FONTOS


 

Egy igen hosszú hétvége
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.05.02
--------------------------------------------------------------------------------

Ezen a héten a nápolyi különítmény még bizonyosan nem öltözik piros-kékbe: Kásás Tamás és Steinmetz Barna ugyan tárgyalt a Vasas-Plaket-Euroleasing vezetőivel, talán tovább is jutottak annál amit tapogatózó szakasznak hívnak, az esetleges tranzakciók lezárása azonban még odébb van. Kásás közölte, nem várható, hogy jövő szerda előtt konkrétumokról beszélhessen, míg Steinmetz Barnabásnál az ünnepek miatt tolódott a döntés a jövő hétre. Az olimpiai bajnok bekk annyival "hálásabb téma” a hírvadászoknak, hogy egyértelműen leszögezte: "Az biztos, jövőre az öcsémmel egy csapatban szeretnénk játszani, de hogy melyik ez a csapat, arról egyelőre nem tudok semmit sem mondani. Kétségtelen, korábban azt gondoltam, ezen a héten döntök, ezt ígértem a nápolyiaknak is, csupán azt felejtettem el, hogy május elseje miatt szerda délutántól megáll az élet. Azaz marad a jövő hét eleje, ha rajtam múlik, igyekszem a lehető leghamarabb lezárni a megbeszéléseket.”

Az idei KEK-döntőn életükben először a lehető legélesebb mérkőzéseken egymást fogó fivérek előtt három plusz egy opció van: vagy a Vasas, vagy az Újpest, vagy a Posillipo, plusz, talán nem komoly, ám bejelentkezett érdeklődőként a Florentia. Amint a döntéshozók visszaérkeztek a hosszú hétvégéről, gyaníthatóan eldől, melyik egyesület soraiban játszik a két Steinmetz. Egy bizonyos, amikor utoljára együtt voltak, nem kis mértékben járultak hozzá a Fradi 1998-as KEK-sikeréhez. Azaz – bár ezt aligha kell hangsúlyozni – nem jár rosszul az a klub, amelyik szerződteti őket.


Kásás és Steinmetz körül tolonganak a kérők
Célkeresztben a nápolyi duó

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.04.29
--------------------------------------------------------------------------------

Kásás Tamás neve itt, Steinmetz Barnabás neve ott, a szombati, nápolyi hírek jelentősen megmozgatták a fővárosi pólóélet vezető csapatainak fantáziáját.

Jegyek a BL-döntôre
BUDAPEST. Hazánkban is nagy az érdeklôdés a genovai BL négyes döntô iránt (május 16-17.). A magyar drukkerek a Domino-BHSE klubházában, a Dózsa György út 53. szám alatt válthatnak jegyet az eseményre. Amint Novák Ferenc szakosztályvezetô tájékoztatta lapunkat: a napijegyek ára 25, illetve a döntôre 35 euró, míg a kétnapos bérletek 55 euróba kerülnek.
Kásás Tamás neve itt, Steinmetz Barnabás neve ott, a szombati, nápolyi hírek jelentősen megmozgatták a fővárosi pólóélet vezető csapatainak fantáziáját. Ami biztos: a sportág egyik legnagyobb alakjának, Kásás Tamásnak ajtót mutató Posillipo Napoli döntésével minden bizonnyal másik magyar olimpiai bajnokának, Steinmetz Barnának is búcsút inthet - kiváló bekkünk tavaly is kis híján hazatért, nem lenne meglepő, ha a történtek után elhagyná az olaszokat, és egy magyar csapattal kötne szerződést.
No de melyikkel? - találgatják az uszodában.
A BVSC és a Domino kizárható, tudtuk meg a csapatok képviselőitől.
Talán a Vasassal? Meglehet. Az angyalföldi stáb mindenesetre hétfő este összeült, hogy a jövőről értekezzen. "Azon vagyunk, hogy még jobban megerősítsük a csapatot. Dolgozunk az ügyön" - mondta diplomatikusan Méhes Jenő szakosztályvezető, aki nem tagadta, mindkét Posillipo-pólós érdekli őket! Hogy mindezt miből fedeznénk? Információink szerint szó van arról, hogy visszatér a Vasashoz a Vodafone - amit így kommentált Méhes: "Nézze, mindig is jó volt a kapcsolatunk a telefonos céggel, amely anno nem a Vasas miatt távozott. Meglátjuk, mit hoz a jövő." Meglátjuk.
És itt jöhet képbe a Ferencváros. Tudniillik hétfő délelőtt nem más, mint Kárpáti György, a zöld-fehérek háromszoros olimpiai bajnoka lobbizott szeretett csapatáért a Vodafone-nál! "Úgy gondoljuk, óriási lehetőség lenne úgy a Fradinak Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás, mint a két játékosnak a klub. Természetesen azon vagyunk, hogy szerződtessük őket, Kásással már beszéltünk is, és jó jel, nem zárkózott el semmitől" - így Wiesner Tamás, a zöldek vezetője, aki elárulta: Szöllősi Tamás cége, a jó néhány CBA áruházat működtető Jégcsillag Kft. jelezte, hajlandó lenne segíteni abban, hogy az említettek a jövőben az FTC sapkát húzzák a fejükre. Előbbi verzió esélyeit csökkentheti a tény, amely szerint a Ferencváros kézislányainak, továbbá a klub futballistáinak egyaránt egy másik telefonos cég, a Westel a támogatójuk ...
A Fradi mellett a másik LEN-kupában induló csapatunk az Újpest, amely szintén erősítéseken töri a fejét. A lilák nem gondolkoznak Kásás személyében, nem úgy a Steinmetz névben! Nem csak Barnára, hanem öccsére, Ádámra is szemet vetettek - a tréner, Csapó Gábor információnik szerint már mindkettőjükkel felvette a kapcsolatot. Miután a testvérek Magyarországon együtt szeretnének játszani, nem áll rosszul az Újpest - mindazonáltal Steinmetz Barna a legjobban annak örülne, ha jó barátja, Kásás is mellettük volna. Magyarán jelen állás szerint az edzői posztra Kásás Zoltánt megkereső Vasas áll a legközelebb ahhoz, hogy nagyot "akasszon". Az igazolni vágyók úgy tudjuk, ma estére élesítenek, a nápolyi kettős ugyanis hazaérkezik Olaszországból.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  Vasas, 2003.05.27
  .. további képsorok >>

 
LINKEK