FONTOS


 

Olasz bajnokság, férfiak
Kásás Tamás parádézott, Kiss Csaba triplázott

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, CSG, Nemzeti Sport 2002.11.27
--------------------------------------------------------------------------------

Az olasz férfibajnokság legutóbbi fordulója relatíve eseménytelenül telt - leszámítva azt, hogy a döntetlenre végződött Pescara-Florentia találkozón a vendégektől a kapust, Tempestit és a legjobb légióst, Szavicsot végleg kiállították, míg az edző, Tempestini piros lapot kapott. Ami a magyarokat illeti, a legnagyobbat Kásás Tamás alakította: egy kompozással színesített, nyolcórás buszutazást követően brillírozott Szicília szigetén (a cataniai reptér tönkrement az Etna kitörését követő földrengésben): csapata góljainak felét lőve szinte egymaga nyerte meg a Posillipónak a mérkőzést.

A három honfitrásunkat foglalkoztató Savona továbbra is a menetelő Recco mögött nyomul - ezúttal a Chiavari ellen gyűjtötte be a pontokat.
Egy házzal odébb, a spanyol pontvadászatban ezúttal is "őrült" meccsen van túl Kiss Csaba Sabadellje. Az előző fordulóban Pérez víz feletti ütését, végleges kiállítását követően a Barcelona ellen az emberfórok megjátszását gyakorolhatta a csapat, míg most, a Catalunya uszodájában fordult a kocka. Na de hallgassuk csak a balkezes Európa-bajnokunkat: "Jól kezdtünk, kitűnően védekeztünk, nyolc-hatra vezettünk. Pont ránéztem az órára, egy perc volt vissza a harmadik negyedből, mikor is az ukrán bekkünk, Bondarenko Pedrerollal akasztotta össze a bajszát. Igencsak meglepődve láttam, hogy csapattársam bemosott egyet a spanyolnak. Több se kellett, azonnal kizavarták csere nélkül végleg, ami a múltkori után természetesnek tűnt. Mi tagadás, abban a pillanatban egy fabatkát sem adtam volna a sikerünkért." Az 1995-ös BEK-győztes (a szebb napokat látott klub 15-13-ra győzte le a fináléban a szebb napokat látott Újpestet) azonban nem tudta kihasználni az állandó létszámfölényt: az ominózus játékrész végén kihagyta a helyzetét, míg a túloldalon révbe ért a Sabadell, így 9-6-os vendégvezetéssel kezdődött a végső nekirugaszkodás, amiből szinte hihetetlen, mindössze mínusz eggyel jött ki a tavalyi ezüstérmes. "Ilyet még nem láttam, az itteniek sem győztek csodálkozni"- lelkendezett Kiss, aki az utolsó periódusban, egy catalunyai kiállítás után egy az egyben verte meg a védőjét, és lőtte harmadik gólját a találkozón. Mellette Ballart vitte a prímet, így megtört az évek óta tartó átok: a Sabadell győzni tudott a Catalunya vendégeként!

Olasz férfibajnokság
8. forduló. 1. csoport: Nervi (Regős Á. 4)-Recco (Benedek 2) 11-18, Savona (Märcz 1, Monostori, Varga Zs.)-Chiavari 7-3, Anzio-Palermo 8-17, Pescara-Florentia 9-9. Az élcsoport: 1. Recco 21 pont, 2. Savona 20, 3. Florentia 17, 4. Nervi 10. 2. csoport: Catania-Posillipo Napoli (Kásás 5, Steinmetz B.) 8-10, Roma-Brescia 12-25, Camogli-Ortigia 11-14, Canottieri Napoli-Bogliasco 13-7. Az élcsoport: 1. Posillipo 24, 2. Brescia 21, 3. Canottieri 18, 4. Camogli 10

Spanyol férfibajnokság
8. forduló: CN Catalunya-CN Sabadell (Kiss Cs. 3) 10-12, CE Mediterrani-CN Sant Andreu 11-6, Real Canoe Madrid-CN Martianez 5-8, CD Larraina-EM El Olivar 13-14, CN Terrassa-Barceloneta Adecco 6-17, CN Barcelona-CN Mataro (Matajsz 1) 16-8. Az élcsoport: 1. Barceloneta 24, 2. Sabadell 22, 3. Barcelona 21, 4. Mediterrani 15

Olasz bajnokság, férfiak
Calcaterra tizenegy gólja Reccóban
Vajon jön-e Ratko Rudic?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2002.11.28
--------------------------------------------------------------------------------

A hétközi bajnoki kör - pláne meglepetés híján - természetesen háttérbe szorult Alessandro Campagna meglepetésszerű távozása mögött: a Gazzetta dello Sport a Görögországba távozott szövetségi kapitány lehetséges utódaként újabb három nevet szellőztetett meg. Eszerint elképzelhető, hogy a nápolyiként a magasabb régiókban nem igazán közkedvelt Posillipo-tréner, ugyanakkor rendkívüli szaktekintélynek számító Paolo de Crescenzo lesz a kiválasztott (habár Kásás Tamásnak szerdán azt mondta a kiváló szakember, hogy nem kíván kandidálni).

A sportnapilap is megemlítette Ratko Rudic lehetséges visszavitorlázását, de nem zárja ki a korábban a Pescarával KEK-et nyerő, jelenleg a nizzai kispadon ülő Paolo Malara kinevezését sem.
A vízben jóval békésebben csordogált minden: az 1. csoportban a Savona, a 2-ban pedig a Posillipo őrzi veretlenségét. Varga Zsolték Pescarában gyűjtötték be a három pontot, ahol legfőbb vetélytársuk, a Florentia legutóbb botlott (a firenzeieknél hír, hogy Tempesti kapus két négyest is megfogott Chiavariban). A címvédő Recco nem sokáig hagyta érintetlenül a Brescia szombati, 25 gólos rekordját: Benedekék az Anziót 27-tel küldték haza, Alessandro Calcaterra 11 gólt termelt, ami még egy ilyen meccsen sem akármilyen teljesítmény.

Olasz férfibajnokság

9. forduló, 1. csoport: Recco (Benedek 4)-Anzio 27-8, Pescara-Savona (Varga Zs. 2, Märcz 1, Monostori) 5-12, Palermo-Nervi (Regős Á. 3) 11-12, Chiavari-Florentia 4-11. Az állás: 1. Recco 24, 2. Savona 23, 3. Florentia 20, 3. Nervi 13. 2. csoport: Posillipo (Kásás 2, Steinmetz B. 1)-Roma 18-6, Ortigia-Canottieri Napoli 12-8, Bogliasco- Camogli 11-13, Brescia-Catania 13-9. Az állás: 1. Posillipo 27, 2. Brescia 24, 3. Canottieri 18, 4. Camogli 13.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK