FONTOS


 

Dunaújváros: útban a két válogatott klasszis játékengedélye
Sipos Editet is hazacsábították


A kétszer 150 euró befizetve, a játékengedély útban, hétvégén tehát nincs hivatalos akadálya annak, hogy Valkay Ágnes, valamint a tavalyi esztendő legjobb játékosának választott kiválósághoz hasonlóan szintén Olaszországból hazacsábított Sipos Edit bemutatkozzon a Dunaújvárosi Főiskola csapatában. Mindazonáltal előbbi pólós bizonyosan nem lesz ott a vízben az OSC ellen (úgy négy-öt gólt úsznak meg ezzel a fővárosiak ... ), rakoncátlankodó válla továbbra is megakadályozza ebben.

A "Sipi" becenévre hallgató világ- és Európa-bajnok ellenben rajtra kész! A magyar rajtra, hiszen hiába kereste őt (is) az olasz pontvadászat majd összes képviselője, igent mondott Mihók Attila hívására.

"Olasz ajánlatokban tényleg nem volt hiány, ám miután a dunaújvárosiak legalább ugyanolyan jó feltételeket kínáltak, nem haboztam sokat - kezdi Sipos Edit, aki 1994-ben nyert vb-aranyat, és aki Faragó Tamás remeklő válogatottjában is alapembernek számít. - A fő motivációs tényező azonban mégsem ez, hanem a suli volt - mint ahogy sokan a csapatból, én is lehetőséget kaptam a városi főiskola közgazdász szakán. Itt az ideje a fejbéli kapacitást növelni, gondolni arra, mi lesz majd a sport után. Remélhetőleg pályafutásom legszebb évei még előttem vannak, mégis, ki tudja mi történik. Szóval, egyszerre tanulok és vízilabdázok Dunaújvárosban, ahol nagyon jól érzem magam, köszönhetően a sok jó játékosnak, a szakmai stábnak, az edzőnek."

A IGM Ortigia exjátékosával immáron öten pólóznak a tavalyi Európa-bajnok társulatból a bajnokcsapatban (mellette Sós Ildikó, Primász Ágnes, Tiba Zsuzsanna és az említett Valkay Ágnes), de Zantleitner Krisztina és Benkő Tímea is állandó tagja a válogatott keretében. Adott tehát a kérdés: ki fogja egyáltalán megszorítani ezt az erős Dunaújvárost?

"Tény, az olasz bajnokság némileg kiegyensúlyozottabb - bár ott is van egy-két csapat, amely kiemelkedik a mezőnyből -, de ha rendesen edzünk, itthon is fejlődhetünk. Az erőviszonyokat tekintve tényleg nem valószínű, hogy sok gondunk lesz idehaza, ám így is minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk. Csak így érhetünk el a csúcsra, amely mi mást, mint a BEK-győzelmet jelentené. Mert ez a cél, nem vitás" - mondja oly határozottan Sipos, mint ahogy a vízben szokott elbánni a centerekkel. Mostantól újvárosi sapkában is megteheti ezt.

AZ, Nemzeti Sport 2002.09.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK