FONTOS


 

Mára benőtt a feje lágya
Weszelovszky nem csak a bábokat forgatja jól

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.23
--------------------------------------------------------------------------------


Weszelovszky László a nagycsapatok ellen szeret igazán játszani (Fotó: Árvai Károly)
Csocsózni vagy pólózni tud jobban? Nem vitás, Szegeden mindkettőben az élen jár. Lapunk a vízilabdázás kapcsán gondolta úgy, megér egy misét - ezt a staisztikai adatok is igazolják. Amint azt szerdai számunkban olvashatták, hetedik alkalommal válaszottuk a hét csapatába (ezzel ranglistavezető!), a góllövőlistán pedig a BVSC-nek vágott triplával a 38 találatos Kiss Gergő mögé nyomult fel a második helyre.
Weszelovszky László, mert róla van szó, hétről hétre kiemelkedő produkcióval rukkol elő, nevét már a sportág rajongói is ismerik, nem véletlen, hogy a fővárosi nagycsapatok edzői külön figyelnek rá.
"Szeged csocsóbajnoka, aki jobban mozgatja a bábokat, mint vízilabdázik - mosolyog az a Kemény Ferenc, aki az utánpótlás-válogatottakban mindvégig számított rá, nevelte, nevelgette.
- Képzelheti, hogy megy neki a csocsó, ha ilyen remekül játszik a vízben - folytatta "Fecsó" bácsi. - Komolyra fordítva a szót: nagy szám a gyerek. Hallom, hogy benőtt a feje lágya, de régen sem volt vele probléma, a lezser vagányság jellemezte. Kivételes képességű és kezű játékosról van szó, akit Lihóczky Karcsi vezetésével szakszerűen képeztek Szegeden. Nem gyorsították a fejlődését, tendenciózus képzést kapott, ennek köszönhetően felnőttkorban kerül ideális állapotba. A továbbiakban az szolgálná az érdekét, ha vidéki klubjában még négy olyan képességű, vagy nála is jobb játékos szerepelne. Illetve, létezik egy másik megoldás ... "
Az 1981-es születésű fiatalember stabilan tagja volt a Szívós, Kis, Paján, Jászberényi fémjelezte korosztályos válogatottnak, esztendővel ezelőtt már szóba került a Fradiba történő igazolása. Nem vitás, még ha az alföldi városban nem is rajonganak az ötletért, ha így folytatja, hamar valamelyik nagycsapatban találja magát. Erről érthetően nem kíván beszélni, ám nem tagadja, válogatott szeretne lenni. "Ez a célom, és tisztában vagyok azzal, hogy Szegedről erre kevesebb az esélyem ... "
- árulta el a játékos, aki így válaszolt a "Minek köszönhető a bajnoki remeklése?" kérdésre: "Sokkal céltudatosabban készülök, mint azelőtt. Igen, megváltoztam, komolyan veszem a vízilabdát, edzések után külön kondizok, mondhatni, felnőttem. Szeretném valamire vinni a sportágban, és talán van is rá lehetőségem. A társaktól jó labdákat kapok, úgy érzem, bíznak bennem, én meg ha helyzetbe kerülök, nem sokat gondolkozom, van merszem ellőni a labdát. Szerencsére mostanában eredménnyel, már csak egy gól választ el az egy idénybéli harmincnyolcas rekordtól. Jobban szeretek erős csapatok ellen játszani, ezért most nagyon várom a Vasas elleni összecsapásunkat."
A KEK-győztes szombaton fogadja a Komjádi uszodában a vidék legjobbját. Weszelovszky László újra bizonyíthat. Miután góljait nem csak az alsó régiókban található csapatok ellen szerzi, az angyalföldieknek is ügyelniük kell az átlövéseire - tudvalévő ugyanis, hogy nem csak a csocsóasztalon veszélyes ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK