FONTOS


 

Faragó Tamás ezúttal B-t mondott
Aranyos példa előttük

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.09
--------------------------------------------------------------------------------

A mester nem babonás, tizenhárom lány nevét mondta ki. A meleg perthi napoknak, az ünnepeknek vége, dolgozni kell, hajtani, a júniusi Európa-bajnokság, majd az azt követő világbajnokság nincs is oly messze. Faragó Tamás kutat, mindig kutat, keresi a feltörekvő tehetségeket, a meglepetésembereket, akiket a csapatába építhet - csakúgy mint egy esztendeje, ezúttal is kijelölte az esztendő elején B-válogatottját.

Mielőtt legyintene a nagyérdemű, jelentsük is ki gyorsan: az előző névsorban Benkő Tímea, Györe Anett és Horváth Patrícia nevét is felfedezhettük, három hölgyét, akik éltek a bizalommal, és akik azóta Világkupa-aranyat őrizhetnek a vitrinben.

A trió példája is megfelelő motiváló erő lehet az alább felsoroltak számára, akik között felfedezhetjük 2002 legjobb utánpótláskorú játékosának választott Kisteleki Dórát, a margitszigeti Európa-bajnokságon kerettag Tóth Andreát, a decemberben a nagyválogatott kerettel készülő Bárvik Fruzsinát és Tomoskovics Esztert is. Utóbbi kettős 1986, illetve 1987-es születésű, azaz látható, vannak még rejtett tartalékai a női szakágnak.

"Szeretnénk őket megnézni, felmérni, nemzetközi szinten mire képesek, mennyit fejlődtek az utóbbi időben. A britek, a spanyolok és a szlovének is jelezték, szívesen megmérkőznének ezzel a csapattal, ráadásul idejövetelük nem terhelné a szövetség kasszáját. Természetesen továbba is nyitva a válogatott kapuja, akik bizonyítnak, beléphetnek rajta - így Faragó Tamás, aki mindeközben bőszen tervezgeti legjobbjaink programját. Meghívó érkezett az orosz, valamint a görög nemzetközi tornára is (utóbbi ismét Krétán lesz, ahonnan Stieberék hazahozták novemberben a Thetisz-kupát), ám döntés még nincs, hiszen a kontinensviadalt megelőzően egy dunaújvárosi viadal is szerepel a tervek között, már amennyiben a vendégek Budapest helyett hajlandóak a Fejér megyei városba utazni.

A női B-válogatott kerete
Tóth II Andrea (Kecskemét) - kapus, Tóth I Andrea, Kisteleki Dóra (mindkettő BVSC), Ipacs Barbara, Császári Flóra (mindkettő Vasas), Szabolcsi Dóra (Eger), Brávik Fruzsina, Bódi Anett (mindkettő Dunaújvárosi Főiskola), Gazdag Erika, Varga Andrea, Tomaskovics Eszter (mindhárom Kecskemét), Molnár Anett (Szentes), Győri Eszter (USC, amerikai) - mezőnyjátékosok
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK