FONTOS


 

26. férfi és 10. női Eb, Kranj, Ljubljana
Kétéves eltiltástól tartanak a horvátok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: HL, Nemzeti Sport 2003.06.24
--------------------------------------------------------------------------------

A horvát források szerint igen súlyos büntetés vár a horvát csapatokra és a válogatottra – az ítélet kimondására a barcelonai világbajnokságon kerül sor. "Alighanem a kranji Európa-bajnoki döntő fekete betűkkel kerül be a sporttörténetünkbe”– írják a horvát lapok.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információira hivatkozva a lapok biztosra veszik, hogy a válogatott és a klubcsapatok két évig nem vehetnek részt semmilyen nemzetközi versenyen (olimpia, vb, Eb Euroliga, LEN-kupa). A horvát források szerint az eddig még nem tapasztalt incidens miatt a LEN vezetői úgy döntöttek, hogy példamutató büntetést szabnak ki – pedig némileg váratlanul védelmükre kelt a szerb szövetség elnöke, Alekszandar Sostar, az egykori híres kapus, aki még egy levelet is megeresztett a LEN-nek ezügyben.

Jakov Matosic az egyetlen, félig-meddig optimista a horvát vízilabdakörökben. A LEN tagja tartja a kapcsolatot a római székhelyű szövetséggel, és úgy véli, hogy a Barcelonában meghozandó döntés kemény lesz, de mégsem olyan mértékű, mint ahogyan ezt sokan jósolják. Matosic a legvalószínűbbnek azt tartja, hogy a horvát válogatottat kizárják a következő Eb-ről (amelynek megrendezésére amúgy a finálébeli ellenfelét, Szerbia-Montenegrót tartják a legnagyobb esélyesnek…) és súlyos pénzbüntetésre számíthat. A történtek miatt a horvátok lemondták a belgrádi tornán (július 2–6. között) való részvételt.
Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003