FONTOS


 

Az apa álma a közös olaszországi napokról
Kásás Zoltán lehet fia és a Posillipo edzője

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.12.18
--------------------------------------------------------------------------------

Alessandro Campagna meglepetésszerű görögországi munkavállalása elég jelentős mozgolódást indított el a pólóvilág edzőelitjében: az egyik helyről a másikra mozgó "bábuk" sakkjátszmája még akár azt is eredményezheti, hogy ősztől Kásás Zoltán lesz Kásás Tamás edzője.

De Crescenzo kemény ellenfél lesz
Vegyes érzéseket keltett Kemény Dénesben Paolo de Crescenzo kinevezése. "Régóta ismerem Paolót, nagyszerű embernek tartom, és barátként örülök az új állásának - mondta a magyar kapitány. - Ellenfélként viszont meg kell állapítanom, hogy az olasz válogatott erôsödött vele: Kaliforniában tanult sportpszichológiát, márpedig ezen a szinten a pillanatnyi lelkiállapot a döntô, hiszen szakmailag nehéz mélyen beavatkozni egy világverseny menetébe. Paolo eleve jó csapatot örökölt, elvégre az elmúlt három alkalommal négy között voltak az olaszok, azaz ha rám bízzák a választást, sokkal gyengébb edzôt kerestem volna melléjük ... " Kemény végül nem mulasztotta el az alkalmat, hogy a magyar nôi válogatott Világkupa-diadalával kapcsolatban is szóljon: "Bíztam a lányok jó szereplésében, mert tehetségesek, bátrak, és láthatóan óriási bennük az alázat."
Minthogy az olasz válogatott eddigi kapitánya Athénbe tette át székhelyét, az itáliai szövetség a Posillipo Napoli edzőjét, Paolo de Crescenzót nevezte ki a Settebello élére. Ami azt jelenti, hogy az utolsó tíz évben a klubot rendre bajnoki döntőbe vezető tréner helyére januártól utódot kell találni.
"Júliusig szerintem az utánpótláscsapat edzője, Piero Fiorentino veszi át az irányítást - közölte »nápolyi emberünk«, Kásás Tamás. - Piero remek srác, nyolc aranyat nyert a juniorokkal, családon belül van, kézenfekvő, hogy rá essen a választás. Aztán nyáron kiderül, ki lesz az igazi utód. Apu is benne van a pakliban, majd elválik, jön-e. Végül is az sem száz százalék, hogy én még itt leszek jövőre." S hogy mit szól válogatottként edzője új állásához? "Sajnálom, hogy elmegy, más lesz nélküle, bár annyira nem kenődtem el, mint Bencivenga, aki sírva fakadt a bejelentésnél. Az év elején úgy voltam, tán mindenkinek jót tenne, ha tizenvalahány év után váltana - most, hogy ez megtörtént, kicsit furán érzem magam. A magyar válogatott helyzetét sem könnyíti, hogy Paolo lesz a kapitány, az első években fantasztikusan lelkesek lesznek az olaszok, ugyanis rendkívül pozitív kisugárzású ember."
Az apa, a jelenleg a BL-címvédő Olympiakosz Pireuszt vezérlő Kásás Zoltán is hallott róla, hogy komolyan szóba került a Vezúv lábánál: "Álmaim netovábbja, hogy legalább egy évet együtt dolgozhassak Tamással. Nemrég beszéltünk, azt mondta, akár én is jöhetek, ami őt ismerve számomra igencsak lelkesítő megjegyzés. Pireuszban mostanság nem úgy dolgozom, ahogy szeretnék, elég sok a gátló tényező, a szerződésem szerint pedig nyáron felállhatok. De ez még odébb van, különben is: hozzám nőtt ez a gárda, vagy ha úgy tetszik, én nőttem hozzá a gárdához."
A Vasas-Plaket elleni, december 29-i Szuperkupa-döntőre készülő BL-győztest a magyar szakemberrel együtt amúgy igencsak felvillanyozta, hogy Görögországban az Olympiakoszt választották az esztendő csapatának.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK