FONTOS


 

Kemény Dénes keres Eb-szállást a nemzeti együttesnek
Új gyúró, régi célok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.02.05
--------------------------------------------------------------------------------

"Az elvesztett belgrádi döntő lefújása óta tudjuk, mi az idei célkitűzés: megnyerni a két világverseny valamelyikét, netán mindkettőt" - szögezte le Kemény Dénes a Hajós Alfréd uszoda tornatermében, a válogatott idei első összetartása apropójából. Minthogy az orra alá egy mikrofont nyomott eközben Mezei Dániel, az MTV riportere, aligha mondható, hogy a szövetségi kapitány a levegőbe beszélt.

Az elsőség meg-(vissza-)szerzése érdekében - az utolsó két esztendő négy világversenyén egy ezüst és két bronz a mérleg, 1997 és 2000 között hétből öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérem volt a hozadék -, sok egyéb mellett arra volna szükség, hogy a szlovéniai Eb-, továbbá a barcelonai vb-csapatba kerülésért sokkal élesebb legyen a verseny. Az efféle, kéthetenként rendezett összetartások mindenesetre remek alkalmat kínálnak a fiatalabbaknak, hogy nehezen kitörölhető, pozitív benyomásokat rögzítsenek Kemény doktor emlékezetében.
A hétfő esti, második tréninget követően a kapitány amúgy rendkívül elégedett volt a látottakkal: "A hangulat tökéletes volt, de ami ennél is fontosabb, a fiúk erőnléte, játékkedve egyaránt ideálisnak mondható, akadt olyan, aki még a szombati teljesítményét is felülmúlta."
Egyébiránt ezen alkalomból mutatkozott be az uraknak az együttes új gyúrója, Szilágyi Sámuel, aki a Világkupát követően lemondott Szántha Károlyt váltotta. Az új masszőr különleges képességek birtokában van, nemcsak lazít, gyógyít is, a tréninget követően például pillanatok alatt kitapogatta a fellátogató páciensek kívülről tökéletesnek tetsző izomzatának gyenge pontjait, különféle csomókat, régi szakadások, húzódások nyomait, s rögvest kezelésbe is vette azokat.
Kemény számára egyébként este nem ért véget a válogatott program: kedden Szlovénia felé vette az irányt , hogy a júniusi Eb színhelyén megfelelő szállást keressen fiainak: "A szervezők által ajánlott hotelek a jó közepes szintet se nagyon ütik meg, én pedig úgy vélem, mindezt jobb nem másra bízni, ezért kocsiba ültem, hogy szétnézzek Kranjban. Szerencsére, Veszprém után megszűnt a hóesés, úgyhogy még élvezem is a túrát."

A Világliga mulatságos világa

A tavalyi, kabarisztikus és felháborító elemeket ötvöző Világliga-végjátékot idén börleszkbe illő előjáték követi. Az MTI értesülései szerint teljes káosz uralkodik a 2003-as sorozatot illetően. A sokadik elképzelés egy-egy, négy csapatot felvonultató előselejtezővel számol, amelynek három-három továbbjutója augusztus közepén a kaliforniai Los Alamitosban mérkőzne meg a VL-győzelemért. Jóllehet a FINA olimpiai kvalifikációt ígér a győztesnek, a spanyolok és a horvátok már lemondták a részvételt, s egyes források szerint a címvédő oroszok sem kívánnak indulni, sőt a jugoszlávok is inkább visszakoznának. Mindez azért érdekes, mert utóbbi két gárda a budapesti selejtezőtorna mezőnyébe tartozna. Már ha igaz, hogy Budapesten lesz a kvalifikációs viadal ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK