FONTOS


 

Faragó a női válogatotthoz invitálta Kásást
Kis teszt Komáromban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.05.08
--------------------------------------------------------------------------------

Azért van valami bizsergető abban, ha az ember öt óra tájt téved a margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda ötvenes medencéjének partjára. Kevés olyan ország van, és kevés olyan sportág, amelyben a világ legjobb női játékosait a világ legjobbjai között számon tartott férfiak váltják. A Margitszigeten ez a helyzet.


Kemény Dénes csak félig komolyan zsörtölôdött, összességében elégedett lehetett
Faragó Tamás, miután elmondja általános derültséget kiváltó instrukcióit ("Lányok, figyeljetek, ez egy titkolt M-zóna, ez nem az az M-zóna, amikor már a lelátón ülő nézők is azt mondogatják, hogy jé, hát ez egy M-zóna ... "), átöleli a tornaterem felől elsőként érkező Kásás Tamást, és kapásból szerződést kínál neki a női válogatottnál. Néhány perc erejéig a tavalyi Világkupák arany-, illetve ezüstérmesei egymás mellett tempóznak (a lányok taktikai repertoárjukat bővítik az egyik kapunál, az urak a másik térfélen csapnak a húrok közé, pontosabban a habokba, leúszandó a soros adagot), hogy aztán a hölgyek távoztával immáron az egész pálya a férficsapaté legyen.
A felkészülést hétfőn elkezdő első, tizennégyes keret szerda délelőttig gyakorolt a megszokott helyszínen, majd - tegnap délután - Tata felé vette az irányt, ahonnan egy-egy kétkapus edzőmeccs ürügyén napszakonként átrándul Komáromba a szlovákokhoz.
Erre a "nyitó tesztre" hangolgattak Madaras Norberték a hét elején, mégpedig érezhetően nagy kedvvel, még ha olykor fáradtan is. "Gyerekek, senki sem akar válogatott lenni? Vindisch Feri lövésénél három kéznek kellett volna takarnia a kaput, ehhez képest senki sem blokkolt. Rendben, hogy még nincs lábatok, de a kezeket azért fel kellene tenni" - szólt kissé zordabban fiaihoz egy-egy hullámvölgynél Kemény Dénes, összességében azonban elégedetten szemlélte a nagy odaadással tréningező kiválasztottakat. Akik amúgy kedden délután félig-meddig kényszerből gyakorolták az előnymegjátszást, minthogy az épp két csapatra való tizenkét mezőnyjátékos közül kiült a partra a térdével bajlódó Steinmetz Barnabás, és a könyöktájon beinjeckiózott Szécsi Zoltán sem kockáztatta meg a védést - persze a tót atyafiak ellen már mindkettejükre számíthat(ott) Kemény.
A mesternek persze bevallottan nincs könnyű dolga, elvégre az Európa-bajnokság előtt két héttel kapja meg a Domino klasszisait, azaz két, teljesen másfajta edzésmunkát végzett "emberanyagot" kell összevegyítenie május vége felé. "Ráadásul aligha tudok konzultálni a kapitánykollégákkal, hogy nekik miképpen sikerült erre megoldást találniuk, elvégre senki sem érintett ennyire a kérdésben. Majd kiderül, hogy mi mire megyünk" - közölte Kemény, aki ennek ellenére állítja, nem tekinthető egy sima felkészülési tornának a kranji Eb, annak ellenére sem, hogy tétje - olimpiai kvalifikációt csak a vb-n és a Világligában lehet szerezni - nincs a szlovéniai eseménynek: "Kilencvenhéthez képest semmi sem változott: meccsről meccsre haladunk, nem gondolkozunk napokkal, hetekkel előre, mindig a következő feladatra koncentrálunk, és a soros ellenféllel szemben próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból."
Egy-egy pazarabb megoldást látva csendben megjegyezhetjük: szerencsére van kiben bízni.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK