FONTOS


 

26. férfi és 10. női Eb, Kranj, Ljubljana
Szavak a Száva mellől

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, AZ, Nemzeti Sport 2003.06.14
--------------------------------------------------------------------------------

HORVÁTOK BARCELONÁBAN IS
Eltűnt a két ismeretlen a világbajnoki egyenletből: pénteken kiderült, mely csapatok kerülnek a magyar férfiválogatott vb-csoportjába Barcelonában. Május végén még csak annyit lehetett tudni, hogy Kanada mellett az Eb-ről a még nem kvalifikált legjobb, továbbá a sorban utolsóként, azaz negyedikként csatlakozó együttes lesz az ellenfelünk. Nos, a horvátok és a románok érkeztek a szabad helyekre - az itteni, elődöntőbéli vetélytársunkkal vívjuk majd az első meccsünket július közepén, ellentétben a mostani, kései kezdéssel, valamikor a "hajnali” órákban.

ZSÁK, ZSÁK, TELI ZSÁK
Két éve, Budapesten a győztesek kispadján dagadtak a nyaki ütőerek a boldog üvöltéstől a negyeddöntők ledudálásakor, míg a vesztesek ordítottak és toporzékoltak - nem csoda, mind a négy összecsapáson egy-egy gól döntött, és az utolsó másodpercek valamennyi találkozón drámai fejlemények közepette teltek. Ehhez képest Kranjban az összes parti záró negyede hovatovább lubickolásra hasonlított, még a látszólag szoros orosz-görög összecsapáson is csak csordogáltak az események. Igaz, azon még este is hüledezett a többség, hogy a legnagyobb különbség épp azon a találkozón alakult ki, amelytől a legádázabb csatát várta mindenki: a magyar-spanyol párharc fokozatosan tolódott el macska-egér "irányba” - s bár a hispánok próbáltak jó képet vágni a történtekhez, mire kiértek a parkolóba, rájuk zuhant a 2-10. A két éve Sabadellben játszó Kiss Csaba elbeszélgetett néhányukkal, és utóbbiak mondataiból egyre inkább az érződött ki, hogy iszonyatosan szégyellik magukat. Mert bár jelszavuk folyamatosan az, hogy ők a barcelonai vb-re készülnek - ám egy nyolcgólos vereséghez ez nem elég csomagolóanyagnak, ezt ők is tudják. Ahogy Csabánk fogalmazott: "Ehhez már egy zsák kell, amiben haza tudják vinni.”

FEKETÉN-FEHÉREN
Beleszaladt a jóba Fekete Balázs. Eb-újonc játékvezetőnk még a pénteki vihar megérkezte előtt, a lehető legnagyobb fülledtségben, délben űzetett egy órára a gyilkos napsütésre, levezénylendő a 11. helyért vívott szlovén-holland párviadalt. A nagy meleg, úgy fest, egy-két hazai pólós agyára is rátelepedett: a fene nagy sikertelenségtől nekikeseredve egyikük előbb víz alatt kezdeményezett verekedést, majd miután Fekete mindkét résztvevőt kiküldte, Peranovic még a víz fölött odavágott a holland sparringpartnernek. Ifjú bírónk nem habozott, azonnal végleg, csere nélkül kizavarta a brutalizálót, aztán a lefújásig kissé feszülten várta, mit szólnak mindehhez az ellenőrök, végtére is Eb-n nem igazán szokták a legsúlyosabb büntetést kiszabni. Az értékelésnél aztán duplán kifújhatta magát: a delegátusok közölték, tökéletes ítéletet hozott - és ami még fontosabb, végre bevonulhatott az árnyékba.

szerbeK, SIMÁN
Ahhoz képest, hogy mily élvezetes és nem utolsósorban kiélezett küzdelmet vívott a szerb-montenegrói és az orosz válogatott a csoportmeccsek során - amelyet Zinnurov oly emlékezetes, félpályáról lőtt gólja döntött el a hirtelen halálban -, annyira egyoldalúra sikeredett az elődöntő. A szerbek régi önmagukra emlékeztető hűvösséggel használták ki helyzeteiket, és az első hét percben megszerzett kétgólos előnyüket végig biztosan őrizték. Jellemző, hogy a legközelebb akkor férkőztek, amikor 6-4-nél emberelőnyben adogattak - ezen a szinten ez messzeségnek számít.

Vizes menü
Június 14., szombat
Férfiak, Kranj
A 7. helyért: Görögország-Szlovákia, 12. Az 5. helyért: Spanyolország-Németország, 13.30
Nők, Ljubljana
A 3. helyért: Oroszország-Hollandia, 15.30. Döntő: Magyarország-Olaszország, 17.30

Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003