FONTOS


 

Teljesítették a célkitűzést
Szremkó, Molnár és Vér volt a Carnex-Szentesi VK legjobbja

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2003.05.06
--------------------------------------------------------------------------------

Minden fronton megállta a helyét a Carnex-Szentesi VK női vízilabdacsapata a 2002/2003-as évadban. Az OB I-ben és a Magyar Kupában a bronzérmet szerezték meg Szremkóék, a LEN-kupában pedig az előkelő negyedik helyen végeztek.

Az elmúlt nyáron azzal a célkitűzéssel vágott neki a Szentes női pólógárdája az idénynek, hogy a bajnokságban és az MK-ban a négy között kell végezni, az első alkalommal kiírt LEN-kupában pedig minimálisan a selejtezőt illett túlélni.

- Elképzelhető, hogy nem tettük túl magasra a mércét, de amit elterveztünk, azt maximálisan teljesítettük - értékelt Pengő László edző. - Az OB I-ben azt már előre borítékolni lehetett, hogy a Dunaújvárosi Főiskola és a BVSC együttesét nem lehet megelőzni, úgy okoskodtunk, hogy a négy közé jutásért a Vasassal, a Kecskeméttel és a kis Dunaújvárossal kell megküzdenünk. Ez pontosan így történt, végül a Vasast magunk mögé utasítva szereztük meg a bronzérmet. Az MK-ban minden ugyanígy zajlott, a Főiskola és a BVSC mögött, a Vasassal együtt, a harmadikként zártunk.

A hazai vizeken tehát nem borult a papírforma, viszont a nemzetközi porondon kellemes meglepetést okozva bejutott a LEN-kupa négyes döntőjébe a Carnex.

- Én is úgy értékelem, hogy valamivel a várakozás felett teljesítettek a lányok, igaz, ehhez kellett egy kis segítség is: a BVSC-ből kölcsönjátékosként nálunk szerepelt Tóth A., Györe és Kisteleki. Azt viszont egy kicsit sajnálom, hogy az athéni négyes fináléban pont nélkül végeztünk. Pedig a holland Ravijn és az orosz Szkif Moszkva ellen lett volna esélyünk akár még a győzelemre is. Megtapasztaltuk, hogy ami elég lehet a hazai medencében, az kint már kevés. Ezalatt elsősorban a kétcenteres játékra gondolok. Klasszisunk, Szremkó Kriszta itthon egyedül is boldogul a bekkekkel, de komoly viadalon el kellene neki is a segítség. Mivel ismét kiharcoltuk a LEN-kupa-részvételt, a most szerzett tapasztalatokat remekül hasznosíthatjuk a következő kiírásban.

A tréner elmondta, bár sokat fejlődtek a fiatalok, azért még van mit tanulniuk a vízilabdázásból.

- A bajnokság alapszakaszában próbáltam minél több játéklehetőséget biztosítani számukra. A gyengébb együttesek ellen nem is vallott szégyent Huszka, Hegedűs, Szabó X., Hevesi, de a nagyobb játékerőt képviselők ellen már megmutatkoztak hiányosságaik, ami elsősorban önbizalom terén jelentkezett. Döme elég sokat védett, a kicsik közül vele voltam leginkább elégedett. Az első számú kapusunk Varga Z. az OB I-ben átlagos teljesítményt nyújtott, a LEN-kupában több bravúrt vártam volna el tőle. Betegség és iskolai elfoglaltság akadályozta az egyenletes fejlődését. Ugyanez elmondható Aratóra is; azért neki is volt egy-egy jó meccse, például Pesten két gólt lőtt a Vasasnak. Waszlavszkitól a bajnokságban többet reméltem, a nemzetközi kupában viszont már tetszett a hozzáállása. Képességéhez mérten Makra jól pólózott az egész évadban, de az együttes három legjobb embere Szremkó, Molnár A. és Vér volt.

A csapatból a fiatalok még érdekeltek a korosztályos bajnokságokban. A serdülők nagy valószínűség szerint megnyerik a pontvadászatot, de az ifik is ott lesznek a dobogón. Az idősebbek májusban még edzenek, aztán júniusban következik a pihenő. A felkészülés július elején kezdődik. Kivételt képez majd Szremkó, aki előbb a ljubljanai Európa-, majd a barcelonai világbajnokságon képviseli a szentesi színeket.

- Természetesen nem lenne ellenemre, ha néhány új taggal kiegészülne az együttesünk, de ez nemcsak a szándékon, a pénztárcánk vastagságán is múlik. Jó lenne valakit külföldről szereznünk, talán egy ukránt meg tudnánk fizetni, és nem ártana egy jól lövő hátvédet is magunk között tudni. Majd meglátjuk - zárta a beszélgetésünket Pengő László.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK