FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak - Teljes magyar siker
Recco: huszonhárom

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.10.14
--------------------------------------------------------------------------------

Mind az öt magyar érdekeltségű együttes győzött, s egyiküknek sem kellett megszenvednie a sikerért. Az Anzióban vizitáló bajnokcsapattal kapcsolatban a "szenvedés" említése egyébiránt is komikus volna, elvégre idei gólrekordot felállítva egy derűs huszonhármast rámoltak be a reccóiak ellenfelüknek. A nagy osztásban ezúttal Alessandro Calcaterra vitte a prímet, az óriás center nyolc gólig jutott, Benedek Tibor ezúttal három találatnál fékezett le.

Néhány kilométerrel beljebb, Rómában a májusi fináléban legyőzött nápolyiak a szünetig elintézték a hajdan szebb napokat látott rómaiakat, s csak azért nem értek el a reccóiakéhoz hasonlatos eredményt, mert a harmadik negyedben némi zavar támadt "házon belül". Vagy ahogy Steinmetz Barna fogalmazott: "Keményen végighajtottuk a mérkőzést, igaz, a második félidőben kissé szétestünk, mert néhány játékosunknál előtérbe kerültek az egyéni elképzelések ... " A pontvesztésével az első kör meglepetését szolgáltató "magyar egylet", a három honfitársunkat is felvonultató Savona ezúttal igen összeszedetten vízilabdázva simán elintézte a Pescarát, míg a Nervi Regős Áron vezérletével aratott igen fontos győzelmet a Palermo ellen. A második játéknap szenzációja Szicília szigetén "készülődött", ám a bajnoki címre is esélyesnek tartott brescaiak végül az utolsó negyedet 4-1-re nyerve a maguk javára fordították a veszni látszó összecsapást.

Olasz férfibajnokság
2. forduló. 1. csoport: Anzio- Pro Recco (Benedek 3) 8-23, Florentia-Chiavari 19-6, Nervi (Regős 3)-Palermo 11-8, Savona (Märcz 2, VargaZs. 1, Monostori)- Pescara 12-6. 2. csoport: Roma- Posillipo Napoli (Kásás 1, Steinmetz B.) 7-15, Camogli-
Bogliasco 13-6, Canottieri Napoli-Ortigia 12-6, Catania-Brescia 7-9
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK