FONTOS


 

Szentesi sátor: elfújta a szél ...
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Kozák János, Nemzeti Sport 2002.10.29
--------------------------------------------------------------------------------

Szegény embert még az ág is húzza. Nem elég, hogy évről évre a legjobb játékosaikról kénytelenek lemondani a szentesiek (csak mutatóba néhány név: Tóth László, Ibolya Tamás, Matajsz Márk), most a sátortetőt is széttépte az uszodában a hétfő délelőtti, orkánszerű szél. Mégpedig elég "durván": középen keresztirányban szaggatta szét, valamint a lelátóval szemközti oldalon, mellmagasságban mintegy harminc méter hosszan valósággal elvágta.

Az első kétségbeesés után megkezdődött a helyreállítás, valamint az ilyenkor elengedhetetlen intézkedések meghozatala. Mint Kádár József, a Kontavill edzője elmondta, egy szegedi, erre szakosodott cég nagy munkával talán ki tudja javítani a megrongálódott ponyvát, ám optimális esetben is legalább két hét telik el addig, míg újra felállítják. A hétvégi mérkőzések pályaválasztói jogát máris felcserélték, szombaton a Szőnyi útra utaznak a BVSC-Brendonhoz, az utánpótláscsapatok pedig Egerben mérkőznek. Ami az edzéslehetőségeket illeti, a csapat szerdán Szabadkára utazik kétkapuzni, csütörtöktől pedig megpróbálnak szabad téren edzeni a játékosok. Már ha az időjárás is kegyes lesz hozzájuk. Persze, most már éppen ideje lenne, hogy valami jó is történjen a szentesi pólósokkal ...

Sátorgond
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Délmagyarország 2002.10.30
--------------------------------------------------------------------------------

A szentesi OB I-es férfi vízilabdacsapat, a Kontavill Szentesi VK mellől elpártolt Fortuna. Nem elég, hogy évek óta eligazolnak a legjobbjai, illetve a kedvezőtlen sorsolás miatt sokáig pontot sem szereztek, most a szélvihar átszabta a ligeti uszoda medencéjét fedő sátrat.

Az elemi erejű szél nem kímélte a vásznat: hosszában félig, keresztben pedig teljesen szétszakította. A ponyva pillanatnyilag a két medencében pihen, melyekből teljesen leeresztették a vizet.

- A klub felvette a kapcsolatot egy szegedi céggel - árulta el Kádár József, a Kontavill-Szentesi VK trénere -, amely vállalta a javítást. A hosszan szakadt részt el kell szállítanunk a megyeszékhelyre, ott összevarrják és csak utána illeszthető össze a másik darabbal. Hogy ez mennyi időt vesz igénybe? Képtelenség megjósolni, véleményem szerint legalább két hétig eltartanak majd a munkálatok. A vihar alaposan beleszólt a Tabán Trafik elleni felkészülésünkbe. Kényszerűségből kedden Csongrádon edzettünk, szerdán Szabadkára megyünk kétkapuzni, abban reménykedem, hogy csütörtökön - igaz, a szabad ég alatt - már hazai környezetben dolgozhatunk egy kicsit.

A vezetők már cselekedtek: felcserélték a hétvégi pályaválasztói jogot, szombaton utaznak a Szőnyi útra a BVSC-hez, az utánpótlásgárdák pedig Egerben játszanak.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK