FONTOS


 

38. Bosman-kupa nemzetközi férfitorna, Amersfoort
A tornagyőztes Vasast 2004-re is meghívták
Közönségsiker Hollandiában

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.07
--------------------------------------------------------------------------------

Ötvenöt lőtt, tizenhat kapott góllal, a 38. Bosman-kupával, nagy közönségsikert aratva hétfőn tért haza a holland Amersfoort városából a KEK-győztes Vasas-Plaket-Euroleasing együttese. Az angyalföldiek a várakozásoknak megfelelően győzték le német és holland riválisukat, de mint előzetesen maga a tréner, Somossy József is kijelentette: ezúttal nem a részvétel volt a fontos.

Játszani, játszani és játszani, elvégre erre komplett csapattal az elmúlt fél esztendőben nemigen volt lehetőségük. Más kérdés, hogy az utolsó pillanatban úgy alakult, mindez ezúttal sem adatott meg a gárda két alapembere, a kitűnő balkezes, Madaras Norbert vizsgája, a nem kevésbé jó center, Steinmetz Ádám pedig influenzás betegsége miatt nem tarthatott társaival), ettől függetlenül hasznosnak nevezhetjük a tornát.

"Mindenképpen, hiszen rövid idő alatt négy meccset is játszottunk - kezdte az Amszterdamban telefonvégre kapott Somossy József. - Megérte elfogadni a hollandok meghívását, nagyságrendekkel jobb volt így, meccsekkel készülni a ránk váró feladatokra, mint otthon, a szürke edzéseken. Jól bántak velünk, láthatóan örültek, hogy vendégül láthatnak egy neves, komoly csapatot. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy máris meghívtak bennünket a 2004-es évi kupára.

A Vasas amersfoorti dominanciájáról számol be a pólóvilág jelentős honlapja, a www.waterpoloworld.com, mint ahogy jelentősebb társaik is foglalkoznak a tornával. A hollandok mindenképpen szeretnének ott lenni az athéni olimpián, igyekeznek erős ellenfelekkel mérkőzni, tanulni tőlük. Nem vitás, a Vasastól volt mit ellesni.

"Sajnálom, hogy nem volt teljes a csapat, a január minden bizonnyal rámegy majd a teljes összerázódásra. A bajnokságban, a rájátszásra gondolva, mindez nem okozhat akkora zavart, ám a jugoszláv Jadran elleni KEK-negyeddöntőket túl kell élnünk. Ha ez ne adj’ isten nem sikerül, marad a bajnokság megnyerése. Tőlünk úgyis mindenki ezt várja... Ezen a tornán végre élesben tesztelhettünk, a hazai bírók mellett jó kis emberfogós meccseken gyakorolhattuk az emberhátrányos szituációkat. Otthon folytatjuk a felkészülést, úgy gondolom, februárra nagyjából kirajzolódik, mire lehetünk képesek ebben a szezonban " - magyarázta készségesen Somossy József, aki a szombati csoportderbin megsérült, az elődöntőt és a finálét kihagyó Hesz Mátéval kapcsolatban így nyilatkozott: "Bekönyököltek neki, felrepedt a szeme alatt, ám remélem, pénteken már számíthatok rá."

Nem véletlenül említette a tréner azt a napot, hiszen csapatának 10-én a Szőnyi úton lesz jelenése, ahol 18 órától a BVSC-Brendon vár rá (a meccset a Magyar Televízió is műsorára tűzte). Derék németalföldi barátainkat nem lebecsülve kijelenthetjük: a vasutasok jóval keményebb diónak ígérkeznek.

A Vasas mérkőzései
Csoportmérkőzések:
-Waspo Hannover Linden (német) 17-3 (4-1, 2-1, 6-0, 5-1),
-AZ&PC Amersfoort (holland) 13-3 (1-2, 4-1, 4-0, 4-0).
Elődöntő: -AZC SpreyHout Alphen (holland) 14-6 (3-1, 4-1, 5-2, 2-2).
Döntő: -De Kikvorsen (holland) 11-4 (2-1, 2-2, 5-1, 2-0)

38. Bosman-kupa nemzetközi férfitorna, Amersfoort
Tornagyőztes Vasas

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.06
--------------------------------------------------------------------------------

Önbizalom-gerjesztő sikert aratott a Vasas-Plaket-Euroleasing együttese Amersfoortban. A hollandiai tornán előbb szombaton, késő este a második csoportmérkőzését nyerte meg az angyalföldi gárda (Amersfoort 13-3), majd vasárnap délelőtt az elődöntőt tudta le gond nélkül az Alphen ellenében (14-6). A fináléban is hollandokkal mérkőzött Somossy József csapata, a helyi válogatott keretből összeállított Kikvorsent 11-4-re verte meg a KEK-győztes, amelynek soraiból hiányzott a beteg Steinmetz Ádám, az itthon vizsgázó Madaras Norbert, vasárnap pedig a szombat esti meccsen kiütött Hesz Máté.

Vasas-Waspo Hannover (német) 17-3 (4-1, 2-1, 6-0, 5-1)

38. Bosman-kupa nemzetközi férfitorna, Amersfoort
Steinmetz és Madaras nélkül a KEK-győztes
Holland túra

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.03
--------------------------------------------------------------------------------

Nem sokat tétlenkedik a Vasas-Plaket-Euroleasing együttese: az új esztendő második napján összecsomagolt, és Hollandia felé vette az irányt. A célállomás egészen pontosan Amersfoort volt, ahol immáron 38. alkalommal rendezik meg a helyiek a maguk kis nemzetközi tornáját. Egy igazi nagyágyút is meg akartak hívni az idén, így keresték meg az angyalföldieket, akiknek kapóra jött az ajánlat.

"Viszontagságos fél év van mögöttünk, az Olympiakosz elleni Szuperkupa-döntőn is látszott, késésben vagyunk. Meccshiányunk van, minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy játszhassunk, ezért fogadtuk el a hollandiai invitálást. Nehéz sorozat előtt állunk, nem könnyű a helyzetünk, jó egy kicsit kiszakadni a megszokott környezetből" - magyarázta a megérkezéskor telefonvégre kapott tréner, Somossy József, aki bármennyire is szerette volna csapatát végre komplett felállásban irányítani, nem adatik meg erre a lehetősége. "Ilyen az élet, sajnos, most sem vagyunk teljesen együtt. Steinmetz Ádám beteg, influenzás lett, Madaras Norbi pedig vizsgája miatt nem tarthatott velünk."

A KEK-győztes gárda két alapembere nélkül is az amersfoorti viadal esélyese, ám esetében totálisan érvényes a "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" tétel. Játszani, játszani és játszani. Közeleg ugyanis a jugoszláv Jadran elleni KEK-negyeddöntő, ahol már a győzelem is fontos volna.

38. Bosman-kupa nemzetközi férfitorna, Amersfoort (Hollandia)
A-csoport: Lukoil Volgográd (orosz), De Kikvorsen (holland), AZC Alphen (holland).
B-csoport: Vasas-Plaket-Euroleasing, Waspo Hannover-Linden (német), AZ&PC Amersfoort (holland)
Program.
Péntek.
De Kikvorsen-Lukoil Volgográd, 19.
Waspo Hannover-Linden- AZ&PC Amersfoort, 20.15.
Szombat.
AZC Alphen-De Kikvorsen 10.
Vasas-Plaket-Euroleasing-Waspo Hannover-Linden, 11.
Lukoil Volgográd-AZC Alphen 19.
AZ&PC Amersfoort-Vasas-Plaket-Euroleasing, 20.15.
Vasárnap.
Elődöntő: 10 és 11.
Az 5. helyért: 13.30.
A 3. helyért: 14.45.
Döntő: 16.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK