FONTOS


 

26. férfi és 10. női Eb, Kranj, Ljubljana
Nők: fitnesszel a vb-re

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.06.17
--------------------------------------------------------------------------------

Röviddel a lefújás után még könnyes szemekkel álldogáltak a lányok a parton, ám jó fél órával később az első mosolyok is megjelentek az arcokon. A ljubljanai uszodában a férfiválogatott tagjai közül a Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás, Kiss Gergő, Kovács Zoltán kvartett személyesen gratulált nekik, de a szakág összes ismert egyéne megveregette a vállukat.

Különdíjasok
Legjobb játékos. Férfiak: Alekszandr Jerisov (Oroszország). Nôk: Giusy Malato (Olaszország). Legjobb kapus. Férfiak: Denis Sefik (Szerbia-Montenegró). Nôk: Sós Ildikó (Magyarország). Gólkirály: Alekszandar Sapics (Szerbia-Montenegró) - 24 gól. Gólkirálynô: Danielle de Bruijn (Hollandia) - 15 gól
Nem sikerült a két évvel ezelőtt kiharcolt Európa-bajnoki címet megvédeni, az olaszok ezúttal jobbnak bizonyultak, ám így is figyelemreméltó sorozat állt mögöttük. A negyedik világversenyükön a negyedik döntőjüket játszhatták, ami valljuk meg, nem rossz előjel a közelgő világbajnokság előtt. Arról nem is beszélve, hogy arany, ezüst, arany, ezüst, így követték egymást az érmek - ha ez a tendencia folytatódik, szép napok elé nézünk Barcelonában…
A győzelemre kódolt mester, Faragó Tamás sem szidta tanítványait, köszöntötte őket, és csütörtökig kimenőt engedélyzett nekik. "Csakúgy, mint két éve, Sinkó Andrea vezetésével egy hét alkalomból álló fitneszprogrammal kezdjük meg a közvetlen felkészülésünket a világbajnokságra, amelyen komoly erőpróba vár majd ránk” - magyarázta a montreali legenda utalva arra, hogy a katalán városban három kiemelkedő tudású csapattal, az amerikaival, a kanadaival és az ausztrállal egészül ki az európai mezőny.
Hogy miért nem sikerült Ljubljanában aranyat nyerni? Az olaszok jobb formában játszottak a kontinensviadalon (más kérdés, hogy a fináléban egy erősen vitatható és egy megmosolyogtató négyméteres is szerepet játszott a sikerükben… ), míg a mieink közül ezen a viadalon voltak, akik jóval kevesebbet nyújtottak annál, amit tudnak. Pozitív oldalról megközelítve: a vb-re hegyezik csúcsformájukat. "Mindenki tette becsülettel a dolgát, ám hiányoztak azok a kiugró teljesítmények, amelyek eddig sikerre vezették a csapatot”- vélekedett Faragó doktor.
A negyedik aranyukat nyerő, és ezzel a hollandokat beérő olaszok sem értékelik túl a sikerüket, örültek, persze hogy örültek neki, ám ők is hangsúlyozták: ezen a nyáron a vb a legfontosabb viadal, amelyen ráadásul ők a címvédők. A tekintélyes la Gazzetta dello Sport közel egyoldalas cikket szentel Formiconi győztes csapatának (női pólóról talán soha nem volt ilyen terjedelmű írás a lapban), és Giusy Malatot dicséri. Nem véletlenül, hiszen az olasz center döntő érdemeket szerzett az arany elhódításában. Barcelonában másként lesz, ezt egyöntetűen hangsúlyozzák a magyar hölgyek. Higgyék el, hihetünk nekik.

Nôi Eb-k éremtáblázata
Ország A E B
Hollandia 4 2 2
Olaszország 4 1 1
MAGYARORSZÁG 2 5 1
Oroszország - 2 3
Franciaország - - 2
NSZK - - 1

Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  Horváth Patrícia 06.14

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003