FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Kásásék 0-4-ről fordítottak a nápolyi derbin
Elég hosszú mézesmadzag

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.12.14
--------------------------------------------------------------------------------


Kásásnak nagy élményben volt része
"Ez volt a legszebb derbi, amiben az itt eltöltött évek során részem volt" - mondta Kásás Tamás a nápolyi rangadót követően, melyen a Posillipo hatalmas csatában legyűrte a Canottierit. A városi riválisok összecsapásán az esélytelenebb Canottieri 4-0-ra elhúzott, azaz egy Vezúv volumenű hegyet kellett megmásznia eztán Kásáséknak. "Elhúztunk egy elég hosszú mézesmadzagot, úgy festett, talán túl hosszú is lesz - mosolygott olimpiai bajnokunk. - Furcsa, de nem voltam ideges, tudtam, nagyon hosszú a meccs, és ők aligha fogják bírni a hatalmas iramot. Így is lett, elfáradtak, s nekünk sikerült fordítanunk."
Így a Posillipo megőrizte százszázalékos mutatóját, s immáron a mezőny egyetlen veretlen csapata, miután a Savona elveszítette szüzességét. A genovai derbi elvesztése sokba kerülhet a három magyar légióst felvonultató egyletnek, hiszen most Firenzében legalább egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy megcsípje a biztos negyeddöntőt jelentő második helyet. Amúgy egy iksz a Reccónak és a Savonának is a biztos révbe érést jelentette volna, ám a talján derbik egyik legélesebbikének számító meccsen szó sem volt öszszekacsintásról: "Ôk felhergelték magukat, minthogy élet-halál meccs volt ez a számukra, mi pedig azért, mert elterjedt korábban, hogy döntetlen lesz a meccs - értékelt Benedek Tibor. - Ebből egy elég kemény meccs kerekedett ki, Varga Zsolti szerint nekünk fújtak a bírók, de szerintem csak annyit segítettek, ami itt, Olaszországban megszokott egy hazai pályán játszó együttesnél."

Olasz férfibajnokság
12. forduló. 1. csoport: Recco (Benedek 1)-Savona (Varga Zs. 2, Märcz 2, Monostori) 11-9, Chiavari-Nervi (Regôs Á. 1) 7-10, Pescara-Anzio 13-6, Palermo-Florentia 6-19. Az élcsoport: 1. Recco 33, 2. Savona 29, 3. Florentia 26, 4. Nervi 19. 2. csoport: Canottieri Napoli-Posillipo Napoli (Kásás 1, Steinmetz B.) 7-9, Bogliasco- Brescia 7-18, Ortigia-Catania 14-15, Camogli-Roma 17-9. Az élboly: 1. Posillipo 36, 2. Brescia 33, 3. Canottieri 26, 4. Camogli 17

Spanyol bajnokság
Sabadelli vereség

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2002.12.14
--------------------------------------------------------------------------------

Barcelona. Elveszítette veretlenségét a Sabadell a spanyol férfibajnokságban: Kiss Csabáék a Barceloneta otthonában kaptak ki elég simán. "Legalább nem lesz az, ami tavaly, hogy a Sabadell mennyire jó, biztos befutó, aztán a végén elhasaltunk. Így legalább mások kerülnek az előtérbe, mi pedig szép csendben befuthatunk" - mondta a válogatott balkezes. A Sabadell egyébként 10/2-es előnybelövési indexe miatt veszített, amibe persze az is belejátszott, hogy a kulcsember, Daniel Ballart kissé tropa válla miatt nem igazán tud lőni. "Illetve, próbálkozott szegény, de nem volt benne sok köszönet ... " - vont mérleget Kiss.

Spanyol férfibajnokság
11. forduló: Barceloneta-Sabadell (Kiss Cs.) 9-6, WP Plaza-Mataró (Matajsz 1) 11-12, Martiánez-CN Barcelona 2-7, Catalunya-Vidaurre 21-7, Mediterrani-Real Madrid 13-6, Sant Andreu-Terrassa 3-5. Az élcsoport: 1. CN Barcelona 30, 2. Barceloneta 30, 3. Sabadell 28

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK