FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Szinte hihetetlen: kikapott a Recco
Magyar csoda Savonában

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.10.31
--------------------------------------------------------------------------------

"Nem igazán lehet magyarázatot találni" - mondta Varga Zsolt arról, hogy egy napsütéses keddi délutánon megszületett az olasz bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése: kikapott a Pro Recco. A verhetetlennek hitt szupercsapat Savonában hagyta ott a fogát, miután a három magyar légiós frenetikus produkciójával a hazai gárda végig meg tudta őrizni minimális előnyét.

A mezőny kimagaslóan legjobb játékosa Varga volt: három fantasztikus gólt lőtt, majd 9-9-nél ő harcolta ki a mindent eldöntő, amúgy megkérdőjelezhetetlen négyméterest is. Ez utóbbit - ki más - Märcz Tamás varrta be rendkívül higgadtan, minekutána a savonai közönség elindult a mennyek felé, a két gárda "évszázados" ellentéteit ismerve cseppet sem csodálható módon. "Teljesen váratlanul ért bennünket a siker, hiszen ahogy eddig mi játszottunk, illetve ahogy eddig ők, az két különböző világ - értékelt Varga. - Óriási fegyvertény, hogy győztünk megannyi nem túl jól sikerült meccs után. Pláne, hogy a Recco ellen: ha itt valami számít, ez számít. Talán az is belejátszott, hogy Rollán a vége felé nem hozta azt a szintet a kapuban, amit szokott, illetve hogy ők nem igazán lőttek jól emberelőnyben."
A meccset eldöntő Märcz Tamás közölte, Varga szélről bezúdított góljaiban csakis gyönyörködni lehetett, igaz, rögtön hozzátette: "természetesen tudjuk, hogy a Recco jobb csapat, ma viszont így jött ki a lépés. Persze, igazán akkor leszünk boldogok, ha jó eredményt érünk el hétvégén Firenzében, ez ugyanis nagyon kell az első két hely valamelyi-kének megszerzéséhez."
A vesztes brancsban játszó olimpiai bajnoktárs, Benedek Tibor először is leszögezte, hogy "Zsolt nyerte meg a Savonának a meccset, fontos gólokat lőtt, és szinte mindig be lehetett neki adni a labdát, így szállította a kiállításokat is." Majd saját csapatáról is szólt, amelyben rajta kívül csak Daniko Ikodinovics, valamint Alessandro Caliogna tudott betalálni: "Tény, nem voltunk túl jók, hárman lőttünk csupán gólt, a többieken az látszott, hogy mintha kissé sokat kivett volna belőlük a Firenze elleni hétvégi meccs. Ettől függetlenül egyértelmű, hogy igazándiból csak saját magunkat tudjuk megverni. És ez még akkor is áll, hogy ha megemlítem: a második félidőben annyira Rollán szemébe tűzött a nap, hogy szinte alig látta a labdát."
Mindez Reccóban csak annyiban érdekes, hogy arrafelé egy ilyen "hasalást" követően napokig csakis a zümmögőkórust lehet hallani. "Van vagy tizenöt szponzor, ilyenkor többük világvége hangulatba kerül, most is egy megbeszélésre megyek, amelyen mindenkinek ki kell fejtenie, mi okozhatta a vereséget. Ez egy ilyen csapatnál ügy, néha még akkor is megrónak, ha egy edzőmeccsen szenvedünk. Vagyis most lesz mit hallgatnunk a következő győzelemig."
Még jó, hogy szombaton Palermóban gyaníthatóan minden genovainál helyreáll a lelki egyensúly.

Olasz férfibajnokság
5. forduló, 1. csoport: Savona (Varga Zs. 3, Märcz 1, Monostori 1)-Recco (Benedek 3) 10-9, Nervi (Regős Á. 1)-Chiavari 11-8, Anzio-Pescara 6-12, Florentia-Palermo 13-6. Az élboly: 1. Savona 13, 2. Recco 12, 3. Florentia 9. 2. csoport: Posillipo Napoli (Steinmetz B. 2, Kásás 1)-Canottieri Napoli 12-7, Brescia-Bogliasco 22-9, Catania-Ortigia 11-10, Roma-Camogli 7-20. Az élboly: 1. Brescia 15 (81-38), 2. Posillipo 15 (78-50), 3. Camogli 10
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK