FONTOS


 

A férfiaknál nevezési lista, a nőknél Eb-csapat
Egyik tizenöt, a másik húsz

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.05.27
--------------------------------------------------------------------------------

Egyszerre bővült és szűkült a férfiválogatott kerete: hétfőtől bekapcsolódtak a munkába a Domino kiválasztott pólósai, továbbá a csapatkapitány, a friss BL-győztes Benedek Tibor, ugyanakkor Kemény Dénes szövetségi kapitány – egyelőre – megköszönte Barát Ferenc, Kovács Róbert és Kis Gábor munkáját (azzal váltak el, hogy amennyiben a nyári meccsforgatagban szükség lesz rájuk, ismét áthívhatja őket klubjaik edzéseiről).

Férfiválogatott, bő Eb-keret
Kapusok: Jászberényi Gábor (ZF Hungária-Eger), Kovács Zoltán (Domino-BHSE), Szécsi Zoltán (BVSC-Brendon).
Mezônyjátékosok: Bárány Attila, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Vári Attila (valamennyien Domino-BHSE), Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga II Zsolt, Vindisch Ferenc, Steinmetz Ádám (Vasas-Plaket-Euroleasing), Katonás Gergô, Székely Bulcsú (FTC-VMAX), Benedek Tibor (Pro Recco, olasz), Kásás Tamás (klub nélkül), Kiss Csaba (CN Sabadell, spanyol), Steinmetz Barnabás (Posillipo Napoli, olasz)
Női válogatott, Eb-keret
Kapusok: Tóth II Andrea (Villanó Fókák Kecskemét), Sós Ildikó (Dunaújvárosi Fôiskola).
Mezônyjátékosok: Benkô Tímea, Primász Ágnes, Tiba Zsuzsanna, Sipos Edit, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina (valamennyien Dunaújvárosi Fôiskola), Györe Anett, Kisteleki Dóra (BVSC-Felina), Szremkó Krisztina (Carnex-Szentesi VK), Drávucz Rita, Stieber Mercédesz (Orizzonte Catania, olasz), Valkay Erzsébet (Palermo, olasz), Pelle Anikó (USC, amerikai)
Azaz jelenleg az eddigi 15 helyett most 21 pólós látogatja a keretedzéseket, akik közül az alább felsorolt húszból kerül ki a 15-ös Európa-bajnoki csapat (az ő nevük került fel az előnevezési listára, amelyet már nem lehet megváltoztatni). Rajtuk kívül a kerettel készül még Szívós Márton, ő azonban az Eb-n biztosan nem lesz ott (később a kapitány benyomásaitól függ, beszállhat-e az éles meccseken). Végül, de nem utolsósorban beszédes információ, hogy hétfő délután feltűnt a Margitszigeten Gergely István: a szlovákiai születésű kapusfenomén állampolgársági kérelme döntő fázisához érkezett, azaz az Eb-n ugyan nem szerepelhet (a szlovákoknál már nem szeretne játszani a mellékelt ábra szerint), viszont az ezt követő eseményeken akár be is szállhat védeni. Ez persze egyrészt a formáján, másrészt a köztársasági elnök hivatalán is múlik.

Hogy a hölgyek közül ki kap szerepet a kontinensviadalon, már nem kérdés: Faragó Tamás szövetségi kapitány ugyanis még Szíroszban, a balul sikerült nemzetközi tornán (hatodik lett válogatottunk) hirdette ki tizenötös csapatát. Eszerint egyelőre Tóth I Andreának, valamint Győri Eszternek köszönte meg a munkát, de természetesen a továbbiakban éppúgy számít rájuk, mint azon társaikra, akik ezúttal nem fértek a legjobbak közé. Primász Ágnesék hétfőn délután Athén érintésével érkeztek haza, a felkészülést csütörtökön folytatják. Addig orvosi vizsgálatok, tesztek várnak rájuk, mert mint a kapitány mondta: ki kell deríteni, mi volt az oka a görögországi gyengélkedésnek.
Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003