FONTOS


 

ING-Magyar-kupa, férfiak, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
FTC: nehéz ágra léptek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.02.08
--------------------------------------------------------------------------------

A Kőér utcai uszoda felé autózva a kátyúkra gondol az ember. Kerülgeti őket jobbról, balról, elővigyázatosságból élesre állított fényképezőgépet hord magával. Elég egy mozdulat, és bumm, kezdődhet a kalamajka tanúval, biztos úrral, mérhetetlen dühvel. Szóval észnél kell lenni - no és persze nem árt egy nagy adag szerencse sem ... -, és akkor az amúgy nem problémamentes parkolást követően nyugodtan fel lehet ülni a lelátóra.

És ha már ott van nálunk a gépünk, megörökíthetjük az uszodai kátyút is. Elég ugyanis a melegítő ferencvárosi játékosokat lencsevégre kapni, és máris képben vagyunk. Amennyiben pedig az utóbbi idők eredményeit is ismerjük ... Az Újpest elleni döntetlen még csak-csak beleférne (a játékot inkább ott se említsük), a szegedi zakó azonban jelzésértékű: gödörbe került a Gyöngyösi-csapat. Hogy hogyan jutott ide a sokáig gyönyörű ívben fejlődő, kétségkívül rengeteget dolgozó gárda? Merőben megoszlanak erről a vélemények, ám maradva az arany középútnál, fogadjuk el a "minden csapat életében előfordulnak nehéz pillanatok" fejezetű frázist. Ezek után képzelhetik milyen arccal fogadták a Népligetben a hírt, amely szerint a Domino vár rájuk a kupában ...
Mindazonáltal Gyöngyösi András megpróbálta pozitívan értékelni a sorsolást ("Ha túljutunk rajtuk, máris kimásztunk a gödörből, ha pedig kiesünk, legalább lesz egy hónap szünetünk a bajnoki rájátszásra készülve"), ám bizonyosan nem volt kibékülve Fortuna istenasszonnyal. A szegény embert az ág is húzza tipikus esete, amelyben a bajnoki címvédő, a BL-ben is vitézkedő Honvéd rendeltetett az ág szerepének az eljátszására.


Honvéd-verôk öröme: Gyöngyösi András a remekül védô Pelle Balázsnak gratulál
Az ág vékonynak bizonyult ezen az estén. Vékonynak, mert bőkezűen bánt az emberfórokkal, vékonynak, mert egyetlen négyméteresét is parlagon hagyta, vékonynak, mert a legbiztosabb helyzetekben is a legrosszabbat húzta. A nyitónegyedben látott Tóth László-találat még nem, ám a szünetben virító 1-3-at mutató eredményjelző tábla már sejtetni engedte: megfelelően dolgozik, iparkodik a kátyúk kijavításán a zöld-fehér alakulat. Pelle Balázs rendíthetetlenül nézett szembe egykori csapattársai bombáival, Tóth László körömszakadtáig harcolt védőivel (második gólját Biros Péterről lőtte), Katonás Gergő pedig a támadóidő lejártakor zúdította kapuba.
Tekintettel arra, hogy a hazaiak többek között a világhírű Mladost Zagreb ellen is bizonyították, a pokol legmélyebb bugyrából is képesek pillanatok alatt a felszínre törni, daráló stílusukkal az ellenfelet megtörni, a legelvakultabb Fradi-szurkolók sem mertek a sikerben bízni. Különösen akkor, amikor beindult Fodor Rajmund és Szívós Márton, ébredezett a kezdeti melankóliából Gergely István, ami voltaképpen az egész Dominóra igaz volt. A növekvő feszültségben - amelyben a záróakkord előtt mínusz egyre, azaz 4-5-re zárkóztak fel Vári Attiláék - Gyöngyösi sárga lapot kapott, de a magukban mindinkább hinni kezdő vendégjátékosokon már látszott: nem adják olcsón a bőrüket.


Székely Bulcsú lövésre készen - néhány pillanattal késôbb a Honvéd kapitulált ...
Ettől függetlenül az ellenfelét felőrölni készülő bajnok Molnár Tamás, majd Fodor Rajmund góljaival a 25. percben első ízben megszerezte a vezetést (6-5), és ha Kiss Gergő a nagy le-felúszást megszakítva értékesíti négyméteresét ... Maradjunk annyiban, felrémlett annak a lehetősége is, hogy már az első mérkőzésen eldönti a továbbjutást Kovács István alakulata. A hírek szerint a héten az edzéseken remek munkát végző ferencvárosiak (akik az eltiltott Lehmann István mellett a 39 fokos lázzal küszködő Paján Viktort is nélkülözni kényszerültek) Katonás Gergő lapos lövésével egyenlítettek, azaz nem adták fel a csatát! Ettől talán a dominósok is megzavarodtak, a középkezdés jogát nemes egyszerűséggel átadták ellenfelüknek, amely így a győzelemért támadhatott. Feledtébb érdekes, hogy Gyöngyösi András ekkor kapott piros lapot, valamint hogy Katonás kapufára lőtte helyzetét. Ám ez mind semmi: a túloldalon Biros pattintott fölé, így a megúszó Székely Bulcsú 34 másodperccel a befejezés előtt végképp kihúzta a kátyúból csapatát. Nem véletlenül olvashattuk a Könyves Kálmán körúton közlekedő 1/A felségjelű villamoson ezt a hirdetést: Székely Bulcsú a kézreálló megoldás ...

Mestermérleg
Kovács István:
- Az elején és a végén is kihagytuk helyzeteinket. Több góllal is nyerhettünk volna, ez is volt a célunk, ám sajnos nem sikerült. Érdekes lesz a visszavágó, gratulálok a Ferencvárosnak.
Gyöngyösi András: - A héten már éreztem a fiúkon, hogy lehet esélyünk a Honvéd ellen. Köszönöm a csapatnak.



Magyar Kupa
Honvéd–Fradi!

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.02.04
--------------------------------------------------------------------------------

Szegény embert az ág is húzza, mondhatják a ferencvárosiak. Nem elég, hogy a csapat az utóbbi időben rossz arcát mutatja, a kupában rögvest az első fordulóban összeakadt a Dominóval. A tréner, Gyöngyösi András még a sorsolást megelőző napon beszélt Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal, akitől azt kérte, ezúttal kivételesen tekintsen el a válogatott tréningen a három meghívott fradista szerepeltetésétől. Így hétfőn a két tréningen nem volt ott Székely Bulcsú, Katonás Gergő és Nyéki Balázs sem (ez amúgy nem jelentett gondott, lévén a mester már korábban bővítette keretét, és meghívta a Kovács Róbert, Varga II Zsolt, Szívós Márton triót), a miértől a szakvezető beszélt: "Nem fegyelmezési szándékról van szó.

Gödörben vagyunk, amiből miharamabb ki kell kászálódnunk. Minden közös gyakorlás segíthet ebben, fontos, hogy együtt legyen a csapat, újra össze kell rakni a játékunkat. Ezért kértem a kapitányt, hogy játékosaim a csapattal edzhessenek.” Aztán jött a hétfő délután, amely után már csak ennyit mondott a tréner: "Nem örülünk a Honvédnak, de azért az jó, hogy a Honvéd sem nekünk… Hogy a pozitívumokat keressem: amennyiben sikerülne továbbjutunk, akkor elmondhatjuk, kimásztunk a gödörből, ha pedig kiesünk, lesz több mint egy hónap felkészülési időnk. Természetesen az előbbire szavaznánk…”.

Férfi ING Magyar Kupa
A nyolcaddöntô párosítása: PVSK– Szentes, Honvéd–FTC, Ybl–Szeged, UTE– OSC, Kecskemét–Neptun, Vasas–Cegléd, Szolnok–Eger, BVSC–KSI
Az elsô mérkôzésekre február 8-án (kivétel a Domino–FTC, amelyet a tévéközvetítés miatt 7-én, pénteken 18.15-tôl rendeznek a Kôér uszodában), a visszavágókra 9-én kerül sor.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK