOS


 

A szegediek nem hittek a sikerben

Az FTC sikerével ért véget a az újszegedi sportuszodában megrendezett nemzetközi felkészülési férfi vízilabdatorna. A házigazda szegediek mindössze egy találattal maradtak alul a fináléban.

Tabán Trafik Szeged-FTC 5-6 (2-1, 2-2, 0-3, 1-0)
Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Németh A., Martinovics.

Szeged: Barát - Varga I. 1, Samuel, Varga P. 2, Weszelovszky 1, Molnár P., Zsarkó. Csere: Mód, Kozma, Kitradge, Fábry, Balla, Éles 1. Edző: Horváth Viktor.
FTC: Pelle - Székely 1, Lehmann 3, Takács, Tóth L. 1, Nyéki 1, Kádár. Csere: Szirányi, Balatoni, Paján, Seress, Horváth M. Edző: Gyöngyösi András.
Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 8/3. Négyméteresből: 1/1, ill. -.

- A Fradi számít a találkozó esélyesének, de az enyéim is képesek meglepetésre - közölte a találkozó előtt Horváth Viktor, a szegedi alakulat mestere. - Kellemes meglepetést okoztak a fiúk azzal, hogy bejutottak a fináléba, nem számítottam arra, hogy öt új játékossal a sorainkban ennyire fegyelmezetten képesek játszani. Mind erőben, mind pedig úszástudásban elég jól állunk három héttel a bajnokság rajtja előtt.

Jól kezdődött a hazaiak számára a torna döntője, ugyanis a remek formában lévő Barát kétszer is jól avatkozott közbe, míg a másik kapunál a Samuel ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Weszelovszky biztos kézzel értékesítette. A folytatásra sem lehetett panasza a közönségnek, jól és eredményesen játszottak a házigazdák. Az viszont már ekkor sem tetszett nekik, hogy Török és Várhegyi távollétében a kinevezett bekkek sehogy sem bírtak a klasszis centerrel, Tóth Lászlóval. Sorozatban kapták a fórokat a zöld-fehérek, amelyekkel ugyan egy jó darabig nem sikerült élniük, de a fordulás után már lényegesen jobban céloztak Székelyék. Hiába vezetett már 4-2-re is a Szeged, a megyéből elszármazott Lehmann vezérletével zsinórban négyszer találtak Barát kapujába a fővárosiak, 4-6. A hosszú ideig, majd másfél negyedig tartó szegedi gólcsendet Varga Péter törte meg a záró hét perc elején. Az előnyből szerzett találat visszahozta a reményt. Az igyekezettel nem volt baj, pörögtek rendesen Molnár Péterék, de hiába alakítottak ki jó lövőhelyzetet, hiába kerültek emberelőnybe, több gólt már nem tudtak szerezni. Ebben legfőbbképpen a bajnok Honvédból visszaigazolt Pelle Balázs volt a ludas, aki remek védések egész sorával hívta fel magára a figyelmet.

- Az volt a baj, hogy nem hittünk eléggé a győzelemben, nem voltunk kellőképpen felpörögve - sajnálkozott a meccs után Horváth Viktor. - Ezzel együtt nincs okom elmarasztalni a társaságot, elégedett vagyok a teljesítményükkel. Barát Feri ezúttal is bizonyította, hogy szép jövő állhat előtte.

A helyosztók további eredményei; a 7. helyért: Galatasaray (török)-Cegléd 9-5; az 5. helyért: Eger-Szolnok 11-6; a 3. helyért: BVSC-Nagyvárad (romániai) 12-4.

Különdíjasok. A legjobb kapus: Barát Ferenc (Szeged); a legjobb mezőnyjátékos: Nitsovits Tamás (BVSC); gólkirály: Tóth László (FTC - 11 találattal). A legjobb szegedinek Varga Pétert választották.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.09.

Nemzetközi férfitorna, Szeged
Fradi-siker, nagy csatában


KSI: felvételi!
BUDAPEST. Hét sydneyi olimpiai bajnok nevelőegyesülete, a KSI felvételt hirdet olyan 1992, 1993, 1994 és 1995-ben született fiúk számára, akik vízilabdázni szeretnének. Jelentkezni szeptember 9-től 20-ig lehet, mindennap 14 és 16 óra között, a KSI edzőinél, Lakics Ilonánál és Pesti Ágnesnél.
"Azért jöttem, hogy megnézzem Ramiro Grorgesint" - közölte Csapó Gábor, az UTE vezetőedzője, minthogy kissé meglepő módon ő is feltűnt a szegedi torna zárónapján. Nos, a szakember úgy látta, a Crisul Oradea húszéves centere "jól áll a lábán, kétségtelenül tehetséges, ám elférne rajta nyolc kiló izom." Aztán némi merengést követően - "Európában negyven kiváló centerre lenne igény, ám jó, ha féltucat van belőlük" - az olimpiai bajnok kijelentette: a látottak alapján döntött, nem a román fiú fogja megoldani az UTE gondját ezen a kulcsposzton.
Grorgesinnek ráadásul épp a BVSC elleni bronzmérkőzésen kellett volna valami nagyot produkálnia, csakhogy ez a parti percek alatt edzőmérkőzéssé szelídült, ugyanis a zuglóiak egy 5-0-s rohammal nyitottak, s a folytatásban is nagy kedvvel pólóztak. Az előző mérkőzéseken is izgalommentesen peregtek a negyedek, hiszen a török Galatasaray négy, míg az Eger öt góllal múlta felül ellenfelét. Az első helyért rendezett víziütközet alatt aztán felforrósodott a víz, nagy küzdelmet hozott a finalisták összecsapása. A mérkőzés elején 4-2-re vezetett a Szeged, majd négy Fradi-gól következett. A végén még kapaszkodott a házigazda, játékosai azonban képtelenek voltak Pellén kifogni.

Nemzetközi férfitorna, Döntő
Tabán Trafik-Szeged-FTC-VMax 5-6 (2-1, 2-2, 0-3, 1-0)
Szeged, 300 néző. V: Németh A., Martinovics
SZEGED: BARÁTH - Varga I. 1, Samuel, VARGA P. 2, Weszelowszky 1, Molnár P., Zsarkó. Cs: Éles 1, Mód, Kozma, Fábry, Balla, Kittradge. Edző: Horváth Viktor
FTC: PELLE - Székely 1, LEHMANN 3, Tóth L. 1, Nyéki 1, Takács A., Kádár. Cs: Szirányi, Seress, Paján, Balatoni. Edző: Gyöngyösi András
Gól - emberelőnyből: 7/2, ill. 8/3
Négyméteresből: 1/1, ill. -

A 3. helyért: BVSC-Brendon-Crisul Oradea (román) 12-4 (5-0, 2-3, 2-1, 3-0). G: Császár 2, Dabrowski 2, Ibolya 2, Zoufal 2, Varjas, Kis G., Péter, Gulyás, ill. Bogdan, Diaconu, Fürs, Grorgesin. Az 5. helyért: VF Hungária Eger VK-Szolnoki VSK 11-6 (4-0, 3-2, 1-2, 3-2). G: Bálint 4, Ágner 4, Németh II Zs. 2, Petik, ill. Vargyas 2, Hidasi 2, Broome, Hangai. A 7. helyért: Galatasaray (török)-Ceglédi VSE 9-5 (3-1, 1-0, 2-0, 3-4). G: Uslu 3, Deskardesler 3, Silai 2, Sane, ill. Egedi 2, Kedro 2, Mráz
Különdíjasok. A legjobb kapus: Baráth Ferenc (Szeged). A legjobb mezőnyjátékos: Nitsovits Tamás (BVSC). Gólkirály: Tóth László (FTC) 11 góllal. A legjobb szegedi játékos: Varga Péter.

Thékes István, Nemzeti Sport 2002.09.08.

Nemzetközi férfitorna, Szeged
A házigazdák a Fradival játszanak az első helyért


"Gyuri, nem látszik az óra" - figyelmeztette a zsűrielnök Gerendás Györgyöt, mire a BVSC mestere széles mosoly kíséretében köpennyel takarta le a támadási időt mérő szerkezetet. Tettéért senki sem vonta felelősségre a vasutasok lobbanékony főnökét, avagy a piros lap elmaradt, nem úgy a harsány hahota. Amúgy felemás napot tudhat maga mögött a zuglóiak trénere. Tanítványai délelőtt könnyedén verték 11-6-ra a szolnokiakat, délután pedig másfél negyednyi játék után 4-0-ra vezettek a vendéglátó szegediek ellen. A végén mégis a hazaiak örülhettek a győzelemnek és a döntőbe jutásnak, miután az utolsó részt 6-1-re nyerték.
A kedélyes, olykor kimondottan családias hangulatú szegedi tornán valamennyi résztvevő élesben tesztelheti új játékosait és taktikai elképzeléseit. A szegediek vezetőedzőjének, Horváth Viktornak például öt új játékost kell beépítenie csapatába. "Tavaly a Varga Péter, Éles Vilmos duó szerepelt a centerposzton, reményeim szerint az új idényben az amerikai John Samuel, valamint a jugoszláviai Kozma Zsolt veszi át szerepüket. Megkönnyíti dolgomat, hogy mind Varga, mind Éles a mezőnyben is kiemelkedő produkcióra képes" - értékelt a csoportmérkőzéseket követően a szakember.
Estére aztán kiderült, hogy a B-cso-portban a Ferencváros végzett az élen, így szombat délben Szeged-Fradi döntővel zárul a torna. A további program: 3. helyért: BVSC-Brendon-Krisul Oradea (román). 5. helyért: Szolnok- Eger. 7. helyért: Cegléd-Galatasaray (török).

Nemzetközi férfitorna
2. forduló: Tabán Trafik-Szeged- Galatasaray (török) 9-3 (3-1, 2-0, 2-0, 2-2). G: Éles 2, Zsarkó 2, Samuel, Varga P., Mód, Molnár P., Kittradge, ill. Gülsoy, Okman, Deskardesler. Crisul Oradea (román)-VF Hungária-Eger VK 5-2 (2-1, 2-0, 0-0, 1-1). G: Diaconu 3, Fürs, Maldi, ill. Németh II Zs., Ágner. FTC-VMax-Ceglédi VSE 16-1 (6-0, 4-1, 3-0, 3-0). G: Tóth L. 5, Lehmann 3, Szirányi 2, Székely 2, Nyéki, Paján, Kada, Seres, ill. Mráz. BVSC-Brendon-Szolnoki VSK 11-6 (3-1, 1-1, 4-2, 3-2). G: Ibolya 3, Fülöp 2, Császár, Kis G., Varjas, Decker, Dabrowski, Zoufal, ill. Cseh 3, Munkácsi, Krasznai, Vargyas
3. forduló: Oradea-Cegléd 7-5 (3-0, 0-1, 3-2, 1-2). G: Duaca 2, Sarba, Gouma, Baent, Dugenu, Grosmann, ill. Kedro 2, Egedi 2, Piesko. Szolnok- Galatasaray 10-10 (1-4, 2-0, 2-3, 5-3). G: Pataki 3, Cseh 2, Mohi 2, Vargyas, Krasznai, Broowe, ill. Deskardesler 3, Gülsoy 2, Uslu 2, Silay, Saner, Okman. Tabán-Trafik Szeged-BVSC-Brendon 10-7 (0-2, 2-3, 2-1, 6-1). G: Weszelowszky 4, Varga P. 2, Török T. 2, Mód, Kittradge, ill. Zoufal 2, Ibolya 2, Császár, Varjas, Kis G. FTC-VMax-Eger 7-1 (1-0, 1-0, 4-0, 1-1). G: Tóth L. 2, Lehmann, Szirányi, Takács A., Kádár, Nyéki, ill. Ágner

Thékes István, Nemzeti Sport 2002.09.07.

A Fradi ellen vívja a torna döntőjét a Tabán Trafik
Huszáros szegedi hajrá


A Szegedi VE nemzetközi férfi vízilabdatornáján a Tabán Trafik Szeged csapata ragyogó utolsó negyedet produkálva legyőzte az esélyesebb BVSC-t. A siker pedig azt jelenti, hogy a házigazdák bejutottak a viadal ma déli döntőjébe.

A nyitónapon könnyű győzelmet arató Tabán Trafik Szeged a török Galatasaray-jal szemben is esélyesként szállt vízbe az általa rendezett nemzetközi felkészülési tornán. A nézőknek nem is kellett csalatkozniuk Élesékben, akik hasonló magabiztossággal szerezték meg második győzelmüket. Az amerikai óriás, Samuel a 20. másodpercben kezdte el a gólgyártást, amely jel volt a társak számára. A két gárda nem volt azonos súlycsoportban, ezt a harmadik negyed végén a 7-1-es szegedi vezetés is fényesen bizonyított. Még ennél is nagyobb lehetett volna a különbség, ha nem marad ki számos helyzet. Az utolsó hét percben a biztos vezetés tudatában kissé kiengedtek a házigazdák, de a végeredményt illetően, ez már nem osztott, nem szorzott.

Délután már jóval nehezebb dolga akadt a Tisza-parti alakulatnak: a bajnoki bronzérmes BVSC várt rájuk a csoportrangadón. A riválisnál egy régi, kedves ismerős is készülődött.

- Furcsa lesz azok ellen pólózni, akikkel pár hónapja még együtt harcoltunk, küzdöttünk, értünk el szép sikereket - mondta Nitsovits Tamás, aki két évad után júniusban igazolt a Tabán Trafikból a vasutasokhoz. - Az élsportban azonban idegen a nosztalgiázás, úgyhogy szeretnék gólok formájában néhány borsot Mód Petiék orra alá törni.

Ha nem is ő, de a társak igencsak belekezdtek. A második negyed közepén már 4-0-ra vezetett a BVSC, és ekkor bizony egy lyukas kétfillérest sem adott volna senki a szegediek sikeréért. A 12. percben járt a mérkőzés, amikor Weszelovszky végre megszerezte az első találatot. Később kiderült, talán ez lehetett a jel, mert ettől kezdve rá sem lehetett ismerni a hazai gárdára. Bár a harmadik negyed még kétgólos fővárosi vezetéssel ért véget (4-6), a záró hét percben ellenállhatatlanul játszottak a vendéglátók. A Szécsi, Vincze és Németh Zs. nélkül kiálló fővárosiak ellen zsinórban hat gólt szereztek, remekül védekeztek, azaz: bravúros győzelmet arattak.

Tabán Trafik Szeged-Galatasaray 9-3 (3-1, 2-0, 2-0, 2-2)
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Vajda, Martinovics.

Szeged: Barát - Varga I., Samuel 1, Varga P., Kozma, Weszelovszky 1, Molnár P. 1. Csere: Mód 1, dr. Török, Zsarkó 2, Fábry, Várhegyi, Éles 2, Kitradge 1. Edző: Horváth Viktor.
Gól - emberelőnyből: 5/4, ill. 5/1.

Tabán Trafik Szeged-BVSC 10-7 (0-2, 2-3, 2-1, 6-1)
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Németh A., Martinovics.

Szeged: Tóth I. - Varga I., Samuel, Varga P. 2, Weszelovszky 4, Molnár P., Zsarkó. Csere: Barát (kapus), Mód 2, Kozma, dr. Török 1, Fábry, Balla, Éles, Kitradge 1. Edző: Horváth Viktor.
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 7/2. Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1.

További eredmények: Ferencváros-Cegléd 16-1, BVSC-Szolnok 11-6, Nagyvárad-Eger 5-2, Galatasaray-Szolnok 10-10, Nagyvárad-Cegléd 7-5, Ferencváros-Eger 7-1.

A csoportok végeredménye, A: 1. Tabán Trafik Szeged 6, 2. BVSC 4, 3. Szolnok 1 (19-29), 4. Galatasaray 1 (17-30). B: 1. Ferencváros 6, 2. Nagyvárad 4, 3. Eger 2, 4. Cegléd 0 ponttal.

A mai, helyosztók műsora. A 7. helyért: Galatasaray-Cegléd, 9; az 5. helyért: Szolnok-Eger, 10; a 3. helyért: BVSC-Nagyvárad, 11; az 1. helyért: Tabán Trafik Szeged-Ferencváros, 12.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.07.

Nemzetközi férfitorna, Szeged
Az Eger gólt sem kapott a Cegléd elleni meccsen


Emberemlékezet óta nem rendeztek Szegeden felnőtt nemzetközi vízilabdatornát, legalábbis a csapat körül dolgozók nem igazán tudnak felidézni egyetlen idényt sem az elmúlt 15 esztendőből, amikor sor került volna valamikor hasonló rendezvényre. Az utánpótlás és az öregfiúk rendszeresen "tornáznak" - a vezetők pedig remélik, mostantól a "nagycsapat" is megteheti ugyanezt. Habár kissé szokatlannak tűnik, hogy egy nemzetközi viadal névadó nélkül szerepel - a miértre Juhász György, a helyiek technikai vezetője adta meg a választ. "Sajnos, névadó szponzort még nem sikerült az idén szereznünk, de reméljük, a torna sikere a továbbiakban megkönynyíti a pénzszerző munkánkat. A jelek azt mutatják, hogy egy haladó hagyományt indíthattunk el most."
A nyitány egyetlen, apró gondját az jelentette, hogy a Szabadka az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, így a régi barátságot szem előtt tartva a Szolnok lépett be nyolcadiknak. Az alakuló BVSC-vel, Fradival, Szegeddel, valamint az új edzővel rajtoló Egerrel remek mezőny gyűlt össze. Ezek után tán az sem volt annyira meglepő - vagy egy kicsit mégis -, hogy rengetegen látogattak ki a mérkőzésekre, persze az is hozzájárult a lelátó telítődéséhez, hogy a nap - amint az Szegeden megszokott - hétágra sütött. A vízilabdát pedig egyébként sem lehet soha megunni: erre jó példa, hogy az egész nyarat végigjátszó, Belgrádból nemrég hazatért Világkupa-ezüstérmesek közül a Domino-BHSE centere, Molnár Tamás, valamint a Sabadell balkezese, Kiss Csaba végigsütkérezte az összes mérkőzést. Persze, akár nosztalgiázhattak is, végtére is ebben az uszodában nőttek fel ...
Végül nézzük, az első napon győztes magyar együttesek edzői hogyan vélekednek csapatukról, illetve a viadalról.
Gyöngyösi András (FTC): - Nagyon jó, hogy van ez a torna, hiszen játéklehetőséghez jutunk. Bár még nem teljes a csapat, elvégre Katonás Gergő pihen a Világkupa után, de már látszik, hogy jók leszünk az idén.
Gerendás György (BVSC): - Szervesen illeszkedik a felkészülésünkbe ez a szegedi torna. Két megmérettetésen szerettünk volna részt venni, sajnos a miénk indulók hiányában elmarad. Az idén a legutóbbinál is keményebb bajnokság várható, több az esélyes, amelyek közé természetesen magunkat is odasorolom. A feladat nem egyszerű, hiszen nagyon sok fiatalt kell beépíteni, ám a BVSC évek óta ezt az utat járja velem: nem olimpikonokat veszünk, a pénzt a nevelésbe feccöljük. A junior Eb-ezüstérmes csapatból hat saját nevelésű játékosunk tagja a felnőttcsapat keretének.
Ladislav Vidumansky (Eger): - A hosszú utazás kifárasztott minket, ez azonban, úgy tűnik, nem látszott a játékunkon. Hosszú szünet után tértem vissza Egerbe, de jól érzem magam a régi sikereim színhelyén.
Horváth Viktor (Szeged): - Nehéz a feladatunk, hiszen öt új embert kell beépíteni, meghatározó balkezesünk, Nitsovits visszament Pestre, ezért más rendszerű játékot kell kitalálnunk. Mindazonáltal azt hiszem, erősödtünk tavaly óta.

Nemzetközi férfitorna
1. forduló: FTC-VMAX-Krisul Oradea (román) 9-4 (4-0, 1-0, 1-1, 3-3). G: Lehmann 3, Tóth L. 3, Kádár, Tóth G., Balatoni, ill. Fürzs 2, Dunka, Giorgescu. BVSC-Brendon-Galatasaray (török) 11-4 (1-1, 4-2, 3-1, 3-0). G: Nitsovits 2, Péter 2, Ibolya 2, Zoufal 2, Császár, Decker, Varjas, ill. Silay 2, Okman, Gülsoy. Tabán Trafik-Szegedi VE-Szolnok 8-3 (1-0, 2-1, 1-1, 4-1). G: Kittradge 2, Molnár P. 2, Weszelovszky 2, Várhegyi, Varga, ill. Cseh 2, Roove. VF Hungária-Eger VK-Ceg-léd 6-0 (3-0, 2-0, 1-0, 0-0). G: Hegedûs 3, Bial, Veréb, Kiss.

Barok István, Nemzeti Sport 2002.09.06.

Biztosan nyert a Trafik

Az újszegedi sportuszodában győzelemmel kezdte a nemzetközi férfi vízilabdatornát a Tabán Trafik Szeged gárdája. Rajta kívül a Fradi, a BVSC és az Eger is begyűjtötte a két pontot.

- Jó érzés, hogy hosszú idő után ismét tornán láthatunk vendégül neves csapatokat - közölte a viadal megkezdése előtt Juhász György, a Szegedi VE szakosztály igazgatója.

Szó mi szó, elég régen fordult már elő ilyen. Jártak a szegediek különböző felkészülési viadalokra, de a rendezésről valahogy mindig megfeledkeztek. Szerencsére ez már múlté, a vezetők szándéka szerint, a jövőben a bajnoki rajt előtt nem sokkal rendszeresen néhány csapatot vendégül látnak. Ebben az esztendőben hét együttes fogadta el az invitálást, illesztette programjába a szegedi felkészülési viadalt. Az A csoportba a házigazda Tabán Trafik Szeged mellé a BVSC, a Szolnok és a török Galatasaray, a B-be a Fradi, az Eger, a Cegléd, valamint a romániai Nagyvárad került.

Két papírforma-eredménnyel kezdődött a nemzetközi torna. Az FTC a Nagyváradot, a BVSC pedig a Galatasarayt verte imponáló különbséggel. A hazai drukkerek ezt várták Varga Péteréktől is. Ami azt illeti, volt erre esélyük a Szolnok ellen, csak hát senki sem tudhatta előre, vajon milyen produkcióra lesz képes az öt új játékost (Samuel, Kitradge, Varga I., Fábry, Kozma) felvonultató gárda.

Az összeszokottság hiánya aztán meg is mutatkozott az első két negyedben. A védekezésben nem volt különösebb probléma, Tóth Iván kapussal az élen, hatékonyan védték a kapujukat, viszont támadásban rendesen akadozott a gépezet. A fordulás után már láthatott a közönség szép dolgokat is: Weszelovszky villámgyors csuklója néhányszor villant, Molnár sem jött zavarba a kapu előtt, de az amerikai Kitradge harcossága is megért néhány tenyérösszeverést. A fizikális fölényben lévő otthoniak fokozatosan elhúzva, magabiztosan hozták az elvárt győzelmet.

- Nem volt nagy játék, amolyan szezoneleji vízilabdázás folyt a medencében. Őszintén mondom, még ennyit sem vártam a csapattól. Arra volt leginkább jó a meccs, hogy az újak éles helyzetben gyakorolják a beilleszkedést - értékelt a szegedi tréner, Horváth Viktor.

Tabán Trafik Szeged-Szolnok 8-3 (1-0, 2-1, 4-1, 1-1)
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Vajda, Martinovics.

Szeged: Tóth I. - Varga I., Samuel, Varga P. 1, Weszelovszky 2, Molnár P. 2, Éles. Csere: Mód, Kozma, Kitradge 2, Balla, Fábry, Várhegyi 1. Edző: Horváth Viktor.

Gól - emberelőnyből: 6/4, ill. 8/3.

További eredmények: Ferencváros-Nagyvárad 9-4, BVSC- Galatasaray 11-4, Eger-Cegléd 6-0.

A mai program: Eger-Nagyvárad, 9; Ferencváros-Cegléd, 10; Szeged-Galatasaray, 11; BVSC- Szolnok, 12.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.06.

A hét végén nemzetközi tornát rendeznek Szegeden
Hol Zsolt, hol nem Zsolt


Néhány napja az Óbecséről érkezett Kozma Zsoltot tesztelte Horváth Viktor, a Tabán Trafik-Szeged mestere. A 19 éves, csaknem kétméteres center produkciója olyannyira megtetszett a szakembernek, hogy az átigazolás részleteiben is megegyezett kiszemeltjével. Kozma szívesen ment Szegedre, annak ellenére, hogy klubja, az egykor szebb napokat látott, Bajnokok Ligája-győztes Be-csej kötötte az ebet a karóhoz, s játékosa érvényben lévő szerződésére hivatkozva, röghöz kötéssel fenyegetőzött. Az óbecsei klub ragaszkodásának apró szépséghibája az volt, hogy immár fél esztendeje fizetésképtelen.

Kozma tehát megérkezett (aztán néhány napra nyoma veszett, s többen azt hitték, valamelyik fővárosi klub úgymond "lenyúlta", ám kiderült, szó sincs ilyesmiről), ugyanakkor a BVSC-ből nyáron igazolt Németh II Zsolt nem lesz tagja a Tabán Trafik keretének. A mindössze tizenkilenc éves, bármelyik poszton bevethető pólós a hírek szerint Egerben folytatja pályafutását.
A szegedi egyesület hosszú idő után ismét rendez nemzetközi tornát. A szeptember 5-7-ig tartó eseményen a házigazdán kívül a BVSC, az FTC, az Eger, a Szolnok, a Cegléd, az Oradea (román) és a Galatasaray (török) alkotja a mezőnyt. A torna csütörtökön 14.30 órakor az FTC-Oradea mérkőzéssel kezdődik, az első napon négy, pénteken nyolc összecsapást rendeznek, míg szombaton a helyosztókra kerül sor.

Thékes István, Nemzeti Sport 2002.09.05.

Az eredmény most még másodlagos

Holnaptól három napon át tart az újszegedi sportuszodában az a nyolccsapatos nemzetközi férfi pólótorna, amelyet a Szegedi VE rendez.

Még a legrégebbi szegedi pólódrukker sem tudná megmondani, mikor rendeztek utoljára felnőtt vízilabdatornát a városban. Lustaság vagy pénzhiány miatt történt ez, most már teljesen mindegy, nem érdemes a múlton rágódni. A lényeg: ennek a tendenciának vége, a héttel kezdődően újból felelevenedik a régi viadalok hangulata az újszegedi sportuszodában.

Csütörtök délután kezdődik az a torna, amely szombat kora délután ér véget. A szervezők a nyolc csapatot két részre osztották. Az A csoportba sorolták a házigazda Tabán Trafik Szegedet, a bajnoki bronzérmes BVSC-t, a stabil OB I-es Szolnokot és a török pontvadászat ezüstérmesét, a Galatasarayt. A B-ben szerepel a Fradi (OB I 4.), az Eger (9.), a Cegléd (most került fel az élvonalba), valamint a román bajnokság ezüstérmese, a Nagyvárad.

- Számunkra jelenleg nem elsősorban az eredmény a fontos - magyarázta a szegedi gárda trénere, Horváth Viktor. - Öt új játékos érkezett a csapatba, nekik még meg kell találnom a helyüket az együttesben. Természetesen jól akarunk szerepelni, de az eredménynél lényegesebb, miként oldják meg a fiúk a rájuk bízott taktikai feladatot. A következő heti, Egerben tartandó felkészülési viadalon már a formát is számon fogom kérni, most még elnézőbbnek kell lennem.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
PROGRAM
2002.09.05., csütörtök
Ferencváros-Nagyvárad, 14.30
BVSC-Galatasaray, 15.30
Szeged-Szolnok, 16.30; Eger-Cegléd, 17.30.

2002.09.06., péntek
FTC-Cegléd, 9
BVSC-Szolnok, 10
Szeged-Galatasaray, 11
Eger-Nagyvárad, 12
Galatasaray-Szolnok, 14.30
Nagyvárad-Cegléd, 15.30
Szeged-BVSC, 16.30
Eger-FTC, 17.30.

2002.09.07., szombat
a 7. helyért, 9
az 5. helyért, 10
a 3. helyért, 11
az 1. helyért, 12.
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK