FONTOS


 

Bizonytalan a Világliga részvételünk
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Sportfórum 2002.10.22
--------------------------------------------------------------------------------

November 18-án és 25-én lesznek közös edzéseink, majd januártól következnek az újabb gyakorlások, de a jövőévi nagy eseményeken vízbe szálló keret majd csak márciusra, vagy áprilisra alakul ki. Erről Kemény Dénes, a vízilabda válogatott szövetségi kapitánya tájékoztatott, utalva arra, hogy 2003-ban a nyitó tornát a júniusi, szlovéniai Európa-bajnokság jelenti, amit egy hónappal követ a barcelonai vb.

Az olimpiát megelőző esztendő harmadik nagy erőpróbájával, a Világligával kapcsolatban totális a bizonytalanság. Kemény szerint legalább annyi érv szól a részvételünk mellett, mint ellene. - Mindenképpen indokolt az indulásunk, ha sportpolitikai szempontokat veszünk figyelembe, s azt, hogy olimpiai bajnokként nyilván rangot adunk a vetélkedésnek. Az is fontos, hogy a győztes olimpiai indulási jogot szerez. Ugyanakkor megint túlzsúfolt lenne a szezon, nem jutna idő pihenésre, későn kezdődne a bajnokság, pedig a hazai pontvadászatot az olimpia miatt 2004-ben úgyis a szokottnál hamarabb kéne befejezni.

Nem könnyíti meg a szakemberek döntését, hogy elvileg Budapest jó eséllyel pályázna a Világliga négyes döntőjének házigazdaságára (mi több: ez esetben az azt megelőző meccsek formalitássá degradálódnának, mert a rendező automatikusan kerül a legjobb négy közé...). De hogy az egész mérkőzéssorozat, meg a Final Four mikor lenne, az még messze nem eldöntött.

- Bizonyára ez is szóba kerül azon a Világliga-tanácskozáson, amelyre csütörtökön kerül sor Barcelonában - jelezte a probléma aktualitását a távirati iroda érdeklődésére Martin György, a katalán fővárosba készülő szövetségi elnök. - Az egynapos összejövetelnek nincs ugyan előre meghatározott napirendje, de vélhetően kicseréljük majd véleményünket arról, hogy egyáltalán van-e létjogosultsága ennek a sorozatnak, s ha igen, akkor milyen lebonyolítási formában és mikor. Egy biztos: elkészült az idei elszámolás, a mi ráfizetésünk mintegy 30 ezer dollár, s ezzel körülbelül így van a másik hét résztvevő is.

Martin bízik abban, hogy bár végleges döntések nem is várhatóak, azért csütörtök estére okosabb lehet a pólóvilág...
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK