FONTOS


 

Stieberék bajnokok lerhetnek Olaszországban
Faragó Tamás: jó velük dolgozni

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.05.03
--------------------------------------------------------------------------------

Rohan az idő, az első hét már le is telt, még ugyan nem állt össze a kép, ám egy fokkal talán okosabb lett a kapitány. A kapitány, a vezér, Faragó Tamás, aki sikert sikerre halmoz a lányokkal: Eb-arannyal nyitott, amit a fukuokai világbajnoki ezüstéremmel koronázott meg.

Csapat és mestere ezután sem állt meg, a görögországi, iraklioni Thetisz-kupagyőzelem után Perthben a Világkupán sem talált legyőzőre, magasra téve a mércét. A jövő évi olimpia esélylatolgatásakor ugyanis immáron igencsak előkelő helyen áll női pólóválogatottunk - az igazán optimista emberek egyenesen aranyesélyesnek titulálják. Nem véletlenül. Nem, hiszen még mindig fejlődőképes a csapat.
"Öröm velük dolgozni. Szinte hihetetlen, de bármennyi idő is telik el, fejből fújják a figurákat, nemegyszer ők javítanak ki, Tamás, a kettes, az nem így van ... Csodálatos, látszik mindannyiukon, hogy sikerre éhesek" - mondta a szövetségi kapitány, aki napi két edzéssel készíti fel Valkay Ágiékat a soron következő megméretésekre. S ezekből nincs hiány! Kicsivel több mint egy hónap múltán Ljubljanában Európa-bajnokság következik (nem titkoltan a címvédés a cél), majd a szokásos metódus szerint rövidke pihenő után a világbajnokság van műsoron. Mindazonáltal talán nem is a jó eredmény elérése a legfontosabb, hanem az ideális összetételű csapat megtalálása, amely jövőre az olimpiai selejtezőn sikerrel veszi majd fel a harcot. Bizony, selejtező vár a csapatra, mint mindannyira, lévén Athénban nyolc női válogatottal rendezik a küzdelmeket, és kontinensünk egyetlen selejtező nélküli helyét a házigazda "viszi el". "Valóban, a két közelgő esemény csak felkészülési állomás, ám kivívott tekintélyünk kötelezettségekkel is jár" - folytatta Faragó, mintegy jelezve, mint mindig, a győzelemért szállnak majd harcba a hölgyek. Azok a hölgyek, akik napi két edzéssel készülnek (délelőttönként a Komjádi uszodában, délutánonként a Margitszigeten), tréningeznek, azok a hölgyek, akik a kontinensviadalig egy egri és egy görög tornán mérik össze erejüket a riválisokkal.
Az utóbbi vidadalon lesz egyébként teljes a keret, addigra már hazaérkeznek a légiósok, az Amerikában tanuló és hamarosan diplomát kapó Pelle Anikóra, valamint az olasz bajnoki finálét játszó Drávucz Rita, Stieber Mercédesz duóra is számíthat a mester. Apropó, olasz női pontvadászat: két kitűnőségünk igen közel került ahhoz, hogy másodízben is bajnoki aranyérmet ünnepelhessen, hiszen csapatuk, az Orizzonte Catania a három győzelemig tartó döntőben odahaza és idegenben is nyerni tudott. Cataniában még szorosan alakult a találkozó, "csak" 6-5-re diadalmaskodott a két héttel ezelőtti BEK négyes döntőben az ezüstérmes Dunaújvárosi Főiskola által legyőzött hölgykoszorú, míg Ortigiában lenullázta ellenfelét. Mindezt tessék szó szerint érteni, lévén Conti kisasszony, az olasz válogatott kapusa lehúzta a rolót, szinte hihetetlen, de egy gólt sem kapott a mérkőzésen.

Olasz női bajnokság
Döntő, első mérkőzés: Orizzonte Catania (Stieber 1, Drávucz)-Igiem Ortigia 6-5. Második mérkőzés: Igiem Ortigia-Orizzonte Catania (Drávucz 2, Stieber 1) 0-5. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-0 az Orizzonte javára

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK