FONTOS


 

Thetisz-kupa, nemzetközi női torna, Szírosz – javított a csapat
Kockáztatni kellett, ám sajnos nem jött be
Vk-döntő az ötödik helyért

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.25
--------------------------------------------------------------------------------

A-csoport, 3. forduló
Görögország-Magyarország 6-6 (1-2, 1-2, 3-1, 1-1)


MAGYARORSZÁG: Sós - Pelle 2, Stieber 1, Szremkó, Sipos, Primász, Benkő T. Cs: Györe A. 1, Zantleitner 1, Valkay Á. 1, Tiba, Kisteleki, Tóth I A. Szövetségi kapitámy: Faragó Tamás
Gól - emberelőnyből: 4/1, ill. 4/2
Oroszország-Spanyolország 9-6.

A 2. fordulóból nem közölt eredmény: Görögország-Oroszország 6-3.
A csoport végeredménye: 1. Görögország 5 pont, 2. Oroszország 4, 3. Magyarország 3, 4. Spanyolország 0
B-csoport: Ausztrália-Egyesült Államok 8-6.
A csoport végeredménye: 1. Ausztrália 4, 2. Olaszország 2, 3. Egyesült Államok 0
A mai program. Az 5. helyért: Magyarország-Egyesült Államok. A 3. helyért: Oroszország-Olaszország. Döntő: Görögország- Ausztrália


Látványos jelenetekben ezúttal sem volt hiány, ám Zantleitner Krisztina (jobbra) és társai nem lehetnek boldogok (Fotó: Árvai Károly)
Hogy mennyire kiegyenlített a női mezőny, példa lehet a mai program: a torna 5. helyéért a decemberi Vilkágkupa két döntőse, azaz a magyar és az amerikai válogatott csap össze. Igen, a magyar, ami ugyebár azt jelenti, nem sikerült legyőzniük Sós Ildiéknek görög riválisukat.
"Miután még péntek este a görögök legyőzték az oroszokat, volt esélyünk a fináléba jutásra is. Ehhez négy góllal kellett volna legyőznünk a házigazdákat, ennek megfelelően sokat kockáztattunk. Jól is indult, négy egyre vezettünk, ám szünet után peches, távoli gólokat kaptunk, ami megpecsételte a sorsunkat. A legvégén a már a bronzmeccs elérése mozgatott bennünket, vezetésünk után mindenképpen gólt kellett volna elérnünk, ám egy rossz, hamar ellőtt labda miatt lefordultak a görögök, kiállítást kaptak, és három másodperccel a dudaszó előtt kiegyenlítettek. Mondanom sem kell, ennek úgy örültek, mintha vébét nyertek volna ... " - adott rövid értékelést készségesen Faragó Tamás szövetségi kapitány a mérkőzés után. Majd hozzátette: "Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk már eddig is ezen a tornán. Az amerikaiak ellen is úgy fogunk játszani, mintha az aranyérem lenne a tét, az Eb-taktikát próbáljuk megvalósítani."
A görögök ellenfele a fináléban az olaszok után az amcsikat is legyőző ausztrálok lesznek. Görgényi István tanítványainak nem titkolt szándéka a duplázás, bizony, már eddig is sokat tettek ennek érdekében.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK