FONTOS


 

A szövetség elnöke szerint még semmi sem biztos
Martin: A jogászokon a sor

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.10.11
--------------------------------------------------------------------------------

- Nem könnyű elérni. Sokasodnak a gondok?
- Csupán az egész napom telefonálással telt, le is merült a mobilom. A fellebbviteli bizottság döntése óta hívás hívást követ - válaszolta Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke.
- Csodálkozik?
- Nem, abszolút nem.
- Mi a szövetség álláspontja az ügyben?
- Nézze, egyelőre csak az újságokból értesültünk az eseményekről. Még nem kaptuk kézhez a másodfokú testület határozatát, nem vagyunk tisztában a döntés indokaival, úgyhogy várunk a postásra.
- Ön május 19-én, az ominózus mérkőzés után kijelentette: mindenképpen az elnökség hozza meg a végső határozatot. A legújabb hírek szerint viszont erre nincs is lehetősége. Nem érzi ezt kínosnak?
- Az elnökség döntött úgy, hogy saját hatáskörébe vonja az ügyet. Engem pedig felkért ennek a közlésére. Egyébként nem olyan egyértelmű a helyzet, ahogyan azt Loványi Róbert nyilatkozta az újságokban, hiszen az általa említett kormányrendelet ellentétes a szövetség fegyelmi szabályzatával. Ellenben utóbbi összhangban van a sporttörvénnyel. Azaz várjunk még az egyértelmű kijelentésekkel.
- Meddig?
- Jövő héten, ha minden igaz, szerdán rendkívüli elnökségi ülést tartunk, ahol foglalkozunk a témával. Addig remélhetőleg a fellebbviteli bizottság határozatát is kézhez kapjuk, és kialakítjuk a jogi álláspontunkat.
- A távirati irodának azt nyilatkozta, hogy a szerdai döntés után le kell vonni a személyes konzekvenciákat. Mire gondolt?
- A fegyelmi testületek összetételére. Ki kell vizsgálnunk, miért tartott eddig az ügy, továbbá hogy miért hoztak ennyire ellentmondó ítéleteket.
- Amúgy melyikkel ért egyet? Mit tart példás büntetésnek? Merthogy május óta ezt hangsúlyozta.
- Erről egyelőre nem nyilatkozom. Maradjunk annyiban, szerdán meglepődve hallottam, hogy a fellebbviteli bizottság milyen döntést hozott, nem erre számítottam. De ne kérdezze, mit tartanék helyes büntetésnek, mert a harmadfokú testületnek, az elnökségnek én is tagja vagyok ugyebár, azaz még lehet, hivatalosan foglalkozom a történettel. Egyelőre azonban a jogászokon a sor.
- A jogi hercehurca tovább rontja a sportág megítélését. Egyetért ezzel?
- Sajnos így van. Elkeserítő, hogy öt hónap alatt csak eddig jutottunk ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK