FONTOS


 

Négyes BL-döntő a Szigeten: ma Honvéd-Posillipo
Száll a kakukk?


Az egy évvel ezelőtti Eb után újra megtelnek a Hajós Alfréd uszoda lelátói: a Margit-szigeti létesítmény nyitott medencéje ad otthont a Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A "megtelnek" nem üres szófordulat csupán, hiszen a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint "gyakorlatilag elfogytak a jegyek", így négyezer-ötszáz néző figyelheti a finálé mai előcsatározásait, negyed öttől a Honvéd-Posillipo Napoli, háromnegyed hattól pedig a Jug Dubrovnik- Olimpiakosz Pireusz találkozót.

A mezőny erejére - azon túl, hogy a legjobb négy közé jutás önmagában minősíti a részvevőket - jellemző: a kvartett három együttese a tavalyi, dubrovniki döntőnek is szereplője volt; a kakukktojás a magyar bajnok. A múlt esztendőben a házigazda horvátok nyerték el a trófeát: az első helyért rendezett mérkőzésen a hosszabbításban múlták fölül a ma már Kásás Zoltán dirigálta Olimpiakoszt. Azt a görög társulatot, amely egy nappal korábban - nem akármilyen meglepetést okozva - legyűrte a nápolyiakat.

Ma a Honvédban kellene lobognia a "görögtűznek", ám Kovács István tréner játékosainak dolgát nem pusztán a Kásás Tamással és Steinmetz Barnabással fölálló tizenegyszeres olasz bajnok, kétszeres BL-győztes rivális nehezíti majd, hanem az a lelki teher is, amely a Vasas elleni, véres véget ért OB I-es döntő következménye. Nem beszélve arról, hogy a Kőér utcában arccsontrepedést szenvedő olimpiai bajnok Kiss Gergely játéka változatlanul kérdéses: az egész napos orvosi vizsgálatok nyomán első kiadásunk zárásáig nem született orvosi döntés arról, hogy az olimpiai bajnok vízbe szállhat-e.

Ugyanakkor rendkívül kisimult ábrázattal nyilatkozott az európai szövetség által rendezett sajtókonferencián Alessandro Sansa, a sportági szervezet igazgatója. A direktor kijelentette, hogy a létező legjobb döntés született, amikor a LEN illetékesei úgy határoztak, Budapest 2001 után 2002-ben is komoly nemzetközi esemény házigazdája lehet.

A megelőlegezett elismerés után már csak egy utólagos vállveregetésre vár a magyar póló. Az újabb gratulációra, a remények szerint, a szombat este hét órakor kezdődő "aranymeccset" követően kínálkozhat alkalom...

Népszabadság 2002.05.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  BL Final Four 05.25

  
  BL Final Four 05.24

 
LINKEK