FONTOS


 

Szegedi diadal Egerben

A hagyományos egri nemzetközi férfi vízilabdatornát a Tabán Trafik Szeged csapata nyerte.

A nyitónapi döntetlennel (8-8) zárult Szeged-Szentes derbi után mindkét megyei csapatunk két-két győzelemmel folytatta csoportjában az egri nemzetközi felkészülési viadalt. A szegediek szombaton előbb a lengyel Lódz együttesét verték 14-7-re (gólszerzők: Weszelovszky 4, Várhegyi 3, Varga P. 2, Mód 2, Éles 2, Samuel), majd a török Galatasarayt 9-5-re (g.: Varga P. 2, Zsarkó 2, Mód, Kitradge, Weszelovszky, Molnár P., Éles). A Kontavill-Szentesi VK sem sokkal maradt el a szegediektől; Kádár József legénysége a Galatasaraynál 10-8-ra (g.: Szebeni 3, Berki 2, Somogyi, Dornin, Kis I., Szabó N., Szabó T.), Lódznál pedig 13-8-ra (g.: Szebeni 3, Somogyi 2, Berki 2, Kis I. 2, Dornin, Szabó N., Szabó T., Szénászki) bizonyult jobbnak.

A B csoport végeredménye: 1. Tabán Trafik Szeged 5 (31-20), 2. Kontavill-Szentesi VK 5 (31-24), 3. Lódz 1, 4. Galatasaray 1 ponttal. Az A csoport végeredménye: 1. Eger 6, 2. Cegléd 3, 3. Esslingen (német) 2, Kosice (szlovák) 1 ponttal.

A döntőben a Szegedhez hasonlóan több új játékossal felálló Eger rendkívül fegyelmezetten pólózott, ráadásul a hazai pálya minden létező előnyét is élvezte, mégsem tudta otthon tartani a kupát a jobb egyéni teljesítményeket - Barát kapus újra fantasztikus formában védett - felvonultató Szegeddel szemben.

- Az egri viadallal is már a bajnokságra, valamint a LEN-kupára készültünk - mondta Horváth Viktor, a Tabán Trafik edzője. - Nagyjából összeállt a gárda, néhány buta hibát leszámítva elégedett voltam a fiúkkal. Még nem vagyunk eléggé gyorsak, de mire kell, már azok leszünk.

A harmadik helyért lejátszott meccsen az élvonalba most feljutott Ceglédnek nem volt esélye a Szentessel szemben. A rossz helyzetkihasználás volt az oka, hogy a lényegesen erősebb kontavillesek "csak" öt góllal nyertek.

- Nem lehetek elégedetlen, elvégre veretlenül lettünk harmadikok - magyarázta a Szentes mestere, Kádár József. - Annak meg külön örülök, hogy amerikai idegenlégiósunk, Spencer Dornin kiválóan illeszkedett csapatjátékunkba.

Döntő:
Tabán Trafik Szeged-Eger 8-6
(2-0, 1-2, 3-1, 2-3)
Eger, 300 néző. Vezette: Székely, Bátori.

SZEGED: Baráth - VARGA P. 3, Mód 1, Weszelovszky, Török 1, MOLNÁR P. 2, Kozma. Cs: Varga, Samuels 1, Kittredge, Zsarkó, Éles. Edző: Horváth Viktor
EGER: JÁSZBERÉNYI - Kiss Sz., Szabolcsi, Gott, Ágner 1, HEGEDŰS 2, Bíró 1. Cs: Bial, Veréb 1, Cagalinec, Kiss L, Németh 1, Bálint. Edző: Vidumanszky László
Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 9/3
Kipontozódott: Török (26. p.)

A harmadik helyért:
Kontavill-Szentesi VK-Cegléd 9-4
(2-1, 3-1, 4-1, 0-1)
Eger, 200 néző. Vezette: Bátori, Madarasi.

Szentes: Horváth - Dornin 1, Juhász, Kis I. 1, Szabó N. 2, Szebeni 1, Szénászki 1. Csere: Hyc Z. 1, Biltsik 1, Berki 1, Törőcsik, Vígh, Hyc T., Újházi (kapus). Edző: Kádár József.
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 4/1. Négyméteresből: -, ill. 1/1.

További helyosztók; az 5. helyért: Esslingen-Lódz 8-7
a 7. helyért: Galatasaray-Kosice 11-10 (büntetőkkel).
Különdíjasok
A legjobb kapus: Jászberényi Gábor (Eger)
A legjobb mezőnyjátékos: Varga Péter (Szeged)
A legjobb góllövő: Heiko Nossek (Esslingen) 16

Mestermérleg
Horváth Viktor: - A hagyományosan jó hangulatú tornán sikerült jó eredményt elérni most alakulgató csapatunknak.
Vidumanszky László: - Jobb volt a Szeged, az emberelőnyöket nem tudtuk jól kihasználni.

Szélpál László, Délmagyarország 2002.09.16.

2. ZF Hungária-kupa nemzetközi férfitorna, Eger
Eger-Szeged a döntőben



A szegedi Weszelovszky László (9) jó játékkal járult hozzá csapata döntőbe jutásához
Szombaton egész nap folytatódott Egerben a Bárány-uszodában a ZF Hungária-kupa nemzetközi férfitorna. A csoportmérkőzések pénteki eredményei alapján várható volt, hogy az A-csoportban a házigazda egriek szerzik meg az elsőséget. A várakozást igazolták is Vidumanszky László tanítványai, bár a ceglédiek kissé ráijesztettek a történelmi város együttesére, a szombati esti villanyfényes záró meccsen. Csak a negyedik negyedben tudtak felülkerekedni a hevesiek, az NB I újoncával szemben: "Sok hibával játszottunk, végig izgulni kellett az eredmény miatt" - összegzett Vidumanszky mester. A B-csoportban pénteken döntetlennel zárult a Szeged és a Szentes összecsapása, az eredményt igazságosnak tartotta Horváth Viktor és Kádár József, a két szakvezető. Nyilvánvalóvá vált, a csoportelsőség attól függ, hogy milyen arányban diadalmaskodik a két gárda a lengyel és a török csapattal szemben. A szentesiek számára már az utolsó mérkőzés előtt kivilágosodott: a Szegednek nagyobb az esélye, mert ha csak egy góllal is nyernek a Tiszapartiak a Galatasaray ellen, azzal már csoportelsők. Négy lett a különbség, így az Eger és a Szeged játszik ma a kupa elnyeréséért, a helyosztók fináléjában.


Eredmények

A-csoport: Ceglédi VSE-Geosaurus- VK Kosice (szlovák) 12-7 (1-3, 5-0, 4-2, 2-2). G: Donkó 3, Szalma 2, Dongó 2, Zsarkó, Békés, Pieskó, Mráz, Kedró, ill. Sakac 3, Grutka 2, Baco 2. ZF-Hungária Egri VK-Esslingen (német) 13-8 (5-2, 3-2, 5-2, 0-2). G: Ágner 3, Bíró 3, Bial 2, Szabolcsi 2, Hegedűs, Kiss L., Németh, ill. Hossek 5, Martin 2, Skolik. Esslingen- ZK Kosice 6-6 (1-0, 3-4, 1-2, 1-0). G: Martin 2, Heintel 2, Hossek, Sholik, ill. Vidumanszky 2, Sakác 2, Surin 2. ZF Hungária Egri VK-Ceglédi VSE-Geosaurus 7-5 (1-2, 1-0, 1-1, 4-2). G: Hegedűs 3, Kiss L. 2, Bíró, Bálint, ill. Békés, Dongó, Piesko, Kedro, Donkó. A csoport végeredménye: 1. Eger 6 pont, 2. Cegléd 3, 3. Esslingen 2, 4. Kosice 1 pont. B-csoport: Kontavill-Szentesi VK-Galatasaray (török) 10-8 (2-2, 3-3, 4-2, 1-1). G: Szebeni 3, Berki 2, Somogyi, Spencer, Kiss, Szabó N., Szabó T., ill. Gülsoy 4, Silay 2, Beskerdesler, Saner. Tabán Trafik Szeged-Lódz (lengyel) 14-7 (2-1, 5-2, 5-2, 2-2). G: Weszelovszky 4, Várkonyi 3, Varga P. 2, Mód 2, Éles 2, Samuels, ill. Perka 4, Debski 2, Wócik. Kontavill-Szentesi VK-Lódz 13-8 (2-3, 3-1, 5-3, 3-1). G: Szebeni 3, Somogyi 2, Berki 2, Kiss 2, Spencer, Szabó N., Szabó T., Szénászki, ill. Debski 3, Wócik 3, Perka, Piech. Tabán Trafik Szeged-Galatasaray (török) 9-5 (1-1, 3-2, 2-0, 3-2). G: Varga 2, Zarkó 2, Mód, Kittredge, Weszelovszky, Molnár, Éles, ill. Uslu 2, Eskerdesler 2, Karaca . A csoport végeredménye: 1. Szeged 5 (31-20), 2. Szentes 5 (31-24), 3. Galatasaray 1, 4. Lódz (lengyel) 1

FB, Nemzeti Sport 2002.09.15.

A hazaiak nyertek

Egerbe is beszökött az ősz, a hűvös időben kisebb zápor is nedvesítette pénteken a ZF-Hungária-kupa férfitorna első napját. Az időjárás azért nem közömbös a hagyományos esemény kapcsán, mert második éve kész ugyan a csodás és természetesen fedett Bitskey uszoda, ám még a vendégcsapatok is inkább szimpatizálnak az ütött-kopott nyitott medencével.

"A Bárány-uszodát, annak sajátos hangulatát, a régmúlt üzenetét kifejezetten kedvelik a külföldiek, kétségtelen, hogy ilyen legendás létesítmény mostanság már nem sok működik szerte a világon" - jegyezte meg az előkészületek kapcsán Halmos R. Péter, a ZF-Hungária Egri VK ügyvezető elnöke, aki újabb hírrel szolgált OB I-es csapatuk erősítése kapcsán. "Petik Attila után Bíró Attilát is sikerült megszerezni az őszi idényre" - értesülhettünk a klubvezetőtől.
A török-lengyel és a magyar-német öszszecsapás is döntetlennel zárult - a változatosság kedvéért nem lett győztese a Szentes-Szeged párharcnak sem. A házigazdák törték meg végül a jeget. Hiába tüzelte legénységét a kassaiak edzője, a szlovák klubtól érkezett egri szakvezető, Vidumanszky László fölényes győzelemmel mutatkozott be új állomáshelyén - igaz, mégis kritikusan vélekedett: "Az utolsó negyedben nem tudtuk megjátszani a megbeszélt figurát, és rosszul is védekeztünk."

2. ZF-Hungária-kupa, nemzetközi férfitorna, Eger
A-csoport: Ceglédi VSE-Geosaurus-Esslingen (német) 10-10 (2-3, 2-3, 3-1, 3-3). G: Kedró 3, Szalma 2, Dongó 2, Engedi 2, Dani, ill. Nossek 6, Heintel 4. ZF-Hungária Egri VK-VK Kosice (szlovák) 11-6 (3-2, 3-0, 2-0, 3-4). G: Bíró 4, Németh 2, Hegedűs, Ágner, Gott, Kiss Sz., Bial, ill. Suszter 2, Sakac 2, Fabiny, Palascak. B-csoport: Galatasaray (török)-Lódz (lengyel) 7-7 (2-1, 2-2, 2-4, 1-0). G: Beskardesler 3, Güner 2, Gülsoy, Silay, ill. Knap 3, Debski 2, Wecik 2. Kontavill-Szentesi VK-Tabán Trafik Szeged 8-8 (2-4, 4-2, 1-0, 1-2). G: Szabó 3, Somogyi, Biltsik, Kiss, Szebeni, Szénászky, ill. Varga 3, Éles 2, Weszelovszky, Török, Molnár

FB, Nemzeti Sport 2002.09.14.

Döntetlen a megyei rangadón

Az egri nemzetközi férfi vízilabdatorna programját alaposan átírta az FTC, amely lemondta a részvételt. Így a nyitónapon Csongrád megyei rangadót láthatott a hevesi közönség, amely döntetlenre végződött.

Kontavill-Szentesi VK-Tabán Trafik Szeged 8-8 (2-4, 4-2, 1-0, 1-2)
Eger, 100 néző. Vezette: Székely, Madarasi.

Kontavill: Horváth T. - Dornin, Juhász, Kis 1, Szabó N. 3, Szebeni 1, Szénászki 1. Csere: Somogyi 1. Biltsik 1, Berki, Döbrösi, Vígh, Hyc T., Szabó T., Hyc Z. Edző: Kádár József.
Tabán Trafik: Barát - Samuel, Varga P. 3, Mód, Weszelovszky 1, dr. Török 1, Molnár P. 1. Csere: Varga I., Kitradge, Balla, Fábry, Kozma, Éles 2. Edző: Horváth Viktor.
Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 12/3. Négyméteresből: 1/1, ill 0.

A Ferencváros visszalépése alapos fejtörésre késztette az egri rendezőket, borult az egész program. A Kontavill-Szentesi VK pedig úgy készült, hogy a torna első találkozóján a zöld-fehérekkel kell megmérkőznie. A Tabán Trafik Szeged pólósai pedig már azt találgatták, vajon milyen játékerőt képviselhet a német első osztályban szereplő Eslingen? Végül, az átszervezés miatt, egymással kellett meccselniük.

A szegediek kezdtek jobban az első hét perc után kétgólos vezetésre tettek szert, de a következő negyedben a Kurca-partiak egyenlítettek (kihasználva a tabánosok védekezésbeli megingásait), majd előnyt szereztek. Végül a szegedieknek kellett harcolniuk az ikszért, ezt sikerült is elérni és az utolsó 3 percben már rezdültek meg a hálók.

Kádár József: - Az összecsapás a célnak megfelelt, jól szolgálta a felkészülést. A döntetlen a látottak alapján igazságos.
Horváth Viktor: - Éles presztízscsatán gyakorolhattunk, ha jobban használjuk ki az előnyöket, nyerhettünk volna.

A csongrádiak mai programja, 9 óra: Szentes-Galatasaray, 11: Szeged-Lódz, 15: Szentes-Lódz, 17: Szeged-Galatasaray.

Imre Péter, Délmagyarország 2002.09.14.

Egerben pólóznak

Ma, szombaton és vasárnap rendezik meg Egerben a hagyományos nemzetközi felkészülési férfi vízilabdatornát. A viadalon mindkét Csongrád megyei OB I-es csapat részt vesz.

A nyolccsapatos eseményen a Tabán Trafik Szeged pénteken a német Eslingennel, szombaton délelőtt a szlovákiai Kassával, délután pedig a házigazda Egerrel játszik.

A Kontavill Szentesi VK - amelyben ezen a tornán mutatkozik be az amerikai válogatottal a pesti Unicum-kupán is járt Spencer Donin - ma a Ferencvárossal, holnap előbb a török Galatasarayjal, majd a lengyel Lódz gárdájával csap össze. Vasárnap délelőtt a helyosztókon döntenek az együttesek a végső helyezésekről.

Délmagyarország 2002.09.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
FELKÉSZÜLÉSI TORNÁK
1. ZF Hungária-kupa nemzetközi férfitorna, Eger
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK