FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Kásás Tamásnak tetszettek a saját góljai
Kissé szétcsúszott a Savona

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.04
--------------------------------------------------------------------------------

A hétközi csoda után hovatovább csalódást keltő eredményt ért el az elitliga "legmagyarabb" csapata, a Savona. Varga Zsolték a Recco legyűrését követően másik legnagyobb vetélytársukkal, a Florentiával csatáztak, és három negyedet követően befutónak látszottak (6-4).

Az utolsó kilenc percben azonban képtelenek voltak hozzászólni a partihoz (amiben az is szerepet játszott, hogy Märcz Tamás a záró rész második percében kipontozódott), így a vendégek rendkívül fontos pontot csíptek: nem szakadtak le nagyon ellenfelüktől.

"Mondhatnám, hogy az utolsó negyedben egyetlen emberelőnyt sem kaptunk, holott bőven adhattak volna, de az igazság az, hogy mi szúrtuk el a győzelmet - értékelt Varga. - Nem tudtuk átlőni a zónát, hátul pedig kissé szétcsúszott a védekezésünk, így két elkerülhető gólt kaptunk."
Ez egyben azt is jelenti, hogy a Szicília békésebb részéhez tartozó Palermóban vizitáló s nyerő Recco visszavette a vezetést ebben a csoportban. A másik gruppában nincsenek efféle "összevisszaságok": a két nagy, Posillipo és a Brescia százszázalékosan teljesít egyelőre. A nápolyiak újabb könynyed sikert arattak otthon, olimpiai bajnokaink igazán jól termeltek, ketten egy hatost hoztak össze. Kásás Tamás például ismét elővett néhányat azokból a lövésekből, amelyeknél a kapus fel sem tudja emelni a kezét - egészen pontosan négyet. Nem lehettek "csúnya" gólok, elvégre a "szerző" közölte: "Még nekem is tetszettek ... "

Olasz férfibajnokság

6. forduló, 1. csoport: Palermo-Recco (Benedek 3) 8-15, Savona (Monostori 1, Varga Zs. 1, Märcz)-Florentia 6-6, Nervi (Regős 1)-Anzio 18-8, Pescara-Chiavari 7-7. Az élcsoport: 1. Recco 15, 2. Savona 14, 3. Florentia 13. 2. csoport: Posillipo Napoli (Kásás 4, Steinmetz B. 2)-Ortigia 16-9, Bogliasco-Roma 17-10, Camogli-Brescia 10-11, Catania-Canottieri Napoli 8-9. Az élcsoport: 1. Brescia 18 (92-48), 2. Posillipo 18 (94-59), 3. Canottieri 12
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK