FONTOS


 

Villáminterjú
Paján Viktor

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Katona Mária, 2003.05.09
--------------------------------------------------------------------------------

- Hogyan kezdődött vízilabdás pályafutásod?
- Tizenhárom évesen kezdtem, ami a vízilabdában elég késő egy fiatal számára. Általában 6-7 éves korban elkezdik a gyerekek, nekem ez kimaradt, és ez sajnos a mai napig meg is látszik egy-két technikai dolgon. Azért kezdtem el, mert az unokabátyám vízilabdázott, és tetszett az a közeg, ahonnan jön, meg ez az egész sport, amit csinál.

- Mi volt eddigi legjobb, illetve legrosszabb élményed a pólóval kapcsolatban?
- Legjobbat sokat tudok mondani, nem akarok kiemelni egyet sem. Nyertem már utánpótlás szinten sok dolgot; az az élmény, amikor a Ferencváros leigazolt, ott játszani egy rangadót, ezek mind nagyon nagy élmények számomra. Rossz élményt azért nem szeretnék kiemelni, mert nyilván abból is volt sok, de mindegyikből tanultam, s pozitív dologként hatottak az életemre.

- Mivel töltöd a szabadidőd?
- Tanulok, s érdekelnek a különböző filozófiák és vallások, szívesen olvasok ilyen témában dolgokat. Mint minden fiatal, én is szeretek szórakozni, moziba járni.

- Van-e példaképed?
- Fiatalab koromban nagyon tiszteltem az összes válogatott játékost, és mind közül talán Székely Bulcsút és Benedek Tibort emelném ki, mert nekik az életútjuk, az ahonnan jöttek, s amivé lettek, az számomra egy etalon. Egyik sem született óriási tehetségnek, de rengeteg munkával és hihetetlen nagy hittel voltak önmaguk iránt, és ez számomra mindennél többet ér.



- Kit tartasz a legjobb vízilabázónak, s kit a legjobb edzőnek?
- A legjobb vízilabdázónak Kásás Tamást tartom, illetve Silipot, az ő játéka nagyon tetszik. A legjobb edzőnek pedig -elfogultan- Bod Lajost tartom, én őt szeretem a legjobban.

- Mik a terveid a jövőre nézve?
- Minél magasabb szinten vízilabdázni, és a világból minél több dolgot megtudni. Mindenki azért kezdi el, hogy olimpiai bajnok legyen. Én is szeretnék egyszer olimpiát nyerni, de hogyha ez nem így történne, akkor is elégedett lennék az életemmel.

- Játszanál-e külföldön?
- Igen, Olaszországban valamelyik élcsapatban.

- Gondolkodtál-e már azon, mit fogsz csinálni vízilabdás pályafutásod befejezése után?
- Abban biztos vagyok, hogy nem leszek egy hivatalnok, aki egész nap a számítógép előtt ül. Szerintem addigra olyan kapcsolatot fogok kiépíteni a sport révén, hogy valamilyen vállalkozásba belekezdenék.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK