FONTOS


 

A versenynaptár szétzilálja a válogatás rendszerét
Gondban van a kapitány

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.04.29
--------------------------------------------------------------------------------

"Amióta kapitány vagyok, első ízben fordul elő, hogy gyakorlatilag egyetlen közös edzés nélkül kell megneveznem a soros világversenyre utazó csapatot" - mutatott rá Kemény Dénes arra a pikáns problémára, hogy 2003-ban a versenynaptár zsúfoltsága miatt már a legalapvetőbb szakmai követelményeket sem lehet figyelembe venni.


Kemény Dénes a versenynaptár zsúfoltsága miatt nincs könnyű helyzetben
Merthogy a szlovéniai Eb-re május 26-áig muszáj elküldeni az első húszfős keretet, amelyet aztán a rajtot huszonnégy órával megelőző technikai értekezletre kell leszűkíteni tizenötre. Akkora legalább már lesz valamiféle összképe a férfiválogatott szövetségi kapitányának, hogy a húsz játékos közül melyik tizenöt formája a legmegfelelőbb.
Kemény dolgát az nehezíti, hogy bár május 5-én elkezdhet dolgozni csapatával a szigeten, a tavalyi Világkupára hét válogatottat adó Domino-BHSE május 16-17-én a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt, azt pedig nem volna ildomos megcselekedni a bajnokcsapat kerettagjaival, hogy a hazautazást követően rögvest edzésre rendeli őket. Molnár doktoréknak tehát jut némi pihenő - a genovai összejövetelen a Recco színeiben vízbe szálló Benedek Tiborral egyetemben -, ám amikorra bekapcsolódnak a válogatott munkájába, jóformán már ki is kell tölteni a LEN hivatalos Eb-űrlapját.
Nem egyszerű kihívás így csapatot formálni, Kemény Dénes ráadásul egyelőre nem kívánt egyetlen Domino-pólóst sem megnevezni, mondván, egyik vízilabdázó produkcióját sem akarja megzavarni azzal, hogy a szezonban eddig mutatott formája alapján beválogatja, netán kihagyja.

A válogatott elsô kerete
Kapusok: Szécsi Zoltán, Jászberényi Gábor. Mezônyjátékosok: Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Varga Dániel, Varga Zsolt, Vindisch Ferenc, Katonás Gergely, Székely Bulcsú, Kis Gábor, Kovács Róbert, Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás, Kiss Csaba
Épp emiatt egyedi kerethirdetési metódust választott a mester: egyelőre tizennégy pólóssal kezdi meg a felkészülést, hozzájuk csatlakozik majd a BL-döntős "kontingens", de a kapitány azt is nyomatékosan hangsúlyozta, hogy újabb játékosok meghívása is szóba kerülhet, ha úgy hozza a sor. "Amennyiben az Eb folyamán kiderül, hogy váltásra van szükség, a világbajnokság előtt is bővülhet a keret, és akkor még az augusztusi Világligáról nem is szóltam. Ha olyanok az eredmények, akár a vb-t követően is változhat a névsor, elvégre annyi a kihívás - sohasem fordult még elő, hogy egy nyáron három világesemény is van -, hogy ehhez több emberre van szükség, mint korábban."
Ugyanakkor nem csupán a vízben lévők, de a parton tevékenykedők névsora is változik - Kemény megerősítette az ezzel kapcsolatos híreszteléseket. "Gyúrónk, Szántha Károly már a belgrádi Világkupa-döntő estéjén bejelentette, hogy egyéb munkáival nem tudja összeegyeztetni ezt a posztot, ezért elköszönt a csapattól, és most ugyanez történt Dubecz Józseffel is. Mindkettejüknek hálás vagyok, vagyunk az elmúlt évekért, azért, hogy mindig maximálisan segítették a csapat munkáját, rendkívül sokat tettek a sikereinkért."
Megjegyzendő, hogy csapat szárazföldi tréningjeit Dubecz tanár úr helyett a válogatott mellett már eddig is kisebb-nagyobb feladatokat ellátó mágus, Kásás Zoltán irányítja.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK