FONTOS


 

Faragó Tamás kihirdette a Perth-be utazó csapatát
A Vígszínházban a hölgyek
Játszd újra, válogatott!

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.29
--------------------------------------------------------------------------------


A csapatkapitány öröme - Stieber Mercédesz és társai Perthben is azon lesznek, hogy öklüket a magasba emelhessék (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Vízilabda-szövetség gáláns támogatójának, a Hewlett Packard meghívásának eleget téve voltaképpen már most a napfényes Perth-ben képzelhették volna magukat. A december elsején a nyugat-ausztráliai városba utazó magyar női válogatott csütörtökön este a Vígszínházban múlatta az időt, mosolyogtak, jó kedvűek voltak a lányok, ellazultak kicsit az őrült hajtásban. A Valló Péter rendezésében játszott Gorkij darab, a Nyaralók című előadás helyett ugyan Woody Allen Játszd újra, Samjét nézte a társaság, de ez a nagyszerű vígjáték is elterelte a figyelmet az uszodáról, az ellenfelekről úgy jó két óriág, Kern András és társai kellemes percekkel ajándékozták meg a nagyérdeműt.
A kultúrának áldozva Faragó Tamás szövetségi kapitány fél órát elengedett a délutáni edzésből, fél hatkor már kiengedte a vízből a szórakozni induló játékosait. Egyébként nehéz napon van túl a vezér, elvégre nem húzta, halasztotta tovább a Világkupacsapat meghatározását. A fájdalmas döntés Kisteleki Dórát érintette még fájdalmasabban, ő lett a keretszűkítés utolsó áldozata. A BVSC tehetsége megpróbálta palástolni érzelmeit, egy kicsorduló könnycsepp mindenesetre elárulta: legbelül igenis bízott abban, tagja lehet az utazó együttesnek. És így is van ez jól mindenkor, hiszen a jó játékos hisz önmagában, hisz az elvégzett munkában, hisz abban, hogy meggyőzte a mestert, igen, neki helye van a csapatban. Márpedig az 1983-as születésű, a krétai tornán is remeklő Kisteleki Dóra jó játékos, olyan, akivel mindenképpen számol Faragó Tamás, olyan, aki idővel (könnyen lehet, hogy már jövőre!) egyértelműen kiharcolhatja a legjobbak közé kerülést. A jelenleg a Gázművek futballcsapatánál edzősködő Kisteleki István leánya azon lesz, így is történjen.
Egyelőre azonban a Horváth Patrícia, Sós Ildikó (kapusok), Benkő Tímea, Drávucz Rita, Györe Anett, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercédesz, Szremkó Krisztina, Tiba Zsuzsanna, Valkay Ágnes, Valkay Erzsébet, Zantleitner Krisztina (mezőnyjátékosok) alkotta hölgykoszorú próbálja felvenni a harcot majd a riválisokkal, a csoportban az amerikaiak, az ausztrálok és a kazahok ellen, szeretné kiharcolni az elődöntőt, a finálét, az aranyérmet. A bajnoki ritmus már a múlté, nemzetközi színvonalon pörögnek a lányok (nem véletlenül diadalmaskodtak az iraklioni Thetisz-kupán), az athéni napok után a Margitszigeten délelőttönként és délutánonként egyaránt kiadós tréningeken edződtek. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy ők az ötödik kontinensen a harminc-negyven fok ellenére nem nyaralni fognak. Játszani annál inkább.
Férfi válogatott
Női válogatott
Női Világkupa 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK