FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Märcz Tamás palermói varázslata
Plusz néggyel öt gól

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.10.29
--------------------------------------------------------------------------------

Az első komolyabb hegyet kellett megmásznia a Posillipónak: a nápolyi szupergárda Camogliba látogatott, ahol két, a lövést művészi szinten mívelő szerb várt Kásásékra, Sapics és Uszkokovics. Nos, a parti a várakozásoknak megfelelően igen izgalmasan alakult, mert bár a déliek folyamatosan vezettek, a negyedik negyedben 15-12-re, két és fél perccel a befejezés előtt a hazaiak visszakapaszkodtak egy gólra (Sapics négyig jutott), azaz a hajrá meglehetősen feszülten telt.

Paolo de Crescenzo, a Posillipo edzője például piros lapot kapott, ami - ismerve a mester kulturált természetét - jól mutatja, milyen atmoszféra uralkodott az uszodában. "Azért ebben az is közrejátszott, hogy az egyik bíró újonc az első osztályban, és amikor a lelátó előtti oldalon vezetett, teljesen be volt rezelve, egy faultot sem mert ítélni nekünk" - egészítette ki Kásás Tamás az összképet. Olimpiai bajnokunk az első két negyedben hintett egy hármast ("elég jól sikerült lövések voltak, a kapus egyszer sem tudta a kezét felemelni"), igaz, egy négyméterest túl gyorsan végzett el (a sípszó előtt), a labda a lécre szállt - végül azonban ez nem hiányzott a "összesítésben".
A játéknap leginkább kimagasló teljesítménye szintén egy olimpiai bajnok nevéhez fűződik: Märcz Tamás egészen lenyűgöző formában vízilabdázott, szinte egymaga nyerte meg a meccset a Savonának. "Rám akadt a szerep" - szerénykedett Märcz, majd magabiztosabbra váltott: "nem csak Benedek Tibi lövöldözheti ötösével a gólokat". Klasszisunk újfent bebizonyította, hogy igazi "all-rounder", hiszen szerzett gólt megúszásból, átlövésből, emberelőnyből és centerből is, s miután bekkposzton kissé karcsú a Savona (Monostori és Bovo nem elég négyszer kilenc percre), két negyeden át az ellenfél centerét is őrizte. "Röhögnek a csapattársaim, elvégre centerként kezdtem Olaszországban, aztán kikerültem átlövőnek, most bekk vagyok, szerintük jövőre kezdhet aggódni a kapusunk" - közölte Märcz, aki a lehető legjobban osztotta el öt gólját: az utolsó kettőt 7-7 után lőtte, amivel eldöntötte a találkozót. "Azért is vált szorossá, mert a rosszabbik női bíró vezette a meccset, és olykor egészen hajmeresztő dolgokat fújt. Persze a fő, hogy nyertünk, és nekem is jól ment a játék. Jobb erőben érzem magam, mint eddig bármikor: alapozás közben felszedtem négy kilót, talán ez is látszik a teljesítményemen."

Olasz férfibajnokság
4. forduló, 1. csoport: Recco (Benedek 2)-Florentia 8-4, Palermo-Savona (Märcz 5, Monostori 1, Varga Zs.) 8-9, Pescara-Nervi (Regős Á. 1) 8-8, Chiavari-Anzio 19-5. Az állás: 1. Recco 12, 2. Savona 10, 3. Florentia 9. 2. csoport: Camogli-Posillipo Napoli (Kásás 3, Steinmetz B.) 14-15, Ortigia-Brescia 5-14, Canottieri Napoli-Roma 15-10, Bogliasco- Catania 7-12. Az élboly: 1. Brescia 12 (59-29), 2. Posillipo 12 (66-43), 3. Canottieri 9
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK