FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Valamennyi magyar betalált Itáliában

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2002.12.02
--------------------------------------------------------------------------------

Ritkaságszámba menő módon valamennyi magyar pólós betalált a talján bajnokság szombati fordulójában. Közülük is a savonai triumvirátus tett ki igazán magáért: Märcz Tamásék hárman kilenc gólt lőttek (a tizenháromból), így ügydöntő érdemeket szereztek együttesük nervi győzelmében. A másik ágon folyamatosan tisztul a kép: Kásás Tamás mostanság elég jó passzban van, amit újabb négy gólja jelez, s hogy a Posillipónak sem megy rosszul, azt a nápolyiak százszázalékos eredménye mutatja. A Brescia a Canottierit legyűrve immáron áthidalhatatlanná tette a szakadékot a spiccen állók és az üldözők között, azaz ebben a nyolcasban már nem igazán várható izgalom a hátralévő négy fordulóban.

Olasz férfibajnokság - 10. forduló
1. csoport: Chiavari-Pro Recco (Benedek 1) 4-10, Nervi (Regős Á. 1)-Savona (Märcz 4, Monostori 3, Varga Zs. 2) 10-13, Florentia-Anzio 22-7, Palermo-Pescara 8-9.
Az élboly: 1. Recco 27, 2. Savona 26, 3. Florentia 23, 4 Nervi 13.
2. csoport: Bogliasco-Posillipo (Kásás 4, Steinmetz B. 2) 8-17, Canottieri Napoli-Brescia 10-11, Ortigia-Roma 15-7, Camogli-Catania 10-10.
Az élcsoport: 1. Posillipo 30, 2. Brescia 27, 3. Canottieri 18, 4. Ortigia 16

Spanyol bajnokság
Rangadót vesztett a Domino BL-ellenfele
Kissék továbbra is az élen

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2002.12.05
--------------------------------------------------------------------------------

Továbbra is veretlenül vezeti a spanyol bajnokságot a Sabadell együttese. A hétvégén amúgy magyar rangadó volt, hiszen a Hispániában játszó két honfitárs, Kiss Csaba és Matajsz Márk "ellenérdekeltként" szállt vízbe a Sabadell-Mataró összecsapáson. Természetesen Kisséknek jött ki jobban a lépés, a válogatott balkezese szerint "Márkóékon látszott, nem akarnak egy akkora verésbe beleszaladni, mint egy hete a Barca ellen, úgyhogy inkább a játék lassítására törekedtek. Végül is ez a törekvésük sikerrel járt, az öt-kilenc nem olyan rossz eredmény." Kiss két góllal vette ki a részét a magabiztos diadalból, melynek egyetlen meglepetése, hogy a góllövőlistát toronymagasan vezető Dani Ballart ezúttal eredménytelen maradt.

Szintén magyar érdekeltségű hír - igaz, horvátországi -, hogy kikapott a Domino-BHSE BL-ellenfele, a Mladost Zagreb. A fővárosiak egy, a szokásoknak megfelelő fűtöttségű partin veszítettek Dubrovnikban, elsősorban azért, mert Ozren Bonasic gárdájára ismét rátámadt a régi betegség: nem igazán tudott mihez kezdeni az emberelőnnyel. A zágrábiak ötből csupán egy fórt tudtak kihasználni, a tudósítások szerint azért, mert a Jug meglepte ellenfelét: nem kézerdőt vont kapuja elé, hanem rendkívül hatékonyan letámadta a labdás embert. Ettől függetlenül fordulatos volt a parti, a déliek már 6-3-ra is vezettek, a Mladost azonban 7-7-nél utolérte ellenfelét, végül azonban Ivo Ivanis előnyből elért gólja a Jug javára döntött.

Spanyol bajnokság - 9. forduló:
Sabadell (Kiss Cs. 2)-Mataró (Matajsz) 9-5, Catalunya-Mediterrani 10-11, Sant Andreu-Real Madrid 6-8, Martiánez-Vidaurre 8-8, WP PlaZa-Terrassa 8-7, Barceloneta-CN Barcelona 5-7.
Az élcsoport: 1. Sabadell 25, 2. Barceloneta 24, 3. CN Barcelona 24, 4. Mediterrani 18

Horvát bajnokság 3. forduló:
Jug Dubrovnik-Mladost Zagreb 8-7
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK