FONTOS


 

Kemény Dénes csapata meccsekkel is készülhet a vb-re
A jövő hét Unikum-hét

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.06.20
--------------------------------------------------------------------------------

Tömény vízilabda-program uralja majd a jövő héten a Margitszigetet: a Hajós Alfréd sportuszodában kedden és szerdán nemzetközi férfitorna zajlik, a magyar mellett az ausztrál, a német és a szlovák válogatott részvételével, majd péntektől négycsapatos viadal indul a Világliga budapesti csoportselejtezőjének keretében.


Jobbra az Unicum reklámembere, Molnár Tamás harcol a labdáért - a center az Eb-n is bizonyította, nem választottak rosszul (fotó: Árvai Károly)
A csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón Kemény Dénes szövetségi kapitány arról beszélt, hogy az Unicum-kupa az ő hivatalba lépésének elmúlt hét esztendejében mindig is több volt, mint egyszerű nyári felkészülési torna. Ez idén sincsen másképp, sőt: az erőfelmérésre alkalmat nyújtó kedd-szerdai mérkőzések után következik a Világliga-selejtező, amelynek tétje az augusztusi, New York-i döntőbe jutás. Márpedig nem lényegtelen szempont, hogy az amerikai finálé első helyezettje részvételi jogot is szerez a 2004-es athéni olimpiára. Amellett az Unicum-hét lehetőséget kínál a júliusi barcelonai világbajnoki felkészülés tökéletesítésére, és a kapitány őszintén reméli, hogy tovább javul csapatának a vasárnap zárult szlovéniai Európa-bajnokságon mutatott formája. A kranji Eb-bronzérem Molnár Tamás szemében értékesebb, mint a 2001-es budapesti Európa-bajnoki harmadik helyezése. A válogatott centere elmondta, hogy Szlovéniában a Kemény-csapat végig jól játszott, kivéve a horvátok elleni elődöntőt, de azt ő - mivel hosszabbításban szenvedtek vereséget - igazából döntetlennek tartja. Ha a horvátokkal szemben nem is, a szerb-montenegrói gárda ellen lesz módja a magyar válogatottnak Budapesten visszavágnia a kranji csoportmérkőzésen elszenvedett egygólos vereségért, hiszen a Világliga-selejtezőn - Ausztrália és az Egyesült Államok társaságában - a Szlovéniában Európa-bajnoki címét megvédő délszláv gárda is indul. Molnárék a nyitónapon találkoznak a szerb-montenegrói alakulattal, szombaton következnek az ausztrálok és a vasárnapi ellenfelük lesz az USA válogatottja.
Kemény Dénes csütörtökön délelőtt és délután a Margitszigeten vezényelt foglalkozást jelöltjeinek. "Egyből belecsaptunk a közepébe, kemény tornatermi és vizes edzés szerepelt a programban” - vázolta Molnár Tamás, aki - amint a szövetség első embere, az Eb utolsó napjában kissé rekedté váló Martin György közölte - az Unicum reklámembere. Nem rossz választás.
Mint ahogy nem rossz választás Faragó Tamástól, hogy fitneszprogrammal kezdte a Ljubljanában ezüstérmet nyerő női válogatott a vb közvetelen felkészülését - Sinkó Andrea irányításával az Eurocenterben ugráltak, tornáztak a lányok. Hétfőtől persze nincs kegyelem, a vízben is bizonyítaniuk kell a lányoknak - a kapitány fejében ugyanis még messze nem állt össze a kép a vb 13-as keret kijelölését illetően. Mint mondta: többesélyes a történet.

Az Unicum-hét programja

Nemzetközi férfitorna, Margitsziget
Június 24., kedd:
Ausztrália-Németország, 17.30.
Magyarország-Szlovákia, 19.

Június 25., szerda:
A 3. helyért, 17.30.
Döntő, 18.30

Világliga-selejtező az Unicum Kupáért, Margitsziget
Június 27., péntek:
Ausztrália-Egyesült Államok, 18.
Magyarország-Szerbia-Montenegró, 19.30.

Június 28., szombat:
Magyarország-Ausztrália, 15.25.
Szerbia-Montenegró-Egyesült Államok, 16.50.

Június 29., vasárnap:
Magyarország-Egyesült Államok, 15.50.
Szerbia-Montenegró-Ausztrália, 17.15

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK