FONTOS


 

13. női Világkupa
Csoportellenfelünk, Kazahsztán oroszokkal érkezett
Ha pompázik, hadd pompázzon

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.12.09
--------------------------------------------------------------------------------

A kalácsok sülnek, a perthi polgárok már a karácsony lázában égnek, utcai felvonulásokon Mikulás-sapkákban danolásznak. A szánhúzó kutyák a pázsiton ( ... ) ugyan nehezen viselik a megpróbáltatásokat, a hangulat miatti kivonultatásukat, de el vannak ők itt annyira kényeztetve, hogy egy évben két hétig ezt is kibírják a 30 fokos hőségben.
Eme korai dínomdánom éppúgy szokatlan a magyar ember számára, mint az ezzel járó perthi dugó. Hogy itt? Ezeken az utakon? Pedig ... Edzés után kanyargott jobbra, majd balra a mieink részére biztosított két mikrobusz, kereste a Sebel Hotelhoz vezető szabad utat, ám a rendőri lezárások, az ettől kialakult
káosz miatt kényszerű verzió lépett életbe: a lányok gyalog közelítették meg szállásukat, így voltaképpen maguk is részesei lehettek a nagy banzájnak.
"Jé, tapsolnak is nekünk!" - mosolygott Pelle Anikó, amint a széles utcákon a pokrócokon törökülésben helyet foglaló helyiek a 13 magyar hölgynek verdesték tenyerüket. Mi tagadás, az óceán partján vásárolt egyensapkákkal nem lógott ki a menetelő sorból csapatunk, tökéletesen beleillett a festői képbe, a hömpölygő tömegbe, nem csoda, hogy sokan azt hitték, a mieink is a felvonulók népes táborához tartoznak.
Amúgy a népes tábor kifejezés a kazahokra is illik ám. A világbajnoki nyolcadik futott be utoljára a résztvevők közül Perthbe, feltűnően nagy delegációval. Ami momentán sokkalta érdekesebb sport vonatkozású hír: friss igazolásokkal! Drávucz Ritáéknak a reggelinél azon nyomban szemet szúrt az az öt játékos, aki az előző világversenyeken még orosz színekben tempózott - ezennel nyilvánvalóan Kazahsztán válogatottját sem intézhetjük el kézlegyintéssel.
Az ausztrálok kapitánya, Görgényi István is így gondolja, nem véletlen, hogy vasárnap délután az Ázsiát képviselő együttes tréningjén szép csendben meghúzódott a Challenge Stadion lelátóján. "Ez nem lehet igaz, nem értem, hogy működnek ezek a dolgok" - püffögött a mester kémkedés közben a nagy oroszországi kapcsolatrendszerre utalván.
Amúgy is kézzel fogható a feszültség, amely mindinkább úrrá lesz az uszodában. A keddi rajtot őrülten várják már a felek, elegük van az erőltetett kétkapukból, legszívesebben rögvest egymásnak esnének. Így vannak ezzel a mi lányaink is, akik sorrendben az Egyesült Államok, Ausztrália és Kazahsztán legjobbjaival mérkőznek. Útlevélcsere ide, "szovjet" brigád oda, Faragó Tamás szövetségi kapitány az első két meccset tartja nehéz feladatnak. "Nehéz, de meg kell oldani" - magyarázta, miután a jelen lévő katalán válogatott ellen tesztelte kiválasztottjait. A gyakorlást már Juhász György nemzetközi bírónk is megtekintette, akinek érkeztével immáron teljes a magyar stáb. Mint ahogy teljes volt az utcai kavalkádot követő este is, midőn a járgányokat vezetgető edző-doktor duó, a Györe Lajos, Gábor Antal kettős begurult a hotel parkolójába. A jobb(kormány)os közlekedést figyelembe véve önmagában ez is bravúrnak számított errefelé.

Férfi válogatott
Női válogatott
Női Világkupa 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK