FONTOS


 

Thetisz-kupa, nemzetközi női torna, Szírosz –
Az akarat döntött

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.26
--------------------------------------------------------------------------------

Az 5. helyért
Egyesült Államok-Magyarország 7-4 (2-0, 2-1, 1-1, 2-2)


MAGYARORSZÁG: Sós - Valkay Á., Pelle, Tiba, Sipos, Primász 1, Benkő T. 1. Cs: Györe A., Zantleitner 1, Stieber, Szremkó, Kisteleki 1, Tóth I A. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 7/2

Döntő: Görögország-Ausztrália 3-4
A 3. helyért: Olaszország-Oroszország 8-7

A torna végeredménye: 1. Ausztrália, 2. Görögország, 3. Olaszország, 4. Oroszország, 5. Egyesült Államok, 6. Magyarország, 7. Spanyolország

A decemberi Világkupa-döntő ezúttal a hagyományos Thetisz-kupa ötödik helyéért ismétlődött meg - ez is mutatja, menynyire kiegyenlített a női mezőny. Sajnos a magyar válogatott nem bírt az amerikaiakkal, már a mérkőzés első részében tetemes hátrányba került.
"A görögök ellen szombat este tízkor ért véget a mérkőzésünk, ezek után vasárnap reggel nyolckor kellett újra játszani. Ráadásul az ötödik helyért, azaz tulajdonképpen megérdemelt a büntetés - mondta Faragó Tamás, a rosszul sikerült találkozót követően. - Erre a mérkőzésre nem tudták összeszedni magukat a lányok, fizikailag és lelkileg sem. Nehezen élték meg azt a csalódást, hogy ezúttal nem finálét játszhatnak. Az amerikaiak eközben presztízst csináltak az összecsapásból, nagyon odatették magukat és megérdemelten győztek."
A perthi Világkupa ezüstérmese két gyors akciógóllal húzott el, majd a második negyedben két emberfórt is értékesített és egyértelművé tette, hogy igényt tart az ötödik helyre. A harmadik negyedtől kezdve már kiegyenlített játék folyt a vízben, ám mindez arra volt csak elég a mieinknek, hogy ne szenvedjenek súlyos vereséget. "Sajnos nehézségekkel küszködünk, de ki kell deríteni, hogy mi ennek az oka. Már-már ott tartunk, mint két évvel ezelőtt, amikor kezdhettünk mindent újra elölről ... " - folytatta cinikus mosollyal a szövetségi kapitány, aki egyelőre még nem tudja, hogy túledzettség, avagy edzéshiány az oka a nem várt teljesítménynek. A csapat hétfő este ér haza, majd másnap orvosi kivizsgálások, tesztek hivatottak megválaszolni eme kérdést.
A Thetisz-kupát amúgy az ausztrál válogatott nyerte, amely rövid időn belül másodszor előzte meg riválisait. Görgényi István tanítványai ugyanis egy héttel ezelőtt Egerben is a legjobbnak bizonyultak, ami jelzi, az olimpiai bajnok igencsak feljövőben van, és az utóbbi világversenyek meglepően rossz eredményei után újra az éremesélyesek között kell számon tartani őket.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK