FONTOS


 

Négy magyarból három gólt is lőtt a Világválogatottban
Bukic: végleg kint a vízből

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, HL, Nemzeti Sport 2002.11.14
--------------------------------------------------------------------------------

Fergetes gálamérkőzéssel búcsúztatták el minden idők legeredményesebb horvát vízilabdázóját, a kétszeres olimpiai és világbajnokot, a kétszeres Világkupa-, négyszeres BEK-, egyszeres KEK- és LEN-kupa-győztes Perica Bukicot. A Mladost Zagreb legendás szélsője a Világválogatottal vívott összecsapáson viselte utoljára a 10-es sapkát, s az alkalomhoz illő módon négy góllal köszönt el a közönségtől.

A Mladost-uszodában háromezren tobzódtak a jeles eseményen, a tribünön az élvonal politikusai és a horvát show-biznisz sztárjai mellett egy sor világklasszis is ott feszített, köztük Zvonimir Boban és Goran Ivanisevic. A wimbledoni bajnokot hiába akarták rávenni, hogy ugorjon be néhány percre, közölte: "Bár dalmát vagyok, a pólóhoz dunsztom sincs, öt másodperc alatt belefulladnék a vízbe."
Jelzésértékű ugyanakkor, hogy a Világválogatottban négy magyar is helyet kapott: Benedek Tibor, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Varga Zsolt (Kiss kivételével mindannyian lőttek egy-
egy gólt - az ötödik meghívott, Kásás Tamás sérülése miatt nem lehetett ott). "Rendkívül megtisztelő egy ilyen fantasztikus játékos búcsúmérkőzésén fellépni, s olyan világnagyságokkal szerepelni egy csapatban, mint Massimiliano Ferretti - adott ízelítőt a kedd estéből olimpiai bajnokunk, Molnár Tamás. - Csodálatos volt a hangulat, a horvátok igen igényes műsort körítettek a meccshez. Furán éreztem magam, hogy Ratko Rudic adta a taktikai utasításokat - csapatunk játékát egyébként némiképp befolyásolta, hogy hat center kapott meghívót. Hárman állandóan bent voltunk, Rudic azt kérte, felváltva menjünk be, s végül sikerült megfelelni a kívánságnak, azaz hogy nem bohóckodva, látványos játékkal szórakoztassuk a közönséget."

Perica Bukic búcsúmérkőzése, Zágráb

Mladost Zagreb (horvát)-Világválogatott 11-9
A Mladost gólszerzői: Bukic 4, Csomakidze 2, Stritof 2, Milakovic, Primorac, V. Kobescak
Világválogatott: Rollán - Bailey 1, Jerisov 1, Varga Zs. 1, Hadzitheodoru, Smodlaka, Kiss G., Benedek 1, Hinic 2, Vujaszinovics, Ferretti, Molnár T. 1, Bencivenga 2
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK