FONTOS


 

Kit érdekel az eredmény?
Szegeden a görögökkel együtt készül a magyar válogatott

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2003.05.30
--------------------------------------------------------------------------------

A szlovéniai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott két napra Szegedre költözött. Kemény Dénes legénysége mindennap a görög nemzeti csapattal kétkapuzik.

Az egész úgy kezdődött, hogy a június 6-án a szlovéniai Kranjban rajtoló férfi vízilabda Európa-bajnokságra készülő magyar együttes szerda késő délutántól péntek délig a szerb-montenegrói válogatottal gyakorolt volna. Csakhogy az élet, pontosabban a sorsolás keresztül húzta a számításokat. Az Eb-n ugyanis közös csoportba tették a két gárdát, így aztán kicsit furcsán vette volna ki magát, ha néhány nappal az Európa-bajnokság előtt egymás ellen randevúznak.

Mindezt tegnap délelőtt az olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitányától, Kemény Dénestől tudtuk meg az újszegedi sportuszodában. Azért ott, mert szerda estétől ma délig ott készültek, illetve készülnek Váriék.

- Számunkra kapóra jött, hogy a görögök Belgrádban a szerb-montenegróiakkal gyakoroltak napokon keresztül, így nem volt nehéz őket átcsábítani a fővárostól mindössze 220 kilométerre fekvő Szegedre - folytatta a kapitány. - Mindennap kétkapuzunk velük, nekik is, nekünk is jó, hogy erős ellenféllel szemben gyakorolhatjuk a később tétmeccsen alkalmazandó taktikát.

Azt is tőle tudtuk meg, hogy örömmel jöttek Szegedre; akárcsak korábban Gyöngyösön és Tatán, itt is szívesen fogadták őket.

- Jó volt egy kicsit kimozdulni a fővárosból. Köszönet a helyi sportigazgatóságnak, a Szegedi VE-nek, a John Bull Pubnak és a Popeye Gymnek. Huszonkét játékossal érkeztünk, a húszas keret kiegészült még Szívóssal, valamint a magyar állampolgárságra vágyó másik Honvéd-játékossal, Gergellyel.

Mielőtt elkezdte volna vezényelni a bemelegítést, még elmondta, hogy a július második felében Barcelonában rendezendő világbajnokság elsőbbséget élvez az Eb-vel szemben.

- Egyrészt vb kivételével ez a csapat már mindent nyert, másrészt pedig az Európa-bajnokságra mindössze csak nyolc napot tudunk együtt készülni. Én is kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek Szlovéniában.

A 22 pólós közül 14 sapkát húzott a fejére, és elkezdődött a 4x7 perces kétkapus játék, a többiek a sportcsarnok felőli kapu mögött edzettek. Csak a történeti hűség kedvéért álljon itt, hogy a mieink közül kik kezdték a nem hivatalos találkozót: Gergely - Kiss G., Benedek, Steinmetz B., dr. Molnár, Biros, Katonás. Később beállt Szívós, Székely, Kiss Cs., Bárány, Vári, Varga Zs., Jászberényi. Az, hogy tényleg a labdán és a játékon volt a hangsúly, azt az is mutatta, hogy kezdésnél elmaradt a szokásos ráúszás. Lényegesen jobbak voltak a görögök az első két negyedben, ezt többek között a 7-2-es vezetésük is mutatta. Sűrűn hallhatta hangját Kemény Dénes, bizony nem egyszer adott kifejezést nemtetszésének. A képzeletbeli fordulás után - végig egy irányban rohamoztak a csapatok - magukra találtak a magyarok, s szinte az utolsó dudaszó pillanatában szerzett Benedek-találattal (rajta kívül dr. Molnár, Katonás és Vári kétszer-kétszer, Székely, Varga Zs., valamint Kiss G. egyszer-egyszer vette be a kaput) végül 10-9-re nyertek.

Azonban az eredmény ezúttal teljesen másodlagos szerepet töltött be, kizárólag a taktikai elemek gyakorlásán, a játékon volt a hangsúly. Nem véletlen, hogy Kemény nem kívánta értékelni a meccset. Mindössze annyit mondott: - Edzettünk egy jót.

Ma délelőtt 10 óra körül ugyanez lesz a program, úgyhogy, aki élőben látni akarja világklasszisainkat - köztük a három szegedi születésű dr. Molnár Tamást, Fodor Rajmundot és Kiss Csabát - az még megteheti.
Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003