FONTOS


 

Thetisz-kupa, nemzetközi női torna, Szírosz – javított a csapat
Az Eb-taktika sikere

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.24
--------------------------------------------------------------------------------

A-csoport, 2. forduló
Magyarország-Spanyolország 10-4 (1-1, 3-2, 3-0, 3-1)

MAGYARORSZÁG: Sós - Tóth I A., Györe A. 2, Tiba, Sipos, Primász 3, Benkő T. 1. Cs: Valkay Á. 1, Stieber, Szremkó 1, Pelle 1, Zantleitner, Kisteleki 1, Tóth II A. (kapus). Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 8/2
B-csoport: Ausztrália-Olaszország 7-5
Az 1. forduló még nem közölt eredményei. A-csoport: Görögország-Spanyolország 6-3. B-csoport: Olaszország-Egyesült Államok 9-7


Sós Ildikó kifogástalan teljesítményt nyújtott a magyar kapuban Fotó: Árvai Károly
Ugyan a szünetben még csak 4-3-ra vezetett Faragó Tamás csapata, ám a végén könnyedén gyűjtötte be a két pontot. Így a Szírosz szigetén zajló Thetisz-kupán megmaradt az esélye arra, hogy ismét a fináléban játsszon. "Ez volt az első olyan mérkőzésünk, amelyen már az Európa-bajnoki taktikát alkalmaztuk. Megpróbáltunk iramot diktálni, elöl és hátul is létszámfölényes helyzetet kialakítani. A nemzetközi tendencia azt mutatja, hogy a dinamikus, erőszakos játék dominál, ehhez próbáljuk megtalálni a számunkra megfelelő stílust. A spanyolok sokáig jól lassítottak le bennünket, ám a szünet után nem adtunk esélyt nekik" - értékelt a lefújás után a telefonvégre kapott Faragó Tamás.
Szövetségi kapitányunk nemcsak az Eb-taktikát próbálgatta, hanem játékosait is: Primász Ágnest ezúttal a másik oldalon játszatta, és lehetőséget adott az utolsó negyedben a hivatalos válogatott meccsen legutóbb a rossz emlékű palermói olimpiai selejtezőn szerepet kapó kecskeméti kapusnak, Tóth II Andreának is. A spanyolok hiába kaptak kétszer annyi emberelőnyt, mint mi, nem sokra mentek vele - a magyar védekezés a második negyedtől eltekintve kifogástalan volt, Sós Ildikó teljesítménye nem kevésbé.
Csapatunk ma este a házigazdákkal méri össze erejét, és amennyiben a lapzártánk után befejeződő Görögország- Oroszország találkozón görög siker születik, Primász Ágiék akár finálét is játszhatnak - ehhez persze a Kozomboli (ő a legjobb hellén játékos) vezette kékeket is felül kellene múlniuk. Hogy a B-csoportból ki juthat el ugyaneddig, egyelőre rejtély, hiszen azok után, hogy az olaszok a nyitó napon legyőzték a bivalyerős amerikaiakat, kikaptak az egri tornán éppen a mieink ellen diadalmaskodó ausztráloktól.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK