FONTOS


 

Kiss Csabáék nem kegyelmeztek a Barcelonának, ezt Pérez nem bírta cérnával, végleg kiállították
Ütés és kiütés a rangadón

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.21
--------------------------------------------------------------------------------

A spanyol férfibajnokság eredményeit vizslatva rögvest szembetűnő eredményt találhatunk: a Sabadell 14-6-ra kiütötte a Bajnokok Ligájában szereplő, a hét végi, nizzai sorsoláson a Domino-BHSE egyik lehetséges csoportellenfeleként emlegetett CN Barcelonát.


A Sabadell Kiss Csabával (fehér, válogatott sapkában a balkezes) a soraiban a vízbe fojtotta a Barcelonát
A rangadó az óriási különbséget látva edzőmeccsé silányult - az okokat a győztes gárda alappillére, Kiss Csaba árulta el: "A harmadik negyed közepén Pérez hadakozott a védőnkkel, aki nyilván szabálytalan lehetett, hiszen ki is állították. Abban a pillanatban aztán olyan öklöst indított el a barcelonai, hogyha az célba ér, aligha kellett volna sokat izgulnunk csapattársunkért ... Szerencsére a mozdulat pontatlan volt, csupán a bicepsze érte el Ray arcát, akinek nem lett komoly baja. A szándékot büntették a bírók, Pérezt azon melegében csere nélkül kizavarták, így onnantól mindössze az emberfórok gyakorlására korlátozódott számunkra a találkozó."
Balkezes Európa-bajnokunk szokás szerint végigjátszotta a meccset, a falba bejátszott, a négy-négy találatig jutó Ballartnak és Marcosnak adott gólpasszok mellett egyszer maga is révbe ért. Csapata igencsak felszívta magát a derbire, amit valahol Pérez tette (az óriást amúgy Kiss Csaba szerint nem "meszelik el", lévén a jövő héten Barceloneta- Barcelona rangadó van terítéken) is bizonyít: a center nem véletlenül veszítette el a fejét, hiszen a Barca nem tudott mit kezdeni a Sabadell stílusával, kiváló játékával, ami roppant mód idegesítette a 8-4-es hátrányban lévő alakulat pólósait. Azaz a kiállítástól függetlenül is a Sabadellnek állt a zászló, elképzelhetetlennek tűnt, hogy a hátralévő mintegy tíz percben megfordítsa az eredményt a bajnoki címvédő.

"Az ominózus jelenetig is nagyon ment a csapatnak, a védekezés összehangolt, remek volt, a centerbejátszásokra sem lehetett panasz, a fórokat is belődöztük. Makszimov pedig annak ellenére hozta magát a kapuban, hogy az orvosok közölték vele, el van törve a bordája ...  Még a KEK-selejtezőben, a Herceg Novi ellen könyökölt neki oda a jugók centere, de csak most derült ki, miért is szenvedett azóta"- mesélte  válogatottunk, aki reméli, a következő fordulóban, a Catalunya otthonában megszakad a Sabadell rossz sorozata: a tavalyi ezüstérmes három éve képtelen nyerni az egykor szebb napokat látott, 1995-ös BEK-győztes miniatűr uszodájában.
A másik magyar érdekeltségű gárda, a CN Mataro gond nélkül gyűjtötte be a két pontot a tabella utolsó helyén tanyázó CN Terrassa ellenében - Matajsz Márk két góllal vette ki részét a sikerből. A szentesi fiatalember csapatának a soron következő körben azonban már jóval nehezebb dolga lesz a Barcelonával szemben, még akkor is, hogy Pérez nem lehet ott a vízben.

Spanyol férfibajnokság
7. forduló: CN Sant Andreu-CN Catalunya 5-12, CN Martianez-CE Mediterrani 8-7, WP Plaza-Real Canoe Madrid 5-8, CN Barceloneta Adecco-CD Larraina 19-4, CN Mataro (Matajsz 2)-CN Terrassa 10-5, CN Sabadell (Kiss Cs. 1)-CN Barcelona 14-6. Az élcsoport: 1. Barceloneta 21 pont, 2. Sabadell 19, 3. Barcelona 18, 4. Catalunya 12 (6 mérkőzés)
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK