FONTOS


 

Felvették a kellő ritmust
Faragó Tamást csupán a légiósai aggasztják

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.07
--------------------------------------------------------------------------------

Csendben, de annál nagyobb szorgalommal teszik a dolgukat. A mintegy három héttel ezelőtti rajton maga a vezér, Faragó Tamás fogalmazta meg a célt: mihamarabb elfelejteni a magyar bajnoki lötyögést, felvenni helyette a megkívánt nemzetközi ritmust. Vajon hogy állnak most a lányok?
"Jól. Gyorsabbak, gyorsabban jár az agyuk" - így a kapitány, aki a felkészülés ezen időszakában (december 10-és 15. között az ausztráliai Perthben ugye Világkupa vár a csapatra) bizony nem kíméli kiszemeltjeit.

Györe Lajossal nap mint nap két edzést vezényel a Margitszigeten - konditerem, a fedett fallal elválasztott műugró medencéjében a gyorsaságot és az erőt egyszerre fejlesztő úszósprintek, a sátorban taktikai és technikai elemek szerepelnek a programban. Az itthon játszók (kiegészülve két kereten kívüli fiatal tehetséggel, Brávik Fruzsinával és Tomaskovics Eszterrel), azaz Sós Ildikó, Horváth Patrícia (kapusok), Benkő Tímea, Györe Anett, Kisteleki Dóra, Sipos Edit, Rédei Kata, Primász Ágnes, Szremkó Krisztina, Tiba Zsuzsa, Tóth Andrea, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina (mezőnyjátékosok) jól bírják az ilyenkor normális megpróbáltatásokat, nem véletlen, hogy a mester mindannyiuk kipróbálásán gondolkozik a jövő heti, krétai, felettébb erősnek ígérkező nemzetközi tornán. Persze, ebben azért szerepet játszik néhány nem várt esemény is ...
Faragó Tamás ugyanis aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államokban és Olaszországban légióskodó Pelle Anikó, Győri Eszter, Stieber Mercédesz, Drávucz Rita kvartett helyzetével kapcsolatban - említettek különböző okok miatt még nem csatlakoztak a válogatotthoz. "Várjuk őket ... " - mondta sejtelmesen a kapitány, aki eddig csak a Palermóból a hét végén hazatért, és társaihoz hétfőn már csatlakozó Valkay Erzsébetnek örülhetett a légiósokat illetően. Komor lett a tekintete akkor is, amikor az egyik kétkapuzás során a jól blokkoló Rédei kezét "elvitte" a labda - szerencsére a BVSC védőjének nem lett komoly baja, a válogatott orvosával, dr. Gábor Antallal egyeztetve, egy speciális rögzítővel hamar újra vízbe ugorhatott.
Szerdán délután egyébiránt jól megérdemelt pihenőjüket töltötték a játékosok, hogy aztán csütörtökön mindent ott folytassanak, ahol abbahagyták. Mi tagadás, őket látva tényleg a feledésbe merül a hazai bajnoki ritmus ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK