FONTOS


 

26. férfi és 10. női Eb, Kranj, Ljubljana
Az olasz zászló idő előtt a helyén volt

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , [origo] 2003.06.15
--------------------------------------------------------------------------------

A véletlen műve is lehetett akár, de abban a helyzetben azért mégiscsak irritálónak hatott. Még percek voltak vissza a szlovéniai vízilabda Európa-bajnokságon a szombat esti ljubljanai magyar-olasz női döntőből, s csupán egyetlen gólnyi volt a különbség, tehát fordíthattak volna még Stieberék, amikor valakik már "biztosra" mentek.

Történt, hogy az eredményhirdetéshez szolgáló legfőbb kellékek egyike, a nemzeti zászló - a győzteseké, jelen esetben az olaszoké, a végül is Eb-második magyaroké, s a bronzérmes oroszoké, így, ebben a (végtére is utóbb helyesnek bizonyuló) sorrendben - már akkor kikerült "végleges" helyére, amikor korántsem derült még fény az arany-, illetve ezüstérmes kilétére. Ráadásul éppen elég okot adtak amúgy is a nézőtéri elégedetlenségre az ítéleteikkel egyáltalán nem a magyaroknak kedvező bírók.

Fütyültek, pfújoltak is sokan az amúgy felettébb szép számú, s nem kevésbé hangos magyar szurkolótáborból - amely persze érthetően magyar Európa-bajnoki győzelemért ruccant át Szlovéniába -, amikor észlelték a lobogós sorrend túlságosan is korai kihirdetését...

Márcsak tapintatból, a forma kedvéért is meg lehetett volna várni a meccs végét jelző dudaszót, hiszen a döntő zárultát követően az eredményhirdetésig még így is rengeteg idő maradt. Ennél fogva indulatkeltésre volt legfeljebb alkalmas az elhamarkodott zászlóbontás, de arra meg minek...

Kásásék is hiába szurkoltak

Ha nem is a teljes csapat, de a férfi válogatott egy része átjött Kranjhoz közeli szállásáról a fővárosba, hogy a magyar lányok sikeréért szurkoljon. A női Eb-döntőn ott lehetett látni a tömegben a marcona védőt, Steinmetz Barnabást, mind a két Kásást, Tamást, a nemzeti együttes egy másik alapemberét, s az edző-édesapát, Zoltánt is, aki Kemény Dénes szakmai munkáját segíti a válogatottnál.

Kiss Gergely gyermekével a karjában szemlélte a finálé utóéletét. De felbukkant a drukkerek között a testvére Eb-aranyáért (végül sajnos hiába) szorító exválogatott Fradi-kapus, Pelle Balázs, a Kemény-csapat jelenlegi kettes számú hálóőre, Kovács Zoltán, mellette klubbéli mesterével, egy másik Kováccsal, Istvánnal, a magyar férfibajnok Honvéd vezetőedzőjével.

Aztán ott volt a ljubljanai medence partján a hazai női bajnokcsapat, a Dunaújváros mestere, Mihók Attila is, és egy további dunaújvárosi híresség: a motorcsónak-világbajnok Mihaldinecz Rudolf.

Kár, hogy mindannyiuk együttes szurkolása is kevés volt a magyar női válogatott Európa-bajnoki győzelméhez. Kásásék mindenesetre a döntő után siettek vissza a csapat Ljubljanától mintegy húsz kilométerre fekvő szálláshelyére, mert vasárnap délután az utolsó Eb-fellépés várt rájuk: a bronzcsata az oroszokkal.
Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  Horváth Patrícia 06.14

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003