FONTOS


 

A Vasas és a Honvéd újra egymás ellen mérkőzik
Főszerepben: a játék

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.12.01
--------------------------------------------------------------------------------

Huszonnyolc hét, százkilencvenhat nap után újra egymás ellen száll vízbe a Vasas és a Honvéd férfiegyüttese. Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, sok-sok tárgyalás zárta a két gárda legutóbbi ütközetét, bízunk abban - mindkét fél bízik abban -, hogy ami volt, ami megtörtént, soha többé nem ismétlődhet meg. Szóval, a játék, csak a játék, a jó játék lesz a főszereplő most és mindörökké - a két együttesben található megannyi remek játékos (Kósz, Madaras, Steinmetz, Binder, Vindisch vagy éppen Biros, Fodor, Molnár, Vári, Kiss, hogy néhányuk nevét említsük) képessége garancia lehet erre.


A te fogod az én nyakam, én meg a tiédet játék sportszerű körülmények között újra folytatódhat Madaras (balra) és Molnár között
Vasárnap 19 órakor, nem sokkal azután, hogy a Hungária körúton Bede sporttárs lefújja az MTK-FTC futball-örökrangadót (emiatt került át estére a pólótalálkozó), a Komjádi Béla Sportuszodában a vizes csúcsderbi következik. A vizes csúcsderbi, három
hiányzóval. A piros-kékek eltiltottjai, Varga Tamás, Hesz Máté és Mátyás Zoltán ugyanis nem szállhatnak még vízbe a Domino ellen, csak a lelátón szurkolhatnak, ami jelentősen csökkenti az angyalföldiek esélyeit.
Ezen a véleményen van Somossy József, a XIII. kerületiek mestere is, akinek nevét szintén a hiányzók rublikájába húzhatjuk, elvégre az elnökség döntése értelmében ebben az évben nem ülhet csapata kispadján. Persze, ott lesz ő is a fiai között, csak egy kicsit távolabb, a zsűriasztal mellett. A mérkőzésen már tanácsai nélkül kell játékosainak felvenniük a harcot, így mindent előre megbeszélt velük. "Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, azt hiszem, ez egyértelmű. Egyrészt a magyar válogatott ellen kell kiállnunk, másrészt tartalékos a csapatunk. Ugyanúgy készültünk erre a meccsre, mint bármelyik másikra, a taktikai repertoárunk szűkös, nincs sok variációs lehetőségünk. Kényszerpályán mozgunk, ez még nem a komplett Vasas, nem az a Vasas, amelyet a Honvéd elleni mérkőzés megkövetel. Ezért is mondom, szakmailag hozzávetőlegesen nyolcvan-húsz százalék a győzelmi esély ellenfelünk javára" - ecsetelte a Vasast az előző szezonban KEK- és Magyar Kupa-győzelemre vezető tréner, aki az általa említett kevés sanszot is igyekszik megragadni. "Fegyelmezett, önzetlen játékra lesz szükség, kevés, nagyon kevés hibára, az eddigieknél is kevesebb felelőtlenül ellőtt labdára. Ha ezek nem teljesülnek, akkor minimális esélyünk sem lehet a győzelemre."
A másik oldalon komplett a csapat, Bárány Attila minden lelete negatív, együtt edz társaival, és ha még nincs is a legtökéletesebb állapotban, ott lehet a Komjádi vizében. A Honvéd és kapitánya, Vári Attila amúgy felkészült a várhatóan nem túl kellemes fogadtatásra. Amint Novák Ferenc szakosztályvezető beszámolt róla, különbusszal mennek a helyszínre, s távoznak majd onnan. Hogy győztesen vagy sem, hét és nyolc óra között elválik.
"Természetesen úgy készülünk, hogy két ponttal térünk haza. Ebben semmi rendkívüli nincs, elvégre mi minden összecsapáson a győzelem reményében állunk ki. A Vasas ellen igazi presztízscsata következik, Kiss Gergő miatt, a történtek miatt. Ennek szellemében hangoltunk a vasárnapi összcsapásra" - magyarázta a Dominót bajnoki címhez segítő Kovács István. A mesteredző mindenesetre külön hangsúlyozta: "Fontos, de nem életbevágó a győzelem. Össze kell rakni a csapatot, posztonként próbálgatjuk a fiúkat, mindenki más és más helyen tűnhet fel a vízben. A Vasas ellen felmérhetjük, hol is tartunk valójában. A védelmünk eddig azt bizonyította, jól működik, amennyiben most is így lesz, nem lehet baj. A Szőnyi úton semmi sem sikerült, de az már a múlt, tanultunk abból a vereségből, úgyhogy optimista vagyok."
Huszonnyolc hét, százkilencvenhat nap után újra egymás ellen száll vízbe a Vasas és a Honvéd férfiegyüttese. Rajtuk feltehetőleg nem fog múlni, hogy a játéké legyen a főszerep. Ugye, másokon sem?

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK