FONTOS


 

26. férfi és 10. női Eb, Kranj, Ljubljana
A hangfal borult, a papírforma nem

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.06.10
--------------------------------------------------------------------------------

Az izgalmakat nem a mérkőzések szolgáltatták - Faragó Tamás címvédő csapata a várakozásoknak megfelelően vasárnap a házigazdák amatőrtársulatát, a szlovénokat, hétfőn pedig a Sós-Drávucz-Sipos-Kisteleki tengely remeklésének hála a közepes erősségű spanyolokat gyűrte maga alá.

Mindez ugyebár azt jelenti, hogy lányaink egyenes ágon jutottak az elődöntőbe (itt egyébként az orosz-spanyol összecsapás győztese, azaz valószínűleg a szbornaja vár majd rájuk), ami az nyitómeccs harmadik negyede után több mint elképzelhetetlennek tűnt. Tudják, amikor a hollandok 8-3-ra, majd a negyedik felvonás második percében már 9-4-re is vezettek…
A 6-0-s, káprázatos roham azonban mindent borított, Hollandia kerülő-, Magyarország egyenes úton.
Na de hogy az izgalmakról is beszéljünk: a szlovénok ellen cseppet sem nyugodt állapotban várta a meccset válogatottunk meghatározó tagja, Sós Ildikó. A tatabányai hölgynek (akinek jó szokás szerint röpladbás férje, Zirigh Balázs, valamint ismerősök rokonok, barátok a helyszínen szorítanak) természetesen nem a találkozó eredményétől remegett a keze, dobbant nagyot a szíve, elvégre jól tudta, egy gyengécske edzőmeccs vár a csapatra. Ellenben ez a 27-1-es derbi örökre kitörtölhetetlen emlék számára: ő volt ugyanis a magyar válogatott csapatkapitánya.
"Stieber Merci határozott úgy, én vezetem fel a lányokat, hiszen őt ezúttal kihagyta a tizenháromból Tamás. Mondanom sem kell, micsoda megtiszteletés, hogy csapatkapitány lehettem” - mosolygott a szlovénok ellen a negyedik negyedben beugró kapus, aki a bemutatást követő kézfogónál volt csak igazán zavarban. "Hát igen… Megkérdeztem Mercit, kivel kell előbb kezet fognom, és azt mondta, ahogy kijön a lépés, a bírókkal vagy az ellenfél kapitányával, mindegy. Nos, a szlovén lány sem volt valami határozott, így igen viccesre sikeredett az egész”- mesélte még mindig nevetve.
Ellenben senki sem volt vicces kedvében a szlovén-magyar közben a lelátón. Az oszlopra erősített hangfalak egyike ugyanis ráesett egy holland úriember fejére, akit azonnal elsősegélyben kellett részesíteni. Szerencsére az ijedtségen, némi agyrázkodáson kívül nem lett komoly baj, ám érhető, ha a ljubljanai uszoda lelátóján az eset óta körültekintőbben foglal helyet a gyér számú publikum…

Magyarország-Spanyolország 8-4 (3-2, 2-1, 2-1, 1-0)
A magyar góldobók: Drávucz 4, Stieber 2, Kisteleki, Valkay Á. 1-1

Mestermérleg

Vojko Podvrscek (Szlovénia):
- Nekünk az is nagy öröm, hogy egyáltalán vízbe ugorhattunk a magyar csapat ellen. Testközelből láthatták a lányok, mennyit kell még tenniük, ha igazi vízilabdások akarnak lenni.
Faragó Tamás: - Teljesítettük az előzetes tervünket, készülünk tovább. A védekezésünkkel már elégedett vagyok, támadásban viszont még nem mindig azt csinálják a lányok, amit mondok nekik. Ha hallgatnak rám, nem a spanyolok elleni volt ezen az ebén az utolsó győztes meccsünk.
Caspar Ventura (Spanyolország): - Az elején jól bírtuk, ám felőröltek bennünket a magyarok. Nagy álmunk az elődöntőbe jutás, nagyon készülünk az oroszok elleni csatára.

Vizes menü

Június 10., kedd
Férfiak, Kranj
Románia-Oroszország, 13.45. Magyarország-Szlovákia, 15.00. Hollandia-Szerbia-Montenegró, 16.15. Görögország-Horvátország, 19.00. Szlovénia-Németország, 20.15. Olaszország-Spanyolország, 21.30
Nôk, Ljubjlana
Helyosztók: a 7. helyért: Szlovénia-Németország, 13.45. Középdöntô, a négy közé jutásért: Oroszország-Spanyolország, 16.15. Hollandia-Görögország 17.30
Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003