FONTOS


 

Rajt a vízilabda Világligában

Helyi idő szerint péntek este a kaliforniai Los Alamitosban az Egyesült Államok-Horvátország találkozóval megkezdődik a vízilabda Világliga augusztus 4-ig tartó, 56 mérkőzésből álló sorozata. A magyar válogatott szombat délután és vasárnap délelőtt Moszkvában száll vízbe az orosz válogatott ellen.

Kemény Dénes szövetségi kapitány csütörtökön kijelölte a pénteken útra kelő csapatát. A két kapusposztra Szécsi Zoltánt és Kovács Zoltánt hívta be, míg a mezőnyben Vári Attila, Steinmetz Barna, Fodor Rajmund, Biros Péter, Vindisch Ferenc, Kásás Tamás, Nyéki Balázs, Kiss Gergely, Madaras Ádám, Benedek Tibor, Molnár Tamás, Bárány, Steinmetz Ádám játszhat.

"Nem tudom megítélni az esélyeinket, a körülmények az elmúlt hetekben nem nekünk kedveztek, de bízom abban, hogy magyaros, vagány felfogásban játszva helyt fogunk állni. Az oroszokról csak annyit tudok, hogy a Gorskov kivételével várhatóan mindenki játszik majd náluk" - nyilatkozta Kemény az MTI-nek. A kapitány szerint majd valamikor az összesen tizenkét mérkőzésből álló csoportküzdelem felénél lehet latolgatni a patraszi négyes döntőbe jutás lehetőségeit, de feltétlenül ez a cél. "Mindentől függetlenül elkezdjük kialakítani az olimpiára készülő csapatot, és közben remélhetőleg már idén is kiváló eredményeket érünk el" - foglalta össze várakozását a szakvezető. A Világliga minden résztvevője pénzjutalomban részesedik: a négy kieső is kap 20-20 ezer dollárt, a döntőbejutott 1-4. helyezett 100, 70, 50, s 30 ezerrel gazdagodik.

A Világliga első fordulójának programja: Brazília-Olaszország, Spanyolország-Görögország (A csoport), Egyesült Államok-Horvátország, Oroszország-Magyarország (B csoport). A két csoport első két helyezettje játszik augusztus 1-4. között a döntőben, a görögországi Patraszban. Az A-csoportból - a finálé  házigazdájaként - biztos továbbjutók a görögök, független a  helyezésüktől. A mérkőzések ugyanis nem végződhetnek döntetlenül. A győzelemért három, a vereségért egy pont jár. Döntetlen esetén a megszokott 4 méteres büntetődobás helyett, 5 méteres büntetők következnek. A játékidő minden alkalommal 4x9 perc lesz, a félidőben tízperces szünettel.

A magyar válogatott további menetrendje:
július 6. és 7., Dubrovnik: Horvátország
július 12. és 14., Budapest: Horvátország
július 16. és 17., Budapest: Oroszország
július 19. és 21., Budapest: Egyesült Államok
július 26. és 27., Moraga: Egyesült Államok

Népszabadság 2002.06.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
Vízilabda Világliga 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK